Inlägg från: Bubbis10 |Visa alla inlägg
  • Bubbis10

    14 år och gravid

    Ts

    Vad det gäller att din kille kan bli anmäld, så ja det kan han. Du är under 15 år å då anses det som olagligt, å spiciellt som han är så mkt äldre.
    Ang din situation så anser ju jag personligen inte att barn ska ha barn, men å andra sidan så e jag helt emot abort...MEN det finns undantag. Jag har en dotter på 11 år å skulle inte vilja se henne i din situation.

    får jag fråga-varför skyddade ni er inte?
    Det är egenteligen bara du som kan avgöra om du ska göra abort eller inte...men du har hela framtiden för dig att bli mamma, asså...jag som faktiskt är emot abort...ser inte att det skulle vara en bra lösning för dig som 14 år att bli mamma.

    jag blev själv mamma när jag va 20 år å tyckte jag var världsvan..men det e tuffare än man tror. Du kommer vilja gå ut med vänner, dansa,resa...osv...du hinner med barn så småningom. Jag kommer dock inte råda dig till varken att behålla eller ta bort, det e ett beslut som bara du kan ta.

    Å jag hoppas att du får det stöd du behöver oavsett val...

    Kram

  • Bubbis10
    Jordgubbsmix skrev 2010-04-27 08:18:42 följande:
    Görs det alltid en utredning om vem som är pappan?Jag vet också det innerst inne, att jag är på tok för ung. Men det tar emot att döda mitt barn. Men mina föräldrar har tydligen redan beställt tid åt mig på torsdag. Jag känner mig så maktlös, jag önskar att jag hade mer att säga till om.Jag vet faktiskt inte varför vi inte skyddade oss.
    Om du föder barnet så måste faderskapet fastställas, då barnet har rätt till båda föräldrar. Jag förstår att det tar emot...jisses vilken jobbig situation..
    Att inte använda skydd visar ju ändå att du inte vart ansvarsfull i situationen....hur ska du kunna ansvara för ett barn då? jag dömer dig inte på ngt vis...

    känner faktiskt med dig..jag blev sj tvingad till en abort som 15 år..så jag vet hur det känns...kram

    Ps, ingen kan tvinga dig till ngt du själv inte vill.
  • Bubbis10
    caaroooline skrev 2010-04-27 08:29:24 följande:
    Det finns ju 14 åringar som är mamma, å deras pojkvänner elr va de nu är har inte hamnat i fängelse?! Men ingen kan tvinga dig till abort iaf..
    beror ju lite på, om Ts föräldrar anmäler han så kan han få fängelse.
  • Bubbis10
    BlommyNess12 skrev 2010-04-27 08:34:26 följande:
    När man gör faderskapsutredningen kan de också anmäla det, främst till sociala myndigheter.
    Jo men exakt, å dessutom så e nog föräldrarna medvetna om vem killen ifråga är...
  • Bubbis10
    caaroooline skrev 2010-04-27 08:37:36 följande:
    Okej .. Men dom jag vet som är 14 år å varit gravida de har inte hänt nå med deras pojkvänner..
    beror nog mkt på om det kommit fram till myndigheter , å såklart om killen ifråga e jämngammal eller äldre.
  • Bubbis10
    BlommyNess12 skrev 2010-04-27 08:38:47 följande:
    Tror inte TS får ha vårdnaden om sitt barn heller, tror man måste vara över 15 år för att få ha vårdnad om sitt barn, annars utses en lämplig vårdnadshavare tills faderskapet är fastställt, det lär ju bli ts föräldrar. Efter det så får väl antagligen ts pojkvän vårdnaden om inte han anses olämplig att ha vårdnad om ett barn (kan vara eftersom han begått våldtäkt mot barn)
    jisses....vilken soppa asså....
  • Bubbis10
    Jordgubbsmix skrev 2010-04-27 08:43:24 följande:
    Jag vet att det inte låter så ansvarsfull, men det känns som om jag har växt på en natt. Äh, det är svårt att förklara.. Men hur mycket kan kroppen skadas utav att vara så ung och föda ett barn?
    Ts

    jag dömer dig inte på ngt vis, å det vill jag att du tar åt dig av. Hur mkt din kropp kan skadas, ja inte så mkt....snarare ditt psyke, oavsett beslut. Å det kan bara komma fr dig själv. jag flyttade hemifrån som 15åring hem till min kille som då var 19 år. Ingen av oss hade haft sex innan å jag flyttade pga omständigheter fr mitt "hem" med mamma. Jag hade ingen kontakt med henne å jag fick inte veta var man skaffade p.piller osv. Vi körde med avbrutet, men en dag så var graviditeten ett faktum...jag blev tvingad till en abort, det va det eller hamna på gatan typ.

    jag mådde så fruktansvärt dåligt å kan än idag tänka att jag skulle haft ett barn på ca 17 år....Men nu när jag har barn så inser jag trots den smärtan å de ärr det skapade att det var det bästa just då.
    idag som 32 år skulle jag INTE göra det.
  • Bubbis10
    Jordgubbsmix skrev 2010-04-27 08:48:38 följande:
    så, om inte mina föräldrar anmäler honom så kommer han klara sig?
    Det kan jag inte svara på Ts, det kan ju som hellokillen säjer vara så att myndigheterna gör det....jag kan tyvärr inte ge dig ett säkert svar på det.
  • Bubbis10
    Kellyskakburk skrev 2010-04-27 08:49:13 följande:
    TS!I den här frågan är det enda intressanta vad du känner och tycker! Om du vill behålla barnet så ska du göra det! Låt dig inte påverkas av dina föräldrar, vilket såklart är lättare sagt än gjort! Det är tråkigt att höra att dina föräldrar inte tar mer ansvar för dig än att de tvingar dig till abort, det låter väldigt omoget i mina öron!Du är 14 år men det finns 40 taggare som inte är mogna nog att ta hand om ett barn! Visst kommer du behöva stöd och hjälp, men det finns INGENTING som säger att du inte klarar av att ta hand om ditt barn. Dessutom är din kille lite äldre än du vilket kanske är en fördel i det här fallet!Och tvärtemot vad många här vill påstå så klarar sig barn alldeles utmärkt utan både skidor, cyklar, semesterresor och märkeskläder!!! Förr fick alla barn i din ålder och det gick hur bra som helst! Det är bara idag som folk måste leka av sig tills de fyllt 45!! Hur måga 35-åringar lämnar inte titt som tätt bort sina ungar för att de ska ut och festa, umgås med vänner osv osv. Betyder det atta de är omogna? Ja, kanske, eller så är de precis som du, i behov av stöd, och hjälp för att klara sin föräldraroll. Om du kikar runt i forumen här så ser du även snart att det är inte de unga föräldrarna som har sina barn 50-timmar i veckan på dagis, utan det är de gamla föräldrarna, de som måste jobba, jobba, jobba, för att ha fina villan, dyra bilen, lyxiga sommarsutgan och allt det där andra meningslösa. Det är de som måste jobba, jobba jobba för att få in pengar så att de kan köpa saker till sina barn för att kompensera all den tid barnen aldrig någonsin får!Gamla föräldrar vill gärna veta bäst, villa gärna tala om, men vet du vad? Jag tror på dig! Lyssna till ditt hjärta! Tar du bort ditt barn nu får du det aldrig tillbaka! Och du klarar det! Precis lika bra som någon annan!!!*kram*
    Man kan ju tyvärr inte alltid fatta beslut med hjärtat utan ibland måste förnuftet få styra. jag som faktiskt är emot abort anser inte att ett barn ska ha barn,å jag ser inte felet i att äldre vill ha det ordnat för sig INNAN man skaffar barn eller under tiden som man har?!
  • Bubbis10
    Triskele skrev 2010-04-27 08:50:04 följande:
    Tja, svårt att uppskatta varför han blev det utan närmare insikt i fallet. Men denna klausul ska förhindra åtal av samtyckande sex mellan ungdomar.
    mellan ungdomar, men han är 18 år å anses myndig.
Svar på tråden 14 år och gravid