• Pucko Buffy

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Problem med sköldkörteln? Del 17


  • Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17
  • Primrose

    Hej - jag är ny i tråden och vi får se om jag hör hemma här. Jag har börjat misstänka att det kan vara något med sköldkörteln som orsakar mina problem. Jag tänker be om att få göra blodprov i nästa vecak.

    Jag fick barn för arton månader sedan och har lidit av litet olika saker sedan dess, som jag har trott berott på sömnbrist, amning etc. Jag trodde att det skulle bli bättre av att jag slutade amma för en dryg månad sedan, men det har det inte. Till saken hör att jag har ett prolaktinom (godartad tumör på hypofysen) och började medicinera igen då jag slutatde amma.

    Jag har varit vältränad (har även jobbat med träning) och i god form och har vägt ungefär samma i åratal. Jag har efter graviditeten vägt 10-12 kilo mer än jag någonsin gjort och det verkar vara omöjligt att bli av med dess kilon. I ren desperation har jag börjat med pulverdiet (inte "ren" utan med ett lätt mål mat om dagen också, samt litet ekologiska bär i morgondrycken och en lättmjölkslatte). Jag tränar för näravarande cardio fyra gånger i veckan och Pilates i studio två gånger i veckan. Hade jag varit mitt gamla jag borde jag ha märkt av detta på vikten, jag skulle ha gått ner något. Men ytterst litet händer. Jag har tidigare gjort andra förändringar utan att jag har gått ner något och jag börjar bli desperat! Ska inte nära tjugo års träning vara värt någonting!

    Nåväl, jag har också haft hosta och täppt och snuvig näsa nästan konstant i tre månader nu. Jag gick till en husläkare för en månad sedan (jag trodde att det kanske var en bakterie) och fick hostdämpande och näsdroppar. Jag har inte märkt någon skillnad (jag har dock inte tagit så mycket av medicinen). Hostan låter väldigt illa och ute på stan känner jag mig som en gammal storrökare när folk hoppar till när jag hostar. Det kommer oftast massor av slem när jag snyter mig (ursäkta detaljer!).

    På kvällar och morgnar känner jag mig ofta svullen i halsen, det tar emot litet att svälja. Jag har också haft inflammationer (tennisarmbåge och "trigger finger" - diagnos av ortopted, som sa att det troligen hade triggats av graviditet och förlossning). Jag hade, för övrigt, en mycket bra graviditet.

    Supertrött har jag varit i perioder och nedstämd (trots att jag är så överlycklig över min son) - men det har jag skyllt på amningen, sömnbrist och på att en nära anhörig dog i höstas. Vissa dagar är jag väldigt öm i hela kroppen. Magen svullnar ofta och jag har fått frågan om jag är gravid igen.

    Vad sägs - kan detta vara ett sköldkörtelproblem? Jag har inte tid hos min endokrinolog förrän i mitten av maj, men hoppas få tala med honom tidigare om jag kan gå och ta blodprov ang. sköldkörteln.

  • Primrose

    Ursäkta långt inlägg!{#lang_emotions_embarassed}

    Ett litet tillägg: jag läste om hur ni tappar ord. Senast i går (när jag, för övrigt, var löjligt täppt i näsan) tänkte jag på hur jag tappade ord i samtal med olika människor.

  • MamaLucy
    blondtjej skrev 2010-04-23 18:38:55 följande:
    Oj, varför kostar det 500:- på Hagakliniken för? Kan ju alltid ringa dom och kolla lite. Vad kostar prover om man inte har råd att betala 2000:- på Scanlab då? (Fattig student och det är typ halva CSN i Maj )
    det kostar inte 500 om man får en tid på deras vct först och får remiss därifrån ( och det verkar dom generösa med fick tipset från deras egen sköterska) men man kan åxå söka privat direkt till specialisten (Dr Ali) och DÅ kostar det 500 plus att du bekostar alla prover själv:)
  • WAAC

    Jag tänkte höra om någon haft samma problem som mig- Håravfall, fläckvist. Fick det för ett tag sedan, var och tog prover och såg då att mitt tsh inte gått ner nästan någonting med levaxin. Men min läkare trodde inte att det hade något samband. Men när jag kollat lite så verkar det ganska vanligt att man har dessa två samtidigt... Då jag ligger precis på gränsen 3,9 vill min läkare inte göra någonting tyvärr... Men hon skickade mig till hudspecialist, tror att jag har svamp. Det är jag HELT säker på att det inte är, hårbotten är helt slät på fäckarna och det kliar inte. Men men bättre att bli kollad, det är lite jobbigt att tappa håret så här, man döljer det gärna. Fast det är ju bara hår...

  • Hoppetossan 79
    MamaLucy skrev 2010-04-24 06:36:45 följande:
    det kostar inte 500 om man får en tid på deras vct först och får remiss därifrån ( och det verkar dom generösa med fick tipset från deras egen sköterska) men man kan åxå söka privat direkt till specialisten (Dr Ali) och DÅ kostar det 500 plus att du bekostar alla prover själv:)
    ok, det sa hon inget om till mig.
    Men om man söker deras vårcentral först så kostar det 300 kr antar jag eftersom man inte är listad där.
    undra om min läkare på min vårdcentral kan remmitera till hagakliniken?
  • blomman 2
    Primrose skrev 2010-04-24 02:05:15 följande:
    Hej - jag är ny i tråden och vi får se om jag hör hemma här. Jag har börjat misstänka att det kan vara något med sköldkörteln som orsakar mina problem. Jag tänker be om att få göra blodprov i nästa vecak.Jag fick barn för arton månader sedan och har lidit av litet olika saker sedan dess, som jag har trott berott på sömnbrist, amning etc. Jag trodde att det skulle bli bättre av att jag slutade amma för en dryg månad sedan, men det har det inte. Till saken hör att jag har ett prolaktinom (godartad tumör på hypofysen) och började medicinera igen då jag slutatde amma. Jag har varit vältränad (har även jobbat med träning) och i god form och har vägt ungefär samma i åratal. Jag har efter graviditeten vägt 10-12 kilo mer än jag någonsin gjort och det verkar vara omöjligt att bli av med dess kilon. I ren desperation har jag börjat med pulverdiet (inte "ren" utan med ett lätt mål mat om dagen också, samt litet ekologiska bär i morgondrycken och en lättmjölkslatte). Jag tränar för näravarande cardio fyra gånger i veckan och Pilates i studio två gånger i veckan. Hade jag varit mitt gamla jag borde jag ha märkt av detta på vikten, jag skulle ha gått ner något. Men ytterst litet händer. Jag har tidigare gjort andra förändringar utan att jag har gått ner något och jag börjar bli desperat! Ska inte nära tjugo års träning vara värt någonting!Nåväl, jag har också haft hosta och täppt och snuvig näsa nästan konstant i tre månader nu. Jag gick till en husläkare för en månad sedan (jag trodde att det kanske var en bakterie) och fick hostdämpande och näsdroppar. Jag har inte märkt någon skillnad (jag har dock inte tagit så mycket av medicinen). Hostan låter väldigt illa och ute på stan känner jag mig som en gammal storrökare när folk hoppar till när jag hostar. Det kommer oftast massor av slem när jag snyter mig (ursäkta detaljer!).På kvällar och morgnar känner jag mig ofta svullen i halsen, det tar emot litet att svälja. Jag har också haft inflammationer (tennisarmbåge och "trigger finger" - diagnos av ortopted, som sa att det troligen hade triggats av graviditet och förlossning). Jag hade, för övrigt, en mycket bra graviditet.Supertrött har jag varit i perioder och nedstämd (trots att jag är så överlycklig över min son) - men det har jag skyllt på amningen, sömnbrist och på att en nära anhörig dog i höstas. Vissa dagar är jag väldigt öm i hela kroppen. Magen svullnar ofta och jag har fått frågan om jag är gravid igen.Vad sägs - kan detta vara ett sköldkörtelproblem? Jag har inte tid hos min endokrinolog förrän i mitten av maj, men hoppas få tala med honom tidigare om jag kan gå och ta blodprov ang. sköldkörteln.
    Här har du en till som delar ditt dilemma!
    Jag fick min hypo efter min graviditet och gick bla uppmassor av kilon på kort tid,och det var verkligen urjobbigt då jag inte har lidit av ngn övervikt tidigare,varit vältränad och inte gick upp mer än ca 14 kilo under graviditeten och var så glad över min lätta graviditet för övrigt.
    Jag har som du kämpat med kostomläggningar och träning men det har varit som förgjort.
    Fick efter ca 1 år höra HÄR att det inte tjänar ngt till att försöka gå ned i vikt INNAN  man ligger rätt i sina värden!
    Nu ska jag enligt min VC läkare kunna gå ned i vikt=stabila värden,men INGET händer med kilona.
    Jag har trots ALLT kunnat minska en och annat i mått med en rätt så strikt LCHF kost men dett är tufft och i mitt fall så är jag långt ifrån helt nöjd.
    Har i alla fall sluppit många magbesvär som uppblåst mage,samt mindre värk i lederna.
    LCHF är en livsstil som kräver en hel del och rätt trist,men just nu har jag inget annat val...
    Känns ofta som om VC tycker jag borde vara nöjd med min kroppsform,att det kunde vara värre med min hypo,men vadå? jag känner inte igen mig och jag känner mig fångad i min egen kropp!
    Ja,jag ska kämpa på och hoppas att få bukt på det här snart!
    lycka till du med. 
  • blomman 2
    Primrose skrev 2010-04-24 02:05:15 följande:
    Hej - jag är ny i tråden och vi får se om jag hör hemma här. Jag har börjat misstänka att det kan vara något med sköldkörteln som orsakar mina problem. Jag tänker be om att få göra blodprov i nästa vecak.Jag fick barn för arton månader sedan och har lidit av litet olika saker sedan dess, som jag har trott berott på sömnbrist, amning etc. Jag trodde att det skulle bli bättre av att jag slutade amma för en dryg månad sedan, men det har det inte. Till saken hör att jag har ett prolaktinom (godartad tumör på hypofysen) och började medicinera igen då jag slutatde amma. Jag har varit vältränad (har även jobbat med träning) och i god form och har vägt ungefär samma i åratal. Jag har efter graviditeten vägt 10-12 kilo mer än jag någonsin gjort och det verkar vara omöjligt att bli av med dess kilon. I ren desperation har jag börjat med pulverdiet (inte "ren" utan med ett lätt mål mat om dagen också, samt litet ekologiska bär i morgondrycken och en lättmjölkslatte). Jag tränar för näravarande cardio fyra gånger i veckan och Pilates i studio två gånger i veckan. Hade jag varit mitt gamla jag borde jag ha märkt av detta på vikten, jag skulle ha gått ner något. Men ytterst litet händer. Jag har tidigare gjort andra förändringar utan att jag har gått ner något och jag börjar bli desperat! Ska inte nära tjugo års träning vara värt någonting!Nåväl, jag har också haft hosta och täppt och snuvig näsa nästan konstant i tre månader nu. Jag gick till en husläkare för en månad sedan (jag trodde att det kanske var en bakterie) och fick hostdämpande och näsdroppar. Jag har inte märkt någon skillnad (jag har dock inte tagit så mycket av medicinen). Hostan låter väldigt illa och ute på stan känner jag mig som en gammal storrökare när folk hoppar till när jag hostar. Det kommer oftast massor av slem när jag snyter mig (ursäkta detaljer!).På kvällar och morgnar känner jag mig ofta svullen i halsen, det tar emot litet att svälja. Jag har också haft inflammationer (tennisarmbåge och "trigger finger" - diagnos av ortopted, som sa att det troligen hade triggats av graviditet och förlossning). Jag hade, för övrigt, en mycket bra graviditet.Supertrött har jag varit i perioder och nedstämd (trots att jag är så överlycklig över min son) - men det har jag skyllt på amningen, sömnbrist och på att en nära anhörig dog i höstas. Vissa dagar är jag väldigt öm i hela kroppen. Magen svullnar ofta och jag har fått frågan om jag är gravid igen.Vad sägs - kan detta vara ett sköldkörtelproblem? Jag har inte tid hos min endokrinolog förrän i mitten av maj, men hoppas få tala med honom tidigare om jag kan gå och ta blodprov ang. sköldkörteln.
    glömde tala om att dina ÖVRIGA besvär låter som om du har drabbats av hypo,känner igen flesta av dina problem!
    Primrose skrev 2010-04-24 02:05:15 följande:
    Hej - jag är ny i tråden och vi får se om jag hör hemma här. Jag har börjat misstänka att det kan vara något med sköldkörteln som orsakar mina problem. Jag tänker be om att få göra blodprov i nästa vecak.Jag fick barn för arton månader sedan och har lidit av litet olika saker sedan dess, som jag har trott berott på sömnbrist, amning etc. Jag trodde att det skulle bli bättre av att jag slutade amma för en dryg månad sedan, men det har det inte. Till saken hör att jag har ett prolaktinom (godartad tumör på hypofysen) och började medicinera igen då jag slutatde amma. Jag har varit vältränad (har även jobbat med träning) och i god form och har vägt ungefär samma i åratal. Jag har efter graviditeten vägt 10-12 kilo mer än jag någonsin gjort och det verkar vara omöjligt att bli av med dess kilon. I ren desperation har jag börjat med pulverdiet (inte "ren" utan med ett lätt mål mat om dagen också, samt litet ekologiska bär i morgondrycken och en lättmjölkslatte). Jag tränar för näravarande cardio fyra gånger i veckan och Pilates i studio två gånger i veckan. Hade jag varit mitt gamla jag borde jag ha märkt av detta på vikten, jag skulle ha gått ner något. Men ytterst litet händer. Jag har tidigare gjort andra förändringar utan att jag har gått ner något och jag börjar bli desperat! Ska inte nära tjugo års träning vara värt någonting!Nåväl, jag har också haft hosta och täppt och snuvig näsa nästan konstant i tre månader nu. Jag gick till en husläkare för en månad sedan (jag trodde att det kanske var en bakterie) och fick hostdämpande och näsdroppar. Jag har inte märkt någon skillnad (jag har dock inte tagit så mycket av medicinen). Hostan låter väldigt illa och ute på stan känner jag mig som en gammal storrökare när folk hoppar till när jag hostar. Det kommer oftast massor av slem när jag snyter mig (ursäkta detaljer!).På kvällar och morgnar känner jag mig ofta svullen i halsen, det tar emot litet att svälja. Jag har också haft inflammationer (tennisarmbåge och "trigger finger" - diagnos av ortopted, som sa att det troligen hade triggats av graviditet och förlossning). Jag hade, för övrigt, en mycket bra graviditet.Supertrött har jag varit i perioder och nedstämd (trots att jag är så överlycklig över min son) - men det har jag skyllt på amningen, sömnbrist och på att en nära anhörig dog i höstas. Vissa dagar är jag väldigt öm i hela kroppen. Magen svullnar ofta och jag har fått frågan om jag är gravid igen.Vad sägs - kan detta vara ett sköldkörtelproblem? Jag har inte tid hos min endokrinolog förrän i mitten av maj, men hoppas få tala med honom tidigare om jag kan gå och ta blodprov ang. sköldkörteln.
    Här har du en till som delar ditt dilemma!
    Jag fick min hypo efter min graviditet och gick bla uppmassor av kilon på kort tid,och det var verkligen urjobbigt då jag inte har lidit av ngn övervikt tidigare,varit vältränad och inte gick upp mer än ca 14 kilo under graviditeten och var så glad över min lätta graviditet för övrigt.
    Jag har som du kämpat med kostomläggningar och träning men det har varit som förgjort.
    Fick efter ca 1 år höra HÄR att det inte tjänar ngt till att försöka gå ned i vikt INNAN  man ligger rätt i sina värden!
    Nu ska jag enligt min VC läkare kunna gå ned i vikt=stabila värden,men INGET händer med kilona.
    Jag har trots ALLT kunnat minska en och annat i mått med en rätt så strikt LCHF kost men dett är tufft och i mitt fall så är jag långt ifrån helt nöjd.
    Har i alla fall sluppit många magbesvär som uppblåst mage,samt mindre värk i lederna.
    LCHF är en livsstil som kräver en hel del och rätt trist,men just nu har jag inget annat val...
    Känns ofta som om VC tycker jag borde vara nöjd med min kroppsform,att det kunde vara värre med min hypo,men vadå? jag känner inte igen mig och jag känner mig fångad i min egen kropp!
    Ja,jag ska kämpa på och hoppas att få bukt på det här snart!
    lycka till du med. 
  • Probably the best    in the
    Happiness skrev 2010-04-23 19:32:55 följande:
    Hej! jag har ställt samma fråga i utredningstråden. Är det någon här som tagit kortisol prov och /eller östradiol här?Har förhögt TSH och äter levaxin. Tror det finns ett samband mellan kortisolet och förhöjt TSH.
    Man kollar binjuranra med kortisolprove. Trötta binjurar leder till att kroppen producerar för lågt kortisol och det är ett hormon som kroppen behöver för att få in T3 i cellerna.
    Så jag vet eg inte om högt TSH hänger ihop med cortisolbrist utan det är mer när det kommer till cellnivån, när Levaxinet sänker TSH men man ändå inte mår bättre.
  • DamnCat
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-23 22:56:31 följande:
    Kör med vv online då? Då får du ju all infon men slipper krånglet att gå och väga dig på möten osv?
    Alltså, varför det bär mig emot med vv är att det kostar pengar... Jag tycker inte jag ska behöva betala för att gå ner i vikt då jag har all kunskap och alla verktyg jag behöver för det - egentligen menar jag. Jag var inne och läste på deras sida igår och där står det dessutom att man måste ha ett BMI på 20 + 3 kg för att kunna använda sig av vv. Just nu är mitt BMI 2,2 kg i från det så det är bortkastade pengar (om jag inte ljuger om min vikt men då stämmer ju inte points och sånt där).

    Och innan nu någon "undrar vad jag håller på med": Precis som fröken kirre skriver så anser "alla" att jag borde vara nöjd med hur jag ser ut osv. Jag är (väldigt) lång så jag har min längd till min fördel, att jag ser rätt smal ut redan menar jag. Men dessa människor har antingen glömt hur jag såg ut innan (de som känner mig) eller vet inte hur jag såg ut innan, så därför förstår de inte heller att jag inte kommer i mina vanliga kläder! Sen låter det som att jag vill gå ner många kilon men även här förvillar längden, det är inte så mycket som det skulle ha varit på en kortare person med samma BMI (jag vill även understryka att min målvikt är normalvikt, dock en låg sådan). Det är ju kul att folk tycker jag borde vara nöjd (att de inte tycker jag är mullig menar jag) men sanningen är den att jag inte mår bra av att se hur jag ser ut nu. Jag mår dåligt. Jag tycker jag ser hemsk ut och jag vill inget hellre än att bli av med den här J-Lo-rumpan jag släpar runt på...

    Vi är tydligen många som sitter i den här sitsen tjejer, kanske känns skönt att veta att man inte är ensam iaf? Dock tycker jag så klart det är trist! Angående att det är svårt att gå ner i vikt trots att värdena är stabila så har jag också märkt det. Jag har ju lyckats men jag fick kämpa grymt mycket mer än vad jag behövt innan diagnos. Det enda jag kan tänka mig är att kroppen nog inte är så stabil även om värdena är det. Någon annan förklaring kan inte jag komma på iaf.
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17