• Jordgubbsmix

    14 år och gravid

    Hej! Igår fick jag reda på att jag är gravid. Först blev jag rädd, jag hade aldrig trott att det skulle kunna hända mig. Men testet visade ett starkt plus. Jag har alltid varit emot aborter, men när jag berättade för mina föräldrar fanns det inget annat alternativ, de frågade inte ens mig om jag hade funderat på något annat. Visst kan jag förstå det. Men eftersom min mormor blev gravid med min mamma när hon var 14 trodde jag att de skulle förstå bättre. Jag vill helst inte göra abort, men visst förstår jag att det skulle bli väldigt svårt att vara 14 år och ta hand om en liten bebis. Och jag tror säkert att jag är mognare och klarar av mer än vad jag egentligen gör. Min pojkvän är 18 år och vi har varit tillsammans i snart 1 år. Han säger att han kommer stödja mig i vilket beslut jag än tar. Kan han bli anmäld för något? Jag gick upp en klass i 2an och har alltid varit med äldre människor. Så jag är kanske lite mognare än de som är lika gamla som mig. Just nu så känner jag att jag vill behålla barnet, men jag är rädd för att mina föräldrar inte kommer att stötta mig.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-27 07:57
    varför fungerar det inte att styckeindela?

  • Svar på tråden 14 år och gravid
  • caaroooline

    alltså de där med polisen å altl de där. jag har aldrig hört talas om det.
    Jag har kollat upp några 14 åringar, å deras parnet har varit äldre. och de har inte hänt nå för det..
    Men visst de kan säkert hända.

    Och om man är 14 år KAN man vara mogen, Om ni såg på tv för inte så länge sen (kmr dock inte ihåg programet) så va de unga föräldrar, som sagt 14 åringar. Och dom har klarat sig huur bra som helst.

    Jag är 18 år och mamma, Och dom lite äldre mammorna har jag märkt att dom ser ner på oss yngre. vi kan faktiskt också, även om ni äldre tror att ni är bättre. Min föräldrargrupp jag går på , tkr jag inte om. för att dom ser ner på oss yngre. å det gillas inte av mig! jag tar han dom min son lika bra som en 30 åring..

    MEN jag rekomenderar inte att bli mamma i 14 års åldern. det är kämpigt. Även om de finns många underbara tider med ett barn. MEN de finns många jobbiga dagar också, Ibland känns de som att man inte räcker till!
    Så TS, tänk igenom riktigt. det är inget man kan slänga bort när man tröttnat på det!

  • pussgurkan86

    som många skriver, din kille kan få fängelse pga. han har haft sex med en mindeårig. hade jag varit dig hade jag gjort abort. det kommer fler tillfällen. lev du livet istället för att vara mamma vid 14.

  • Kellyskakburk
    Pregga skrev 2010-04-27 09:40:32 följande:
    jag tror inte ngn här inne har påtalat hur jobbigt det är, utan snarare vilket ansvar det är. ja jag klarade å ta hand om mitt barn, men vissa stunder va det kämpigt-å jag var 20 år hade bott hemifrån i 5 år, å var inte 14 å bodde hemma. det är skillnad!!
    Det är ett ansvar att gå i skolan och jobba också. Uppmanar du någon att sluta skolan/inte skaffa sig jobb??? Allt här i livet innebär ansvar!

    Att du inte tror dig klara av att ta hand om ett barn som 14-åring är inte synonymt med att andra 14 åringar inte klarar det. Låt inte diaa begränsningar begränsa andra.
  • Bubbis10
    Kellyskakburk skrev 2010-04-27 10:00:57 följande:
    Det är ett ansvar att gå i skolan och jobba också. Uppmanar du någon att sluta skolan/inte skaffa sig jobb??? Allt här i livet innebär ansvar! Att du inte tror dig klara av att ta hand om ett barn som 14-åring är inte synonymt med att andra 14 åringar inte klarar det. Låt inte diaa begränsningar begränsa andra.
    jo det är ett ansvar att gå i skolan, å hur ska hon kunna göra det med ett spädbarn?? ska hon då lämpa över ansvaret på ngn annan som inte valt det? är det ansvar enl dig? Man kan säkert klara det som 14 åring, jag säjer inget annat-MEN en 14 åring behöver leka av sig å växa som människa innan den fullt ut kan få ett annat liv att göra det.
  • BlommyNess12
    Kellyskakburk skrev 2010-04-27 10:00:57 följande:
    Det är ett ansvar att gå i skolan och jobba också. Uppmanar du någon att sluta skolan/inte skaffa sig jobb??? Allt här i livet innebär ansvar! Att du inte tror dig klara av att ta hand om ett barn som 14-åring är inte synonymt med att andra 14 åringar inte klarar det. Låt inte diaa begränsningar begränsa andra.
    Detta handlar om en tjej som NYSS FYLLT fjorton. Inte någon som fyller 15 nästa vecka och är nästan sexton när barnet föds.
  • ZbrushEr
    I all välmening och mitt sista inlägg...ps har inte fått svar vad du anser om inlägg jag gjort, men förstår för det är alldeles för stort, övermäktigt och svårt att hantera. 
    Hade jag varit din förälder hade situationen antagligen sett något annourlunda ut. Du kanske har jättebra föräldrar, menar inte att anklaga dem på något sätt. Ni kanske har det så som det här, vad vet jag. Men jag tar min risk och skriver vad jag anser. 
    Först och främst hade vi haft en kontinuerlig kommunikation med öppenhet och information om vuxenlivet som en självklar diskussion, i olika frågor. Detta för att förbereda på att det inte är lätt att veta hur man ska agera i vuxenlivet...ta bara som ex att betala första fakturan, avin på internet... adressändring...bli insatt i sjukpenninggrundande inkomst, försäkringar...etc...etc..
    Vi har denna kommunikationen om och när det krävs, så är det i alla fall här. 
    Jag hade nog personligen tagit 18 åringen, nästan innan du fått nys om att du dejtat honom (vilket är omöjligt...men förstå mig rätt) tagit honom i nackskinnet, lugnt lett' ut honom (14 och 18..är helt i olika skeden) och uppmuntrat dig att utveckla intressen, minska ned framtoningen att kasta in dig i vuxenlivet och motiverat dig till att ta en sak taget.
    Vad som nu händer och vilka beslut du tar, så hoppas jag verkligen att du anförtror dig till någon människa som du har i närheten och som du vet är objektiv, som verkligen kan i all välmening ge dig ännu mer perspektiv på tillvaron. Detta är en otroligt svår situation. Hoppas jag kunnat ge dig något.
  • BlommyNess12
    pussgurkan86 skrev 2010-04-27 10:08:36 följande:
    man är inte mogen att ta hand om ett barn 24 h om dygnet 365 dagar om året när man är 14 år.
    Socialtjänsten tycker inte ens att man bör sitta barnvakt åt sina småsyskon under några längre stunder när man är 14 år så det kan jag hålla med om.
Svar på tråden 14 år och gravid