Skambelagd Asia Argento lämnar Italien
Forum Konsument/Inhandla - Ekonomi & juridik
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Trollkärran vs Cycletrack cykelkärra?

  Sön 18 apr 2010 23:57 Läst 37301 gånger Totalt 16 svar
  Caziop­eia
  Visa endast
  Sön 18 apr 2010 23:57

  Hej!


  Är det någon som har en 3-i-1 cykelvagn av märket "Trollkärran"? (www.trollkarran.se) Åsikter isf?
  Någon som köpt Cycletrack (Coops) cykelkärra med framhjul? Åsikter?
  Jag velar mellan dessa två. (Chariot är alldeles för dyr tycker jag.)
  Trollkärran låter ju bra när man läser om den, men jag har ingen möjlighet att känna på den (säljs via nätet).
  Coops kärra har jag varit och känt på och den verkar ju bra, smidigt med svängbart framhjul, men den är några cm trängre och lägre samt har "hängmatte-botten" till skillnad från Trollkärran som har hård botten (stabilare då antar jag?). Coops kärra har en tung stålram på 18 kg medan Trollkärrans är i rostfri aluminium på 13 kg.
  Trollkärrans är ca 200:- billigare (om man räknar in frakten) så priset känns ju inte avgörande.
  Skulle vilja veta vilken som är bäst helt enkelt. :)
  Behöver råd!
 • Caziop­eia
  Visa endast
  Lör 24 apr 2010 20:57 #1

  ingen? velar ännu...

 • lisan1­980
  Visa endast
  Tor 29 apr 2010 12:35 #2

  Här är ännu en som velar över samma fråga! Ingen som har någon av kärrorna och uttala sig?

 • Caziop­eia
  Visa endast
  Tor 29 apr 2010 14:43 #3

  Jag läste allt jag kunde komma över om Trollkärran och sedan var jag och provade en Cycletrack. Nu står det en Trollkärra här, har dock inte hunnit prova den än.

 • lisan1­980
  Visa endast
  Tor 29 apr 2010 16:19 #4

  Aha! Spännande! Vore kul att höra vad du tycker om den. Kanske du kan svara på några funderingar kring trollkärran då? Är det enkelt att montera framhjulet, tänkte om man kan göra det då barnen sitter i kärran. Tex om man åker och handlar och vill gå in med kärran i affären om tex någon av dom somnar? Är den enkel att flytta mellan två olika cyklar? Enel att fälla ihop och ta med i tex bilen?

 • lisan1­980
  Visa endast
  Lör 1 maj 2010 11:06 #5

  Någon med erfarnhet av någon av dessa två som kan uttala sig? Velar fortfarande...

 • Caziop­eia
  Visa endast
  Sön 2 maj 2010 19:30 #6

  Nu har jag provat kärran ordentligt och ska svara på dina frågor.


  Det är superenkelt att montera framhjulet, enklare än på Cycletracks kärra. Dragarmen fälls in under vagnen och för att kunna fälla in den måste man tippa kärran bakåt... det går att göra med barn i, men de kanske vaknar av det om de sover...?
  Kärran är enkel att flytta mellan olika cyklar. Jag tycker iofs att Cycletracks fästanordning är smidigare, men då behöver man ju ha ett fäste på cykeln som ska dra kärran... med Trollkärran behöver man inget särskilt fäste utan man kan lätt fästa den på vilken cykel som helst.
  Kärran är enkel att fälla ihop, man monterar och demonterar den helt utan verktyg.
  Trollkärran är lite rymligare, stadigare och lättare. Det är oerhört smidig montering av framhjulet och jag gillar att man kan fälla in dragarmen under vagnen så man slipper bära runt på den.
  Cycletrack har smidigare snabbkoppling av cykelkärran till cykeln (men då behöver man som sagt ett särskilt fäste som man monterar på cykeln innan, man bör ha ett fäste till varje cykel man ska dra kärran med så man slipper byta mellan cyklarna).
  Jag är kanonnöjd med min och grannen ska också beställa en Trollkärra nu. :)
 • lisan1­980
  Visa endast
  Mån 3 maj 2010 06:25 #7

  Åh tack så mycket för dina synpunkter! Har bestämt mig nu och ska ta och beställa en kärra idag tror jag bestämt Trollkärran! 

 • Tor 3 feb 2011 17:40 #8

  Väcker upp en gammal tråd...

  Är ni nöjda med era Trollkärror? Funderar nämligen på att skaffa en sådan, men vill kolla lite först. Hur stänger man myggnät och regnskydd? Kardborre, dragkedja, knappar? Verkar tyget hålla för (lättare) regn, eller bör man köpa regnskyddet som finns som tillbehör? Funkar den bra som joggingvagn?
  Övriga fördelar/nackdelar? Vill ha en rymlig vagn, ffa på höjden eftersom äldsta tjejen är 5 år. Men 8-10 tusen känns uteslutet när barnen är såpass gamla som de är...


  Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
 • Caziop­eia
  Visa endast
  Mån 14 feb 2011 19:20 #9

  Nu har jag ju haft min Trollkärra rätt länge och grannen bytte sin Cycletrack mot en Trollkärra också.

  En nackdel med Trollkärran var fästanordningen, som jag upplevde som klumpig och besvärlig. Den repade dessutom min cykelram, grrr. Jag löste det genom att helt sonika byta ut fästanordningen mot en sådan som Cycletrack har. Det fungerar kanonbra. Jag fick hjälp av cykelaffären att beställa rätt delar och byta ut dem. Kostade ca 300:- allt som allt (inkl fästet som ska sitta på cykeln). Jag tycker att det var värt det och cykelkärran blir ju ändå mycket billigare än andra cykelkärror som har framhjul.

  Om du endast tänker använda kärran som cykelkärra och inte har behov av framhjul (kunna använda vagnen som barnvagn) så funkar ju Cycletracks billigare modell (med fast dragarm).
  Jag har personligen haft mycket nytta av framhjulet. Dels har jag cyklat till stan och sedan kunnat sätta dit framhjulet och gått på stan med barnet i cykelkärran och dels har jag använt den som dubbelvagn när jag velat att båda barnen ska åka (perfekt i snöoväder eller när det blåser och regnar, då kan de sitta skyddade därinne).

  Min stora dotter blir 6 snart och är ca 116 cm. Hon får plats men får sitta lite ihopsjunken, om hon sträcker på sig så går hjälmen emot taket... vilket i och för sig inte gör så mycket. Tror inte det finns så många cykelkärror som är högre. Min dotter älskar att åka i den i vilket fall. :)

  Jag köpte inte regnskyddet och har inte behövt det. Jag cyklar sällan längre sträckor i ösregn. Tyget håller emot duggregn ett tag. Jag sprayade på impregneringsspray på taket och det har hittills aldrig regnat in. 

  Man stänger myggnät och regnskydd med kardborre. 

  Jag har inte provat den som joggingvagn men jag har gått med den i skogen, det funkar kanon. En nackdel är att den blir lite baktung om man har två barn och packning i "bagageutrymmet" så om man hänger på handtaget så välter den. Den välter dock inte så långt att barnen slår sig, men det kan kännas rätt irriterande tycker jag.

  Vagnen är oerhört lätt och rullar lätt. Den medföljande "bromsen" (rem med kardborre) är riktigt dålig och vagnen kan blåsa iväg om det blåser rejält ute och den rullar iväg om marken lutar minsta lilla. Jag har löst det genom att köpa billiga resårsnoddar (sådana med krokar i bägga ändar, som man brukar fästa runt ihoprullade madrasser) på ClasOhlson och så använder jag dem som broms genom att spänna dem runt ena hjulet och handtaget. Enkelt och fungerar bra när man behöver en broms. Ett tips är också att köpa en låsvajer och ett hänglås så kan du låsa fast cykelkärran i cykelställ eller en stolpe eller så.

 • Tis 15 feb 2011 11:21 #10

  Stort tack för svaret! Efter en hel del research på nätet så blev det en Croozer till slut. Hoppas på att få hem den i slutet av veckan. Den är 69 cm mellan sits och tak så jag hoppas att den kommer att räcka länge, åtminstone för treåringen. Enligt manualen så ska den fungera upp till 6 år och 117 cm längd. Hoppas att den motsvarar förväntningarna och att stora tjejen får plats åtminstone i år. Kan återkomma med info när jag har fått hem den!


  Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
 • Tor 17 feb 2011 23:07 #11

  Vi har också en Croozer (Kid 2) och är jättenöjda med den! Stabil och bra, barnen sitter jättebra, det är högt i tak och smidig att omvandla från cykelkärra till "cityvagn"! Vi är helnöjda! Rekomenderar den verkligen! Vi köpte vår från www.bracykelvagnar.se och det funkade jättebra! De har chariots vagnar också, men för oss räcker det bra med en Croozer, den är liksom ett bra mellanting - bra kvalitet och ett riktigt ok pris! :) Men det är vad vi tycker i alla fall, hade vi testat nån annan vagn hade kanske den känts lika bra! ;)

 • Fre 25 feb 2011 20:07 #12

  Nu har vi hunnit provköra vagnen, åtminstone som joggingmodell. Inte nämnvärt tungt att köra trots att vagnen var "full-lastad" med närapå 40 kg. Den är breeeeed, men å andra sidan så är vältrisken minimal känns det som, just pga att den är så bred och låg. Femåringen och treåringen får plats tillsammans med vinteroveraller, och eftersom det bara är tänkt att femåringen ska åka i undantagsfall (större trafikerade vägar, skoskav, eller dyl.) så hoppas jag att det ska gå bra att orka odra den även som cykelkärra. Kardborren vid fotplatsen knakar ibland när barnen kliver i/ur, hade det varit bättre om den var hård i botten förstås. Ska försöka skära till en billig dörrmatta och lägga i där tänkte jag. Beställde min från Holland, och det gick riktigt smidigt både med mail och frakt. (Prisa google translator! )


  Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
 • Johann­a8103
  Visa endast
  Fre 4 mar 2011 20:30 #13

  Antar att denna tråden inte varit aktiv på ett bra tag....men har ett problem som jag hoppas kunna få hjälp med här...
  Hur fäller man ihop en Trollkärra???
  Någon vänlig själ som kan hjälpa mig?!
  Skulle vara så tacksam! :)

 • Cyklop­en
  Visa endast
  Tor 17 mar 2011 09:24 #14

  Om du tittar på en Chariot men tycker att de är för dyra så kika på Amerikanska Burley. Det är samma kvalité som på Chariot men de är billigare. Säljs via svenska cykelsällskapet men de verkar bara ha 2 modeller i sortimentet, såg att Trollkärran har lite mer att välja på.

 • Caziop­eia
  Visa endast
  Fre 8 apr 2011 07:57 #15

  Johanna; jag tror man fäller ihop den genom att ta isär den helt enkelt. Såsom man satte ihop den fast tvärtom. Den går inte att fälla ihop som en barnvagn liksom.

 • Syster­Yster8­2
  Visa endast
  Ons 13 apr 2011 15:18 #16

  Hej, ingen som har erfarenheter av Chariot? Jag har en son som kommer vara 2 1/2 när lillebror föds i augsti och vi har tänkt oss att detta ska bli vår syskonvagn. Har kvar vagn från storebror som kommer användas vid kortare promenader med ståbräda och när man är ensam med lillebror. Men när jag är själv med båda barnen vill jag kunna gå i skogen och cykla med båda, samt åka till stan. Vi tyckte det var smidigt att kunna åka både skridskor och skidor emd vagnen då vi är mycket i fjällen och åker långfärdsskridskor på vintern. Om någon har använt antingen cougar 2 eller croozer med bebis kom med era synpunkter. Tack!

Svara i tråden: Trollkärran vs Cycletrack cykelkärra?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Ekonomi & juridik
Svara i tråden...

Innehåll