• Anonym (ont ont ont)

    Sticker i bröstet

    Jag måste få skriva av mig...

    Jag har stickningar i bröstkorgen. Det kan komma från ingenstans och varar bara i några sekunder. (mellan 3-60 sek, det varierar)

    Det är som en elstöt, eller som tusen nålar i bröstkorgen. Jag tycker känna det på vänster sida. Detta har nu pågått i ca 1 vecka. Det händer oftast på kvällarna, när jag ligger/sitter framför tv/data och är avslappnad. Och det gör ont när jag andas in, speciellt om jag tar djupa andetag när jag får ett sånt här "anfall". Jag får andas med små andetag. Ibland kan det hjälpa om jag tar ett riktigt djupt andetag, då är det som att något "knäcker" till i bröstkorgen. Det gör jävulskt ont men sen är anfallet borta.

    Jag har haft detta innan för ca 9 mån sen. Då gick jag till min läkare och dom gjorde EKG, blodprover, blodtryck. Men jag var frisk som en nötkärna. Mitt hjärta såg perfekt ut!

    Jag är bara 24 år och dom kunde inte hitta något fel. Efter jag var hos läkaren så försvann det nästan omgående.

    Så när jag senare pratade med sjukvårdsupplysningen så trodde dom att det kunde vara en panikångest. Men jag har inget att ha ångest för. Jag är inte stressad, är arbetslös och går hemma hela dagarna i stort sätt.

    Nån som har haft något liknande?

    Min tanke kan vara att det är en nerv i kläm som ger mig denna smärtan. Å att det kan vara som så att det gör att jag får ångest och det blir värre. För 9 månader sen var jag säker på att jag skulle dö. Jag vågade inte ens sova. Var vaken i nästan en hel vecka i sträck.

  • Svar på tråden Sticker i bröstet
  • UpsyDaisy

    Jag har exakt likadant. Liksom du kommer det ofta när jag känner mig avlappnad, men läkarna säger att jag är frisk och att det är panikångest. Har haft detta problem sen jag var liten och det gör ONT!!!!! Känns som om någon sticker in kniv in i bröstet och det gör ont att andas.

  • Anonym (ont ont ont)
    UpsyDaisy skrev 2010-04-23 23:13:18 följande:
    Jag har exakt likadant. Liksom du kommer det ofta när jag känner mig avlappnad, men läkarna säger att jag är frisk och att det är panikångest. Har haft detta problem sen jag var liten och det gör ONT!!!!! Känns som om någon sticker in kniv in i bröstet och det gör ont att andas.
    Det gör djävulskt ont! usch!

    Jag får panik varje gång, tror det är hjärtat och hinner tänka en massa saker som att nu måste jag till akuten, nu dör jag osv. Men sen är det lika snabbt borta igen.

    Om man kollar symptom för hjärtinfarkt, kärlkramp osv så får man ont när man anstränger sig. Men detta kommer ju när man är avslappnad. Jag har aldrig kännt det när jag ansträngt mig. Har du det?
  • KattenFräsmorr

    Eftersom du säger att det "knäcker till" kan ju en förklaring vara kramp/smärta i interkostalmusklerna (musklerna mellan revbenen). Låter lite konstigt att det skulle vara panikångest om det släpper så snabbt och med ett "knäck".

  • Birgitta L

    Svar till Anonym (ont ont ont):

    Stickningar i bröstet är INTE ångest. Du bör åka in eller i alla fall kontakta en läkare på måndag. Det finns tyvärr så kallade tysta infarkter med påföljande lungsäcksinflammationer. Ångest gör inte fysiskt ont utan är mer fråga om hjärtklappning och en upplevelse av svårigheter att andas.

  • Anonym (ont ont ont)
    Birgitta L skrev 2010-04-23 23:30:57 följande:
    Svar till Anonym (ont ont ont): Stickningar i bröstet är INTE ångest. Du bör åka in eller i alla fall kontakta en läkare på måndag. Det finns tyvärr så kallade tysta infarkter med påföljande lungsäcksinflammationer. Ångest gör inte fysiskt ont utan är mer fråga om hjärtklappning och en upplevelse av svårigheter att andas.
    Jag var hos läkare sist jag hade det. Men dom hittade ingenting, trots EKG, blodtryckskoll, blodprov osv.
  • Anonym (ont ont ont)

    Jag hittade detta på en fråga doktorn sida:

    "Hej! min fråga är om det finns muskler i mellangärdet? ibland får jag värk i mellangärdet pga att jag säkert har lyft fel inom jobbet(det ska tilläggas att jag är otränad av mig 1,79 på 70 kg). har även lite problem med ångest, oro m m pga att jag har tråkigheter bakom mig när det gäller min mamma(dog 194), min son(dog 2003). kan då musklerna påverkas av min oro, vad tror du? jag jobar just nu på att få bättre ordning på min ångestattacker tillsammans med min tjej (jag får ångestattacker enstaka tillfällen ska tilläggas)  mvh
    kille29

    Hej!
    Jag tror att du har känningar av muskelspänningar av muskler som finns mellan revbenen, s k interkostalmuskler, men det finns också en tunn muskelplatta i mellangärdet. Ångest och oro är oftast bakomliggande orsak och kan leda till ordentlig smärta i bröstkorg och buk.

    Vänligen
    Anders Dahlqvist
    Hjärtspecialist"

    Men ja, jag vet inte om det är pga av oro.

  • Birgitta L

    Svar till Trådstartaren:

    Ja jag läste i ditt inlägg att du varit hos läkare tidigare men det var ju vad jag förstår för 9 månader sen så det är ganska länge sedan och symtom från hjärtat kan komma snabbt, alltså ändras på ganska kort tid.

  • Anonym (ont ont ont)
    Birgitta L skrev 2010-04-23 23:43:35 följande:
    Svar till Trådstartaren: Ja jag läste i ditt inlägg att du varit hos läkare tidigare men det var ju vad jag förstår för 9 månader sen så det är ganska länge sedan och symtom från hjärtat kan komma snabbt, alltså ändras på ganska kort tid.
    Jo det har du helt rätt i.

    Jag får se över helgen hur det utvecklar sig. Kanske får ringa sjukvårdsupplysningen ialf.

    Jag har oxå funderingar om det kan bero på att jag slutat träna, varit sjuk en vecka med mkt hostningar. Ätit dålig mat osv.

    Efter jag var och gjorde EKG sist så började jag träna, äta hälsosamt osv, så länge jag gjorde det höll det sig borta. Å nu är jag på ruta ett igen.'

    I annat fall har jag tid hos läkare nästa vecka för nått annat å då kan jag passa på att ta upp detta oxå. Om det inte blir värre innan dess förstås.
  • Birgitta L

    Svar till Trådstartartaren:

    Ring sjukvårdsupplysningen tycker jag.

  • Anonym (ont ont ont)
    Birgitta L skrev 2010-04-23 23:51:50 följande:
    Svar till Trådstartartaren: Ring sjukvårdsupplysningen tycker jag.
    Ja det låter vettigt. {#lang_emotions_smile}

    Tack för tips å råd!
Svar på tråden Sticker i bröstet