Forum Motor - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur göra ägarbyte utan reg.bevis???

  Tor 22 apr 2010 09:03 Läst 60244 gånger Totalt 28 svar
  Visar endast inlägg av Rabarbapuppa - Visa alla inlägg
 • Tor 22 apr 2010 09:03 #1

  Tror det är del 2 av regbeviset som är det du behöver för just ägarbytet. Och det är just den delen som kommer via rek eftersom det är en värdehandling.
  Det är lite allvarligt att du slarvat bort den delen faktiskt, för det innebär att vem som helst kan bli ägare till din bil om man "hittar" det. Nu kanske det är bortslarvat i din bostad någonstans, så det är väl ingen panik kanske. Men hur du ska få detta att gå fortare vet jag inte exakt, men deras servicetelefon är: 0771-25 25 25

  Ring o fråga! (och berätta om din situation)

  Mig veterligen har inte Transportstyrelsen något fysiskt "utlämningsställe" för dylika dokument utan du får nog vänta på posten tyvärr.

  Alt. är att köparen lägger handpenning på bilen och han får helt enkelt vänta med att genomföra köpet tills ni kan skriva på.

  /Puppa

 • Tor 22 apr 2010 11:59 #8
  Verkligen skrev 2010-04-22 10:37:30 följande:
  Då måste pappret vara på villovägar. Jaja, inte mycket att göra åt, bara invänta det nya.
  Ur ägarsynpunkt, eller ur risksynpunkt, är det inte någon fara när du väl hämtat ut ditt rek, för när du fått ditt NYA regbevis så är det det som gäller. Spelar ingen roll om en tjuv skulle få tag på ditt gamla, Transportstyrelsen har koll på att du har fått ett nytt och då är det bara det som kan användas för ägarbyte etc.

  Så regbevisets villovägar slutade, rent teoretiskt, i samma stund som du ansökte om nytt ägarbevis.
 • Tor 22 apr 2010 13:01 #10

  Affären är alltid en överenskommelse mellan två personer.
  Den kan därför se ut hursomhelst, lösas praktiskt hursomhelst bara den går till på det sättet att båda blir nöjda och båda gör de åtaganden som faller på köpare resp. säljare. Så prata med personen hur ni kan göra.

  Varför bilköp har blivit en sån darrig historia, och för att alla numer är så förbenat nervösa både som säljare och köpare, är för att det förekommit så mycket bluffande där man spelat på ena partens godtrogenhet och vilja att göra någonting smidigt.
  Det är mycket synd.

  Men som sagt, grundläggande grejer som att du behåller bil och nycklar tills dess att du fått full betalning, det kan du ju se till att inte frångå oavsett hur trevlig och ärlig personen verkar vara. Är personen seriöst intresserad av din bil, då kan han/hon banne mig vänta tills papprena kommit. Så resonerar jag.

  /puppa

 • Fre 23 apr 2010 08:55 #13

  Då har du ju redan ett argument till den där tjejjen vettja'- du kan förklara för henne att du tycker budet är för lågt, och du har en intressent som kommer imorgon, så du har ingen anledning att släppa bilen på direkten förrns han har kommit och tittat, (och förhoppningsvis erbjuder lite bättre betalt)

SE VÅRA MEST POPULÄRA KLIPP JUST NU

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll