Forum Motor - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur göra ägarbyte utan reg.bevis???

  Tor 22 apr 2010 10:54 Läst 60244 gånger Totalt 28 svar
  Visar endast inlägg av Fikabröds Kungen - Visa alla inlägg
 • Tor 22 apr 2010 10:54 #7
  Med lite tur så bor du i närheten av ett av transportstyrelsens kontor.
  För tidigare har man kunnat gå in på dessa med köparen båda har visat legg och sen har dom gjort ett direkt registrerat ägarbyte.
  Ett annat alternativ är att du letar på en bilfirma frågar dom snällt så kan dom säkert hjälpa till med ägarbytet,under förutsättning att dom har direktregistrering.
  3:de alternativet om du inte vill vänta är att sälja bilen utan papper förklara för köparen hur läget ligger till,sen när du får ägarbytet så fyller du i din del sen postar du det antingen till köparen eller till transportstyrelsen ,Saknas då köparens underskrift så kommer dom att skicka ett brev till er båda och fråga om bytet är korrekt.

  3:de alternativet Skall bara användas om det känns rätt till 200% då det kan bli kostsamma följder.
  Har själv använt det ett flertalet gånger både som köpare och säljare.
  Verkligen skrev 2010-04-21 21:42:28 följande:
  Oh lord. Fick en impuls idag att sätta ut min bil på annons.Jag fick napp snabbare än jag trodde och möjligheten finns att det blir affär på Fredag, men jag hittar inget registeringsbevis. Börjar undra om jag aldrig haft ett eller vad...Beställde idag men det tar 5 dagar eftersom mitt e-leg inte fungerade. Alltså får jag hämta ut rekommenderat.Kan man inte hämta ut det på nåt kontor eller lösa på annat sätt? Vill ju få bilen såld...=(
 • Tor 22 apr 2010 19:06 #11
  Visst ska köparen lägga handpenning om dom vill försäkra sig om att affären är klar.
  Var noga med att rita ner alla detaljer kring köpet på papper gällande handpenning osv om köparen inte känns 100 seriös.

  Och av egen erfarenhet så hade jag inte emottagit någon handpenning ifrån en person som är utlands född.

  Nej jag är inte rasist är själv utlands född men tyvär har ja för många tråkiga erfarenheter för att det skall vara någon slump.
 • Lör 24 apr 2010 22:59 #14
  Verkligen skrev 2010-04-22 19:17:50 följande:
  Jag tog hem ett köpekontrakt från Blocket som ser bra ut, det står tydligt om handpenning osv.. Var en tjej och kikade idag men dom ville pruta så jäkligt. Och jag vette tusan vart gränsen går för att det ska vara dumt att släppa bilen. Kommer en väldigt intresserad i morrn och hon är medveten om reg.beviset att det kommer nästa vecka. Men vad svårt det är för mig att sätta pris på bilen. Är ingen biltjej dorekt..

  Bra att du har valt ett seriöst kontrakt.


  rent spontant skulle jag säga ca 10-15 % är ok att pruta,om inte köparen kan peka på en speciell punkt som denne inte var medveten om innan han/hon åkte för att titta på bilen.


  Men står det ex att det ingår nya hjul i annonsen men dessa är dåliga med nästan inget mönster kvar ja då finns det väl själ för högre procent.


  Får man fråga lite mer om vad de är för bil skick,ålder,trafik status,


  begärt pris samt ditt högsta bud så ger jag gärna en vink om vad som är skäligt att pruta.


 • Sön 25 apr 2010 15:00 #16
  Nu har jag kikat lite på marknaden för din bil både i sverige och norra europa.
  Vill först bara säga att jag själv är inte heller expert men har ett visst intresse för bilar.
  Har köpt å sålt ett antal stycken under dom senaste 12 åren även jobbat på bilfirma/verkstad,Men är absolute inte expert men vet kanske lite till.
  Jag personligen skulle inte sälja den bil du beskriver ovan om allt annnat är frächt för  mindre än 51500:- i södra sverige eller storstad är det på landet eller norra delen av sverige 53500:-...
  Be dom som ska provköra samt ev köpa bilen om körkort.
  Vill dom skriva bilen på någon annan så va säker på att den personen verkligen vill det med.


  Verkligen skrev 2010-04-24 23:13:04 följande:
  Det är en Mazda 323 F 2.0 Sport från 2003. Har gått 10200 mil. Nya vinterdäck med dubb och sommardäck i nyskick. Liten spricka i nederkant på vindrutan och några småskador i plåten knappt synbara. Det skrev jag med i annonsen så ingen blir sur för det. Den är i fint skick. Vi fick dock lämna in den på verkstad förra veckan pga vänstra sidan av framvagnen men det är åtgärdat så nu går den som en klocka. Lätt bästa bilen jag haft.Jag skulle vilja ha 55 000:- men kan gå ner lite..Sen är jag ingen bilexpert..
 • Sön 25 apr 2010 20:13 #18
  Viktigt att tänka på då är om denne person ifrån Åland inte har svenskt person nummer är att ni behöver ett samordnings nummer ifrån transportstyrelsen/skatteverket.
  Det är ett tillfälligt person nummer för en person som inte har svenskt medborgarskap samt svenskt person nummer,Har köparen inget samordnings nummer och vill köpa bilen för export till åland så skall du tänka på följande.
  Du som säljare skall behålla nummer plåtarna för att senare skicka in dom till transportstyrelsen tillsammans med ägarbeviset där du kryssat i rutan för export samt så är det bra med en liten xtra lapp där det finns en kopia på köparens körkort samt köparens adress tele nummer.
  För bilen kommer inte att avföras ifrån dig föräns nya ägaren har registrerat den på åland.
  Och säger köparen något om nummer plåtarna så är det fullt legalt att ta närmaste lämpliga väg till en färja utan skyltar på fordonet om köparen kan visa att denne tänkt att exportera fordonet.

  Verkligen skrev 2010-04-25 18:25:40 följande:
  Tack för ditt svar..=) Jag satte ner den till 52 000 eftersom jag behöver bli av med den snabbt pga lite pengabrist. Ringde en från Åland som kommer på Tisdag. Hoppas hoppas! Hon intresserad iaf och ville att jag skulle ha alla papper i ordning.
 • Sön 25 apr 2010 20:41 #20
  Verkligen skrev 2010-04-25 20:16:49 följande:
  Oj, det där hade jag ingen aning om och hade inte ens tänkt på. Kan det inte vara så att personen har svenskt personnummer ändå?Hur går man tillväga med det där för det lät på tjejen som att om hon vill ha bilen så tar dom den på en gång. Jag hoppas bara mitt reg.bevis del 2 hinner komma tills Tisdag. Beställde det i Onsdags på förmiddagen.Vilken tur att du skrev det där. Nu vart det mycket att tänka på..

  När dom har bestämt sig för att köpa bilen så begär idhandling och fråga dom om dom har svenskt person nummer om inte se ovan om dom har det så är det bara att fylla ihandlingarna som vanligt.


  Finns det lån på bilen ?


  För gör det det så kan vissa bolag kräva att krediten löses innan bilen får exporteras.


  Be gärna till tänkta köparen om lite uppgifter innan ankomst så slår du en signal till polisen eller skatteverket så får du ett snabbt svar på om denne har svenska papper


 • Sön 25 apr 2010 21:06 #22
  Verkligen skrev 2010-04-25 20:47:11 följande:
  Tack för svaret.. Jag betalade bilen kontant så inga lån.. Jag får slå en signal till den där personen i morgon och höra mig för..=)
  Ja gör det för dom borde själva veta med sig lite hur dom tänkt lösa det rent praktiskt.

  Får du någon mer fråga/fundering under själva försäljningen så ä de bara att skicka ett mezz

  Vänliga hälsningar
  Zeb
 • Lör 1 maj 2010 17:12 #24
  Verkligen skrev 2010-04-25 21:50:18 följande:
  Tack så mycket. Jag uppskattar det!

  Hur har det gått med bilen ?


  Vart den såld till Åland ?


 • Sön 2 maj 2010 10:45 #26
  Ett sätt kan vara att byta den emot något annat du behöver alternativt ta en billigare bil i byte plus en summa pengar emellan.
  Tar du en bil,båt mm i inbyte se då till att bytet är värderat där efter,dvs en bil som folk annonserar ut för 25000 skall du byta in för max 17000 för då kan du fortfarande sälja den billigt och fort så du har fått löst dina pengar.

  Annat sätt kan vara att auktionera ut den.
  Om du kan tänka dig att exportera den så är auto24.ee eller mobile.de 2 bättre annons sidor mobile täcker hela europa auto täcker baltikum men huvudsak estland.
  Hojta till om du vill veta mer eller ha hjälp
  Mvh Zeb

  Verkligen skrev 2010-05-01 20:10:31 följande:
  Nej tyvärr. Dom kunde inte komma.. Går segt med att sälja den, verkar som jag får sätta ner den ytterligare i pris..Tips på hur man kan bli av med den på annat sätt än Blocket?

SE VÅRA MEST POPULÄRA KLIPP JUST NU

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll