• Anonym (me)
    Äldre 11 Nov 14:36
    70749 visningar
    60 svar
    60
    70749

    Lamotrigin

    Anonym (Tvåbarnsmamma) skrev 2013-11-10 23:06:32 följande:
    Har nu ätit lamictal i över 2 veckor, trappade nyss upp till 50 mg. Jag märker sån himla stor skillnad så jag tror att jag inbillar mig nästan :)
    Mitt humör! Jag trodde det var nåt som bara var jag innan, att de var normalt att vara så lättirriterad och ha en så kort stubin och inget tålamod.. Men det mesta har lugnat ner sig och försvunnit helt! Jag är så lugn om man jämför med innan! Känner mig inte alls lika stressad hela tiden!
    Förut har mitt mående kunnat växlat från dag till dag bara men nu har jag som sagt mått bra i 2 veckor :)
    Hoppas de håller i sig.
    Jag upplevde också effekt redan inom två veckor, vilket är helt fantastiskt med tanke på hur låg dos man då är uppe i.
  • Anonym (me)
    Äldre 12 Nov 15:56
    #44
    Anonym (Tvåbarnsmamma) skrev 2013-11-12 09:07:18 följande:

    Va skönt att det finns flera och att det tydligen kan ge effekt så tidigt :) Hur mkt är du uppe i nu?
    Jag ska precis höja till 50 nu, men har haft medicinen tidigare och upplevde även då effekt redan på 25. Målet är att komma upp i 200, mer än så blir inte bra för mig.
  • Anonym (me)
    Äldre 12 Nov 17:05
    #46
    Anonym (trötter) skrev 2013-11-12 17:01:43 följande:
    jag går också på lamotrigin och har precis höjt dosen till 50mg. men satan i gatan så trött och yr jag är . har legat och skakat av ångest i nästan en vecka. får hoppas det vänder snart..

    glad dock för er skull som märker effekt så snart!  
    Men oj vad tråkigt. Det är den enda medicin som gett mig noll biverkningar och jättebra effekt på depressionen så för mig är den ett mirakelmedel. Hoppas det blir bättre för dig också snart!
  • Anonym (me)
    Äldre 12 Nov 18:46
    #49
    Anonym (Tvåbarnsmamma) skrev 2013-11-12 18:33:53 följande:



    Ok ja de är väl individuellt hur den funkar. Hur blev det när du tog mer än 200? Biverkningar eller nåt annat?
    Jag tappade då håret och fick massa akne, så det var inte så trevligt.
  • Anonym (me)
    Äldre 12 Nov 19:04
    #52
    Anonym (Tvåbarnsmamma) skrev 2013-11-12 18:52:38 följande:



    Men usch det lät jobbigt! Hoppas verkligen det lugnar sig och blir bra för dig också!

    Måste fråga, hur länge har ni vetat att ni är bipolära? Och hur förstod ni att nåt var "fel" med er? (Visste inte hur jag skulle formulera :)).

    Jag sökte hjälp främst för att jag var så stressad, irriterad, nedstämd, kände hopplöshet med allt, kunde inte slappna av en sekund, städade 40 gånger om dagen mm. Har även social fobi som blivit lite bättre efter jag gjorde en kbt behandling online.
    Sen mår jag bra helt plötsligt. Och sen får jag mina dagar igen då jag krattar löv, renoverar, målar om, samtidigt som jag planerar hela mitt liv i detaljer.. Räknar ut onödiga saker, har hur mycket anteckningar som helst om inkomster och utgifter, shoppinglistor, att göra listor mm.
    Det kan svänga från dag till dag och blir väldigt jobbigt.. Trodde aldrig att det fanns nåt som kunde hjälpa mig! Så är väldigt glad nu :)
    Jag har haft svårbehandlade depressioner i hela mitt liv. När jag var 22 år hamnade jag på allmänpsykiatrin efter att jag haft hallucinationer. Jag visste inte om det då, men jag hade precis gått genom min första hypomani som sedan övergick till en djup depression med psykotiska inslag. Det var då några läkare som sa att jag eventuellt var bipolär typ 2, vilket jag vägrade ta till mig. Jag blev jättearg, vägrade ta medicin och avslutade kontakten.

    Led av den depressionen i flera år fram tills att jag kände att det var nu eller aldrig. Antingen tog jag emot hjälp eller tog jag livet av mig. Träffade en läkare som sa att jag redan provat det mesta inom antidepressiva mediciner så hon visste inte hur hon skulle hjälpa. Jag tog upp misstanken om bipolär typ 2 efter att ha diskuterat med andra här på FL. Jag fick då prova lamictal och blev direkt bättre.

    Hade det inte varit för vissa anonyma människor här på FL så hade jag aldrig insett vad som var fel på mig och då aldrig gått med på medicineringen. Jag trodde bipolära var "galna" människor, och kände inte alls igen mig i det eftersom jag bara var "lite" deprimerad. Jag är evigt tacksam till de personerna, vem de än är.
Svar på tråden Lamotrigin