• Jordgu­bbsmix
    Äldre 27 Apr 07:52
    93529 visningar
    843 svar
    843
    93529

    14 år och gravid

    Hej! Igår fick jag reda på att jag är gravid. Först blev jag rädd, jag hade aldrig trott att det skulle kunna hända mig. Men testet visade ett starkt plus. Jag har alltid varit emot aborter, men när jag berättade för mina föräldrar fanns det inget annat alternativ, de frågade inte ens mig om jag hade funderat på något annat. Visst kan jag förstå det. Men eftersom min mormor blev gravid med min mamma när hon var 14 trodde jag att de skulle förstå bättre. Jag vill helst inte göra abort, men visst förstår jag att det skulle bli väldigt svårt att vara 14 år och ta hand om en liten bebis. Och jag tror säkert att jag är mognare och klarar av mer än vad jag egentligen gör. Min pojkvän är 18 år och vi har varit tillsammans i snart 1 år. Han säger att han kommer stödja mig i vilket beslut jag än tar. Kan han bli anmäld för något? Jag gick upp en klass i 2an och har alltid varit med äldre människor. Så jag är kanske lite mognare än de som är lika gamla som mig. Just nu så känner jag att jag vill behålla barnet, men jag är rädd för att mina föräldrar inte kommer att stötta mig.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-27 07:57
    varför fungerar det inte att styckeindela?

  • Svar på tråden 14 år och gravid
  • Äldre 27 Apr 08:53
    #41

    Det verkar inte som om någon här inne vet hur det faktiskt ligger till med det juridiska i situationen. Jag tycker du ska ta kontakt med socialen eller kanske en präst (de kan hjälpa dig med stöttning och ta reda på saker, de är ju inte familjejuridiksexperter själva :) ).

    Klart du inte ska göra abort om det känns fel. Men samtidigt: hur kommer ditt liv se ut om tre år? Kommer du och din kille vara tillsammans fortfarande? Kanske, kanske inte... Finns det någon möjlighet att adoptera bort barnet? Vad du än väljer verkar det som om du måste få nån att prata med som inte tar beslut åt dig. Men vissa beslut kanske du inte får ta själv eftersom du är så ung. Men man måste ju låta dig vara med att ta besluten. Lycka till!

  • Äldre 27 Apr 08:54
    #42
    BlommyNess12 skrev 2010-04-27 08:47:54 följande:
    Behöver inte vara föräldrarna som anmäler, det mest troliga är att det anmäls från myndigheternas sida i samband med faderskapsutredningen vet du.
    Som ts kan ljuga för isf å säga att hon inte vet vem killen är.
    Då lämnar dom rutan blank för faderskap, de frågade mig iaf å jag hade lätt kunnat ljuga men jag ville ha en pappa på pappret, vilket han oxå ville.
    (visserligen var jag 24 när jag fick barn så det är väl kanske lite skillnad, men ändå)

    Man måste inte uppge faderns namn. Om ingen annan gör det vill säga.
  • Zbrush­Er
    Äldre 27 Apr 08:54
    #43
    watership down skrev 2010-04-27 08:53:12 följande:
    Det verkar inte som om någon här inne vet hur det faktiskt ligger till med det juridiska i situationen. Jag tycker du ska ta kontakt med socialen eller kanske en präst (de kan hjälpa dig med stöttning och ta reda på saker, de är ju inte familjejuridiksexperter själva :) ). Klart du inte ska göra abort om det känns fel. Men samtidigt: hur kommer ditt liv se ut om tre år? Kommer du och din kille vara tillsammans fortfarande? Kanske, kanske inte... Finns det någon möjlighet att adoptera bort barnet? Vad du än väljer verkar det som om du måste få nån att prata med som inte tar beslut åt dig. Men vissa beslut kanske du inte får ta själv eftersom du är så ung. Men man måste ju låta dig vara med att ta besluten. Lycka till!
    Bra inlägg
  • Bubbis­10
    Äldre 27 Apr 08:55
    #44
    Kellyskakburk skrev 2010-04-27 08:49:13 följande:
    TS!I den här frågan är det enda intressanta vad du känner och tycker! Om du vill behålla barnet så ska du göra det! Låt dig inte påverkas av dina föräldrar, vilket såklart är lättare sagt än gjort! Det är tråkigt att höra att dina föräldrar inte tar mer ansvar för dig än att de tvingar dig till abort, det låter väldigt omoget i mina öron!Du är 14 år men det finns 40 taggare som inte är mogna nog att ta hand om ett barn! Visst kommer du behöva stöd och hjälp, men det finns INGENTING som säger att du inte klarar av att ta hand om ditt barn. Dessutom är din kille lite äldre än du vilket kanske är en fördel i det här fallet!Och tvärtemot vad många här vill påstå så klarar sig barn alldeles utmärkt utan både skidor, cyklar, semesterresor och märkeskläder!!! Förr fick alla barn i din ålder och det gick hur bra som helst! Det är bara idag som folk måste leka av sig tills de fyllt 45!! Hur måga 35-åringar lämnar inte titt som tätt bort sina ungar för att de ska ut och festa, umgås med vänner osv osv. Betyder det atta de är omogna? Ja, kanske, eller så är de precis som du, i behov av stöd, och hjälp för att klara sin föräldraroll. Om du kikar runt i forumen här så ser du även snart att det är inte de unga föräldrarna som har sina barn 50-timmar i veckan på dagis, utan det är de gamla föräldrarna, de som måste jobba, jobba, jobba, för att ha fina villan, dyra bilen, lyxiga sommarsutgan och allt det där andra meningslösa. Det är de som måste jobba, jobba jobba för att få in pengar så att de kan köpa saker till sina barn för att kompensera all den tid barnen aldrig någonsin får!Gamla föräldrar vill gärna veta bäst, villa gärna tala om, men vet du vad? Jag tror på dig! Lyssna till ditt hjärta! Tar du bort ditt barn nu får du det aldrig tillbaka! Och du klarar det! Precis lika bra som någon annan!!!*kram*
    Man kan ju tyvärr inte alltid fatta beslut med hjärtat utan ibland måste förnuftet få styra. jag som faktiskt är emot abort anser inte att ett barn ska ha barn,å jag ser inte felet i att äldre vill ha det ordnat för sig INNAN man skaffar barn eller under tiden som man har?!
  • Bubbis­10
    Äldre 27 Apr 08:55
    #45
    Triskele skrev 2010-04-27 08:50:04 följande:
    Tja, svårt att uppskatta varför han blev det utan närmare insikt i fallet. Men denna klausul ska förhindra åtal av samtyckande sex mellan ungdomar.
    mellan ungdomar, men han är 18 år å anses myndig.
  • Blommy­Ness12
    Äldre 27 Apr 08:56
    #46
    Majskolven skrev 2010-04-27 08:54:08 följande:
    Som ts kan ljuga för isf å säga att hon inte vet vem killen är.Då lämnar dom rutan blank för faderskap, de frågade mig iaf å jag hade lätt kunnat ljuga men jag ville ha en pappa på pappret, vilket han oxå ville.(visserligen var jag 24 när jag fick barn så det är väl kanske lite skillnad, men ändå)Man måste inte uppge faderns namn. Om ingen annan gör det vill säga.
    De ngör en utredning och söker efter fadern om ts uppger fader okänd, de kommer prata med hennes föräldrar, skolan ev fritidsgård, och uppger någon att hon har haft en pojkvän under tiden så blir det dna prov.
  • Stårsc­han
    Äldre 27 Apr 08:56
    #47
    Jordgubbsmix skrev 2010-04-27 08:46:54 följande:
    Det är det jag är mest rädd för om jag föder barnet, att mina föräldrar får ansvaret, för det vill jag absolut inte
    Hur hade du tänkt undvika det om du nu skulle föda barnet? Var ska du bo?
    I think we've finally reached the point in our society where 'celebrity' just means 'mammal'.
  • Blommy­Ness12
    Äldre 27 Apr 08:56
    #48
    Pregga skrev 2010-04-27 08:55:56 följande:
    mellan ungdomar, men han är 18 år å anses myndig.
    ja, anses vuxen t.o.m
  • Äldre 27 Apr 08:57
    #49

    Som alla andra skriver så vill jag inte råda dig till varken det ena eller det andra. Visst är det underbart med små bebisar, men det är också otroligt mycket jobb. Du är så ung, har hela livet framför dig. Detta är en väldigt känslig fråga, och alla är vi olika. Men du är fortfarande ett "barn" på väg att bli vuxen. Fundera ordentligt på detta, och kanske skulle du försöka prata med någon utomstående, en kurator på ungdomsmottagningen eller något, som inte har några band till dig. Jag hoppas allt löser sig för dig, vad du än beslutar.
    kramar

  • Äldre 27 Apr 08:58
    #50

    Jag tyckar att ts ska göra abort tycker de är ungt att bli mamam vid 14 år. De är mycket större ansvar och jobbigare än vad man tror de är ingen dans på rosor inte. Skulle min dotter bli gravid och vara 14 skulle jag nog göra samma som ts vföräldrar boka tid för abort skulle inte finnsa på kartan att hon skulle få behålla barnet.

Svar på tråden 14 år och gravid