• Pucko Buffy

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Problem med sköldkörteln? Del 17


  • Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17
  • DamnCat
    DamnCat skrev 2010-04-21 15:11:39 följande:
    Min läkare gick med på att sänka mig sakta (Från 112,5 till 100 först) efter min förlossning (sonen har nyss fyllt 1 år) men eftersom värdena var ännu värre (överdoserad) efter den första sänkningen så gav hon mig order om att sänka direkt tillbaka till innan-grav-dos (från 100 till 62,5). Det gick jag inte med på dock utan sänkte först till 75 och sen till 62,5. Sen har jag höjt igen till 75 och en andra gång till 87,5 så jag är på väg uppåt igen... Min skk har också fått fnatt. Ska ta prov igen om tre veckor och jag gissar att jag kommer hamna på 100 efter den provtagningen. Det känns nämligen inte bättre nu heller efter den senaste sänkningen. *suck*
    Efter den senaste höjningen ska det stå...
  • DamnCat
    cute angel skrev följande:
    DamnCat: Tack för ditt svar! Verkligen! Jag testade pulverdiet nu i ca en månad (dock inte ren kur med bara pulver), käkade lite mat men som jag sa tidigare - jag låg på underskott. Vad hände? INTE NÅNTING!
    Hur har ni det som tränar? Jag läste någonstans att man, trots tränar mycket, lätt blir anfådd och får enormt lätt mjölksyra. Jag har kört ganska hård spinning i snart två år, jag tror inte jag är otränad... Knäna spökar lite då och då (vilket dom gjort nästan hela livet, men det beror tydligen på "depression" eller "växtvärk"), stel i muskler och ofta lite värk i "höftböjaren"....
    Usch, känner som sagt igen mig. Pulverdiet har funkat för mig tidigare men då mådde jag bra och hade ett bra TSH-värde. Jag försökte gå ner i vikt med ordentlig mat och motion innan dess men det hände inget så jag körde strikt pulverdiet och toktränade (= stort, fett kaloriunderskott) och då gick jag ner i vikt på samma sätt som jag gjort innan jag fick min diagnos.

    Jag får inte så lätt mjölksyra iaf, inte på de motionsformerna jag kör iaf... Däremot kan jag tycka att det är svårt att få upp konditionen. Fast det kan lika gärna bero på att jag troligtvis bär på den gen som gör att ens kondition är ganska så konstant (man kan förbättra den litegrann men sen tar det tvärstopp). Jag har alltid haft den svårigheten nämligen...

    En sak jag lagt märke till nu är att jag är pinsamt stel i musklerna efter styrketräning. Normalt sett kan jag ju sätta händerna i golvet om jag står med raka ben och böjer mig framåt, nu sätter mina stela muskler stopp i ungefär 45 graders vinkel. Jag hoppas det rättar till sig dock, jag har kört tyngre styrketräning nu de här veckorna (allt för att försöka få i gång det tröga maskineriet).
  • Pucko Buffy

    Till alla nya och gamla. Japps det är här vi hänger nu. Visserligen är den gamla tråden fortfarande öppen och jag hade missat att den skulle vara det så det är nya tråden som gäller.

    Bönan hoppas det vänder för dig snart.

    Kram PB

  • Eima

    Skrev just en tråd med lite funderingar, och så hittade jag den här, kan ju säkert få bra svar här inser jag Kopierar direkt från tråden:

    Har sköldkörtelsjukdomar i släkten, och börjar ana att min egen sköldkörtel inte är som den ska..
    De vanligaste symptomen som onormal trötthet och nedstämdhet har jag haft ganska länge, men har bara lärt mej leva med det.
    Har även börjat bli andfådd lättare, känns i vissa lägen lite svårt att andas, och att hjärtat då och då slår väldigt hårt. Har fler symptom också men många av dom kan kanske förklaras på annat sätt.
    Men nu har jag börjat känna ett tryck över halsen, som en klump eller svullnad som sitter ungefär i mitten av halsen, och jag har blivit lite hes. Ingen förkylning, och jag har aldrig upplevt en vanlig förkylning på det här sättet heller.

    Ska självklart boka in en läkartid, men nu vill jag höra lite från andra som har hypo-/hypertyreos och/eller struma. Känner ni igen symptomen? Var det "lätt" för er att få diagnos? Hur snabbt blev ni piggare efter att ni börjat behandling? Vet att det kan ta tid att ställa in rätt dos..
    Tacksam för svar :)

  • Nex

    Usch, känner mig så deppig, har dragit ner på godis, med mera (= äter nyttigare - mindre intag) går promenader på minst en timma varje dag och tränar det jag orkar (hemma) men går ändå bara upp  i vikt. :( Kan knappt ha några byxor alls längre. När jag pratade med läkaren sist, (jag hade bett om att få prova lio) sa hon att endokrinologen på lassa sagt nej utan att hon snarare ville sänka mitt levaxin. ALDRIG då kommer jag ju att rulla fram :(:(:( har tid hos läkaren om några veckor men vet inte om det löns att fara det ens, det enda hon säger är : värdena är bra, tack o adjö,  BLÄ urk.
    ursäkta mig men är riktigt riktigt deppig idag :(

  • anitra2012

    Hej alla..

    Lite uppdatering: Jag började ju stamma och tappa ord så smått, är trött igen (som jag skrev tidigare i förra tråden)..så jag kontaktade vårdcentralen förra veckan och sjuksköterskan som svarade tyckte jag skulle ta prover igen. Som hon sa "så borde du känna din kropp vid det här taget".
    Så i måndags tog jag nya prover och imorgon får jag vet svaren. Något inom mig säger att svaren är detsamma som innan. . Få se vad läkaren säger. Lite roligt att prata med honom, han är så lugn så lugn människa. När han fundera eller läser så är det knäpp tyst länge i luren, att jag inte vet om jag ska säga något eller inte. :)

    *styrkekramar*

  • Nex
    anitra2012 skrev 2010-04-21 19:49:11 följande:
    Hej alla.. Lite uppdatering: Jag började ju stamma och tappa ord så smått, är trött igen (som jag skrev tidigare i förra tråden)..så jag kontaktade vårdcentralen förra veckan och sjuksköterskan som svarade tyckte jag skulle ta prover igen. Som hon sa "så borde du känna din kropp vid det här taget". Så i måndags tog jag nya prover och imorgon får jag vet svaren. Något inom mig säger att svaren är detsamma som innan. . Få se vad läkaren säger. Lite roligt att prata med honom, han är så lugn så lugn människa. När han fundera eller läser så är det knäpp tyst länge i luren, att jag inte vet om jag ska säga något eller inte. :)*styrkekramar*
    Åh, du verkar ha en bra läkare iaf?
    Tappar ord ja, gör jag hela tiden, så pinnsamt! Var hos optikern o trodde jag skulle dö så pinsamt det var, kunde inte hitta orden och sa fel....
  • anitra2012
    Nex skrev 2010-04-21 20:17:04 följande:
    Åh, du verkar ha en bra läkare iaf? Tappar ord ja, gör jag hela tiden, så pinnsamt! Var hos optikern o trodde jag skulle dö så pinsamt det var, kunde inte hitta orden och sa fel....
    Han är än så länge en bra läkare :)
    Första gången jag träffade honom i höstas och berättade om mina problem så satt han och lyssnade och ställde frågor minst i 15 minuter innan han påbörjade ens en undersökning.

    Plus han har fått råd ifrån min överläkare på KK på vad de rekommendera pga vi har gått en utredning pga barnlöshet. Skulle det inte fungera med min VC-läkare så kan jag alltid kontakta KK så hjälper dem mig.

    Visst känner man sig dum när man stamma/tappa ord. Särskilt om man vet varför plus jag söker jobb så drar man sig för att kontakta ev. företag. Man vill ju inte stamma inför dem.
  • Probably the best    in the
    Eima skrev 2010-04-21 18:24:32 följande:
    Skrev just en tråd med lite funderingar, och så hittade jag den här, kan ju säkert få bra svar här inser jag Kopierar direkt från tråden:Har sköldkörtelsjukdomar i släkten, och börjar ana att min egen sköldkörtel inte är som den ska..De vanligaste symptomen som onormal trötthet och nedstämdhet har jag haft ganska länge, men har bara lärt mej leva med det.Har även börjat bli andfådd lättare, känns i vissa lägen lite svårt att andas, och att hjärtat då och då slår väldigt hårt. Har fler symptom också men många av dom kan kanske förklaras på annat sätt.Men nu har jag börjat känna ett tryck över halsen, som en klump eller svullnad som sitter ungefär i mitten av halsen, och jag har blivit lite hes. Ingen förkylning, och jag har aldrig upplevt en vanlig förkylning på det här sättet heller.Ska självklart boka in en läkartid, men nu vill jag höra lite från andra som har hypo-/hypertyreos och/eller struma. Känner ni igen symptomen? Var det "lätt" för er att få diagnos? Hur snabbt blev ni piggare efter att ni börjat behandling? Vet att det kan ta tid att ställa in rätt dos..Tacksam för svar :)
    Känner igen symtomen Spec det där med hårda hjärtslag. Det försvinner när jag ligger rätt. Och tryck över halsen, åtsittande kläder där är bara att glömma. Men det har blivit bättre det med sen jag fick mer medicin.
    Så bums till dr för utredning och tänk på att TSH värdet är sänkt till 2,5, låt dig inte nöjas med "dina värden är bra"...se till att få dom på papper!
    Lycka till!
  • Hoppetossan 79

    På tal om att tappa ord!

    Det gör jag också jättemycket, för att inte tala om att tappa hela sammanhanget.
    Jag kan börja berätta en sak och sen mitt i meningen så kommer jag inte ihåg vad det var jag skulle säga. Eller Jag kan gå ut ur ett rum med tanken att nu ska jag gå och hämta den men när jag kommer in i nästa rum så minns jag inte vad det var jag skulle hämta eller göra. Händer lätt flera gånger om dagen....

    Förrestn så har jag fått mitt provkit från scandlab nu.
    Så i helgen ska det samlas urin! Hoppas verkligen att det ger resultat.
    Idag vaknade jag med både huvudvärk och trötthet igen
    Just kännslan av att trots att man har sovit 8 timmar känna sig som att man inte sovit på flera dygn är så jobbig.

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17