• Pucko Buffy

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Problem med sköldkörteln? Del 17


  • Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17
  • östersund90

    hej!
    ifall jag skulle vara gravid nu, har bim på lördag men kommer inte kunna testa förrän måndag kväll eller tisdagmorgon..
    om det skulle visa sig att det är ett plus så har jag ju hört att man ska ringa barnmorskan så snabbt som möjligt för att få göra tester och så. men problemet är att jag åker utomlands den 8 maj och kommer inte hem förrän den 24e.. hur gör man då? får jag komma på en snabb provtagning, men jag kommer ju inte kunna ändra dosen förrän jag kommer hem..

    är så nervös att det ska bli något knas med bebisen pga det här!

  • blondtjej

    Ah, nu har jag iaf fått tummen ur och 2006 hade jag följande provsvar på min VC. Jag fick de jag frågade efter nu, men sköterskan skulle kolla om jag kunde få hemskickat mina provsvar (är det inte en rättighet att få det? Bor inte ens på orten och kan inte åka buss dit för att få ut dem precis..)

    I April 2006 hade jag TSH på 5,4 och T4fritt på 19
    I September tog jag om mina prover och hade då käkat en kompis Levaxin (eftersom de vägrade hjälpa mig på VC). Slutade någon vecka innan dessa prover, och vet inte hur långt tid det tar för värdena att gå upp efter man slutat. Åt 25mg och jag har noll koll på hur länge eller så.. Mådde iaf lite bättre minns jag. T4fritt 18, TSH 1,9 och efter tjat kollade dom ävenTt3fritt 6,4. Vad kan vi säga om detta "experter"?

    Har hela tiden fått höra att det är depp jag lider av och har ätit SSRI-preparat 2 gånger utan att egentligen känna mig så mycket bättre. Senast var i höstas, och slutade tvärt båda gångerna eftersom jag kände mig ännu mer omotiverad och trött.

    Känns ju som om jag inte kommer ligga utanför några j*vla referensramar denna gången heller = frustrerande och tar tid att tjata och kolla upp... Vad skulle ni göra?

  • Happiness

    Oj oj nu behöver jag er hjälp tjejer! Har precis pratat med sjukvården. Först ville dom inte tala om mina värden!?!?! Helt sjukt. Sen fick jag fram att T4 låg på 11 och TSH låg på 1,02. Är detta bra??? Har gått från 5,45 på en månad. Ska jag be läkaren höja dosen? Äter 50 idag. Ska jag sträva efter att komma ännu lägre?

    Ska säga att jag inte alls mått något bra i helgen. Super trött och känt av karpaltunnelsyndrom i händerna ont i huvudet. Kram

  • skruttis11

    hejsan!

    undrar lite hur era symtomer har sett ut??

    Jag har en mängd diffusa symtmer som ingen läkare har tagit mig på allvar den sista mån,  allt började när jag i mitten av mars blev sjuk influensan med en gör eländig hosta, sen började  de med att vänsterkäken domande bort på mig å läakren sa gå till tandläkaren de är nått fel på käken, så jag gick dit,= inga fel på käken, sen kände jag även i halsen jobbigt å svälja och tappade kopiösa mängder hår, tänkte håret är väll slitet så de behövs en klippning, men blev håravfallet bättre? nääää, sen har jag fått ont i nacken, axlar skuldror ont på framsidan bröstet, gick till en annan läkare i fredas som tog alla dessa symtom ur munnen på mig å beställde de proverna 8 rör lämnade jag så nog tog hon prover på exakt Allt, Ekg för bltr var ju absolute inte bra å pulsen likaså

    ska göra ekg på torsda å träffa läkaren nästa vecka igen

    men de där med att tappa ord de gör jag med, kan glömda bort va jag skulle säga i en mening


    evelina 011017 kevin 060314 Leo 080920 (trebanrsmamma.blogg.se)
  • anitra2012
    skruttis11 skrev 2010-04-26 13:23:08 följande:
    hejsan! undrar lite hur era symtomer har sett ut?? Jag har en mängd diffusa symtmer som ingen läkare har tagit mig på allvar den sista mån,  allt började när jag i mitten av mars blev sjuk influensan med en gör eländig hosta, sen började  de med att vänsterkäken domande bort på mig å läakren sa gå till tandläkaren de är nått fel på käken, så jag gick dit,= inga fel på käken, sen kände jag även i halsen jobbigt å svälja och tappade kopiösa mängder hår, tänkte håret är väll slitet så de behövs en klippning, men blev håravfallet bättre? nääää, sen har jag fått ont i nacken, axlar skuldror ont på framsidan bröstet, gick till en annan läkare i fredas som tog alla dessa symtom ur munnen på mig å beställde de proverna 8 rör lämnade jag så nog tog hon prover på exakt Allt, Ekg för bltr var ju absolute inte bra å pulsen likaså ska göra ekg på torsda å träffa läkaren nästa vecka igen men de där med att tappa ord de gör jag med, kan glömda bort va jag skulle säga i en mening
    Hej,
    Jag tappade ord/stammade, tappa/torrt hår (ser fett ut, men är torrt), deppig, orkeslös, trött, koncentrationssvårigheter, gått upp i vikt, svårt att bli gravid osv.
  • DamnCat
    östersund90 skrev 2010-04-26 11:21:01 följande:
    hej!ifall jag skulle vara gravid nu, har bim på lördag men kommer inte kunna testa förrän måndag kväll eller tisdagmorgon..om det skulle visa sig att det är ett plus så har jag ju hört att man ska ringa barnmorskan så snabbt som möjligt för att få göra tester och så. men problemet är att jag åker utomlands den 8 maj och kommer inte hem förrän den 24e.. hur gör man då? får jag komma på en snabb provtagning, men jag kommer ju inte kunna ändra dosen förrän jag kommer hem..är så nervös att det ska bli något knas med bebisen pga det här!
    Så där var det för mig med när jag blev gravid med sonen. Testade positivt två dagar innan vi åkte på semester och hann inte få till någon provtagning innan vi åkte och vi var borta två veckor. Gick direkt och tog prov när vi kom hem igen. För mig var det ingen fara då mitt TSH inte hade stigit utanför de gamla referensvärdena än. Jag var jätteorolig för att något skulle hända med bebisen pga det där men om jag har fattat det rätt så ska värdena vara rätt kassa för att något ska hända. Det har jag insett nu i efterhand men när jag var mitt uppe i det så var det jättejobbigt, jag fick inget gehör för min oro varken på min vc, MVC eller spec-MVC.

    Är du orolig så gå och ta prov ändå innan du åker iväg, förklara läget för din läkare och säg att du kommer ringa för att få veta ditt provsvar. Behöver du ändra din dos så kan du säkert ordna det ändå om du inte har en jätteknepig dos. Ta en extra tablett varannan dag (eller dela en tablett och ta en halv extra/dag), ta en extra var tredje dag osv, man kan hitta på mycket för att få rätt dos ändå trots att man inte har den siffran på burken
  • skruttis11
    anitra2012 skrev 2010-04-26 13:51:35 följande:
    Hej, Jag tappade ord/stammade, tappa/torrt hår (ser fett ut, men är torrt), deppig, orkeslös, trött, koncentrationssvårigheter, gått upp i vikt, svårt att bli gravid osv.
    svårt att gå ner i vikt har jag med känns som de inte splar någon rolss alls vad jag gör så är de bannimej inte mkt som händer på våpgen inte probl å bli gravid de har jag dock inte snarare tvärt om

    men tycker detta är ganska läbbigt å må som man gör vet inte om man  bara kan ringa VC å fråga om provsvaren för den läkaren som beodrade dessa prov är på konferans i 2 veckor skulle återkomma nästa vecka
    evelina 011017 kevin 060314 Leo 080920 (trebanrsmamma.blogg.se)
  • blondtjej

    Jag ringde med efter mina provsvar idag, men hon skulle också okeja med läkaren. Vadådå? Det är ju en rättighet att få ut sina journaler!? Men jag frågade om mina provsvar över telefon istället, haha! Stackars sköterska, men rätt åt dom!

  • Probably the best    in the
    blondtjej skrev 2010-04-26 15:32:27 följande:
    Jag ringde med efter mina provsvar idag, men hon skulle också okeja med läkaren. Vadådå? Det är ju en rättighet att få ut sina journaler!? Men jag frågade om mina provsvar över telefon istället, haha! Stackars sköterska, men rätt åt dom!
    Fast jag tycker nog ändå du ska ha en liten ödmjukare inställning, det är inte bara att lämna ut provsvar, det finns regler att följa. Vissa är nogrannare än andra. Du har rätt att få dom, men det kan vara lite omständigt.
  • Probably the best    in the
    Happiness skrev 2010-04-26 11:56:31 följande:
    Oj oj nu behöver jag er hjälp tjejer! Har precis pratat med sjukvården. Först ville dom inte tala om mina värden!?!?! Helt sjukt. Sen fick jag fram att T4 låg på 11 och TSH låg på 1,02. Är detta bra??? Har gått från 5,45 på en månad. Ska jag be läkaren höja dosen? Äter 50 idag. Ska jag sträva efter att komma ännu lägre?Ska säga att jag inte alls mått något bra i helgen. Super trött och känt av karpaltunnelsyndrom i händerna ont i huvudet. Kram
    Du ska må bra! Sen vad proverna visar är eg underordnat,-) (enligt min läkare). Så du kan säkert höja mer utan att bli hyper. Men tänk också på att det kan tid innan det slår igenom ordentligt. Det går upp och ner, så ibland är det också bra med tålamod.
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17