• Pucko Buffy

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Problem med sköldkörteln? Del 17


  • Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17
  • Hoppetossan 79

    Vägde mig nu. Jag har gått ner 800 gram på två dygn nu.
    Har kört viktväktarna (själv - har inte gått på något möte eftersom jag redan har alla grejer och vet hur jag ska äta).

  • blondtjej

    Haha, känner igen mig så himla mycket i det som sägs om träning och tappa vikt! Jag svullnar lätt upp över magen och den är väldigt känslig mot olika saker. Ibland kan jag äta allt och ibland så är den helkass!
    Tränar väldigt bra, men INGET syns. Jag känner mig starkare och jag kan öka vikter, men nu har jag kört ganska hårt på just cardio och body pump. Inget byggande så att säga! Jag har dragit ner på massa onyttigheter, men känner att jag lika gärna kan småäta en massa godis eftersom det varken händer nåt när jag gör det eller inte gör det!
    Pulverdietsförsöket pågick i en månad (dock inte på ren pulverkur) och inte ett gram lossade! Har tidigare gått ner ca 15kg på det sättet. Jag ger upp!

    Hur var dom på Hagakliniken när du ringde och snackade med dom? Verkade dom bra och tillmötesgående? Var dom helstrikta vid värden och så? Ska nog ringa dom med nästa vecka och prata lite: Ska ringa min gamla VC med för att få ut de gamla provsvaren. Vet att jag hade järnbrist och vita eller röda blodkroppar var lite dåliga med. Var det röda så kan det ju ha ett samband med Hypo med.

    Ang. trötthet - Är ni trötta i perioder, en dag och inte en annan, en vecka och sen inte.. ni förstår. Hur fungerar era symtom?

  • Hoppetossan 79
    blondtjej skrev 2010-04-23 14:38:55 följande:
    Haha, känner igen mig så himla mycket i det som sägs om träning och tappa vikt! Jag svullnar lätt upp över magen och den är väldigt känslig mot olika saker. Ibland kan jag äta allt och ibland så är den helkass! Tränar väldigt bra, men INGET syns. Jag känner mig starkare och jag kan öka vikter, men nu har jag kört ganska hårt på just cardio och body pump. Inget byggande så att säga! Jag har dragit ner på massa onyttigheter, men känner att jag lika gärna kan småäta en massa godis eftersom det varken händer nåt när jag gör det eller inte gör det! Pulverdietsförsöket pågick i en månad (dock inte på ren pulverkur) och inte ett gram lossade! Har tidigare gått ner ca 15kg på det sättet. Jag ger upp!Hur var dom på Hagakliniken när du ringde och snackade med dom? Verkade dom bra och tillmötesgående? Var dom helstrikta vid värden och så? Ska nog ringa dom med nästa vecka och prata lite: Ska ringa min gamla VC med för att få ut de gamla provsvaren. Vet att jag hade järnbrist och vita eller röda blodkroppar var lite dåliga med. Var det röda så kan det ju ha ett samband med Hypo med.Ang. trötthet - Är ni trötta i perioder, en dag och inte en annan, en vecka och sen inte.. ni förstår. Hur fungerar era symtom?
    De var jättetrevliga på hagakliniken. Kostar 500 kr att gå dit, då ingår inga prover.hon sa att han tittar på alla prover även scandlabs.
    Vet dock inte hur de ställer sig till provmecicinering men hon sa inte nej i alla fall.

    jag mår jättedåligt vissa dagar och bättre andra dagar. Anstränger jag mig de dagar jag mår bättre mår jag jättekass dagen efter.
  • DamnCat
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-23 07:03:33 följande:
    Damncat vad har du att förlora? Har du provat viktväktarna? Det funkade bra för mig! Jag tror att det största problemet ofta ligger i att vi äter för dåligt. Viktväktarnas koncept är bra på det sätt att man äter ALLT. Men i rätt proportioner. En annan saknsom är bra är att man äter så ofta att man sällan är hungrig. Vad har du att förlora? Märker du att det inte funkar, så är det ju bara att återgå till det vanliga. Lycka till oavsett
    Vad jag har att förlora? Förståndet... Det tappar jag snart! Skämt åsido, VV har jag funderat på både en och två ggr men det bär mig emot och har alltid gjort det. Nu är jag dock så desperat så jag kanske testar det lite längre fram. Jag ska försöka med det här lite hårdare upplägget ett tag till för att se om det lossnar först dock.

    Kan säga så här att jag äter ofta nu också (det har jag egentligen inte tid med då jag äter väldigt långsamt men jag tvingar mig till det för att få i mig all mat som ska ner i magen under en dag). Det är alla huvudmålen + 2 mellanmål och ett kvällsmål. Så jag äter 6 ggr/dag (7 ggr de dagar jag tränar då det tillkommer två proteindrinkar då).

    Jaja, tack för peppningen... Nu ska jag försöka att inte tjata om vikt i tråden på ett tag
  • blondtjej

    Oj, varför kostar det 500:- på Hagakliniken för? Kan ju alltid ringa dom och kolla lite. Vad kostar prover om man inte har råd att betala 2000:- på Scanlab då? (Fattig student och det är typ halva CSN i Maj )

  • Happiness

    Hej! jag har ställt samma fråga i utredningstråden. Är det någon här som tagit kortisol prov och /eller östradiol här?

    Har förhögt TSH och äter levaxin. Tror det finns ett samband mellan kortisolet och förhöjt TSH.

  • Hoppetossan 79
    DamnCat skrev 2010-04-23 16:37:13 följande:
    Vad jag har att förlora? Förståndet... Det tappar jag snart! Skämt åsido, VV har jag funderat på både en och två ggr men det bär mig emot och har alltid gjort det. Nu är jag dock så desperat så jag kanske testar det lite längre fram. Jag ska försöka med det här lite hårdare upplägget ett tag till för att se om det lossnar först dock.Kan säga så här att jag äter ofta nu också (det har jag egentligen inte tid med då jag äter väldigt långsamt men jag tvingar mig till det för att få i mig all mat som ska ner i magen under en dag). Det är alla huvudmålen + 2 mellanmål och ett kvällsmål. Så jag äter 6 ggr/dag (7 ggr de dagar jag tränar då det tillkommer två proteindrinkar då).Jaja, tack för peppningen... Nu ska jag försöka att inte tjata om vikt i tråden på ett tag
    Kör med vv online då? Då får du ju all infon men slipper krånglet att gå och väga dig på möten osv?
  • Hoppetossan 79
    blondtjej skrev 2010-04-23 18:38:55 följande:
    Oj, varför kostar det 500:- på Hagakliniken för? Kan ju alltid ringa dom och kolla lite. Vad kostar prover om man inte har råd att betala 2000:- på Scanlab då? (Fattig student och det är typ halva CSN i Maj )
    Det kostar mer för att det är privat! Med tanke på vad det kostade att ta prover på våran hund så kan jag tänka mig att det inte är billigt att betala för prover. Men du kan ju alltid gå till din vårdcentral och ta proverna?

    Du får dela upp kostnaden på scandlab.
  • Hoppetossan 79
    Happiness skrev 2010-04-23 19:32:55 följande:
    Hej! jag har ställt samma fråga i utredningstråden. Är det någon här som tagit kortisol prov och /eller östradiol här?Har förhögt TSH och äter levaxin. Tror det finns ett samband mellan kortisolet och förhöjt TSH.
    Jag har tagit kortisol också.
  • nattsyster

    Jag har samma problem med vikten... hur jag än tränar och vilka dieter jag än kör så tappar jag inte vikt! Jag är inte överviktig, men hypon har gjort att jag lagt på mig 5-6 kg som jag verkligen hatar! Nu har jag efter 2,5 års helvete med svängande värden "äntligen" verkat stanna i hypo och fått Levaxin utskrivet :) Ska bli mycket intressant att se vad som händer med vikten!

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17