• Anonym (Oroli­g mor)
    Äldre 29 Apr 10:02
    59640 visningar
    168 svar
    168
    59640

    14 åring som har sex

    Jag har en 14 årig tjej som har sex med sin pojkvän.
     
    Har pratat med henne om detta för länge sen om vad vi tycker som föräldrar och att det faktiskt är olagligt.
    Hon var då helt inne på vår linje och förstod hur vi tänkte. Sa även till henne att när det är dags så får hon gärna prata med mig . Vi kan prata om allt hon och jag och jag brukar inte brusa upp och bli arg om det är något negativt.

    Nu har vi iallafall fått reda på detta och blev väldigt besviken att hon inte brydde sig om vad vi tycker.

    Har funderingar om att polisanmäla honom.


    Vad tycker ni?


     

  • Svar på tråden 14 åring som har sex
  • rednos­e
    Äldre 29 Apr 18:31
    #31

    Men shit vad många som måste hoppa på TS.


    Det är väl ändå inte SÅ svårt att sätta sig in i deras sits som föräldrar?
    Jag väntar själv en dotter och kommer säkerligen ha åsikter om när hon bör eller inte bör bli sexuellt aktiv, oroa mig osv.
    Att man har ett intresse för sin sexualitet är ju inget fel alls och är man mogen att utforska den delen av sigsjälv så är man. 
    Som förälder måste det ju vara en ordentlig utmaning att se när ens barn verkar redo att handskas med de större känslor som sex ju faktiskt innebär. Jag tror inte att bara för att man som tidig tonåring har sex, är redo för det och har själv vänner som nu i efterhand kan säga att de önskar de väntat längre än vad de gjorde så självfallet känner vuxna till tankegångarna kring sex och tidig ålder.
    Men att tycka att man är en dålig förälder för att man vill skydda sin dotter från att för tidigt komma i kontakt med känslor hon eventuellt inte är mogen att hantera, är INTE ett tecken på dåligt föräldraskap. Snarare tvärtom. Det är inte meningen att föräldrar ska vara kompisar, de är föräldrar och förebilder och inget annat.
  • Kastru­ll
    Äldre 29 Apr 18:49
    #32

    Jävla tjat om döttrar. Hur kommer det sig att tjejers sexualitet är hela familjens lilla angelägenhet i jämställda (nåja) Sverige år 2010?
    Var är alla förtvivlade mammor ochj pappor som ojar sig över att deras lille son har sex med sin jämnåriga flickvän? Just ja, det är ju bara tjejer som kan få barn...

  • Isanje
    Äldre 29 Apr 19:43
    #33

    Istället för att ringa polisen,hur vore det om du och din dotter diskuterade preventivmedel?

    Om min son hade haft sex med sin flickvän som 14åring och sen fyllt 15 och blivit polisanmäld för detså hade jag blvit totalt jävla vansinnig kan jag tala om. Tänk om det var er dotter som fyllt 15 före killen och blivit polisanmäld,hur hade du reagerat då TS?

  • lillaj­essi
    Äldre 29 Apr 19:52
    #34

    Ts, det du kan göra är att se till att din dotter får bra skydd. Antingen i form av p-piller, mini-piller eller kondomer. Mer går inte att göra, då de är jämngamla. Hur illa ni än tycker om detta är det nog bäst för alla parter att lugna sig och gilla läget.

  • Anonym (...)
    Äldre 29 Apr 20:01
    #35
    Anonym (Orolig mor) skrev 2010-04-29 10:15:52 följande:
    Jag läste i en annan tråd att om man har sex med en underårig så är räknas det som våldtäkt även om hon är med på det. Så det är inget man ljuger ihop.
    Fast jag tycker det är helt otroligt fel att utnyttja regelverket som faktiskt finns där för att skydda minderåriga. Det var säkerligen inte tanken att varenda arg förälder skulle anmäla kors och tvärs bara för att markera. Detta kan ni lösa på annat sätt. Er dotter har en pojkvän, de har sex efter gemensam överenskommelse och lillen är jämnårig (sågott som) inget man behöver riva upp himmel och jord för. Informera dem istället om vikten av att använda skydd och låt dem vara lyckliga tillsammans istället för att försora pojkens liv och få er dotter att hata er.

    Om alla föräldrari er situation börjar anmäla kommer regelverket säker ändras, och vilka blir då lidande? Jo, de som verkligen blivit utnyttjade och behöver det skyddsnätet som regelverket ger.
  • rednos­e
    Äldre 29 Apr 20:08
    #36
    Kastrull skrev 2010-04-29 18:49:49 följande:
    Jävla tjat om döttrar. Hur kommer det sig att tjejers sexualitet är hela familjens lilla angelägenhet i jämställda (nåja) Sverige år 2010? Var är alla förtvivlade mammor ochj pappor som ojar sig över att deras lille son har sex med sin jämnåriga flickvän? Just ja, det är ju bara tjejer som kan få barn...
    Du fattade inte att TS har en dotter eller? Sverige är dessutom långt ifrån jämställt och det är fortfarande tjejer som utnyttjas mest sexuellt i dagens samhälle, i HELA VÄRLDEN.
    Skärp dig och lär dig läsa.
  • Äldre 29 Apr 20:09
    #37

    Sjukt att ni funderar på att anmäla hennes pojkvän. Detta kommer förstöra allt förtroende eran dotter känner för er och hon lär tiga om allt istället.
    Skulle aldrig göra min dotter så illa och för att inte tala om en oskyldig kille.
    Vill ni visa hur fel det är så prata med dom och framförallt, prata om skydd!

  • rednos­e
    Äldre 29 Apr 20:09
    #38
    Moonis skrev 2010-04-29 20:09:18 följande:
    Sjukt att ni funderar på att anmäla hennes pojkvän. Detta kommer förstöra allt förtroende eran dotter känner för er och hon lär tiga om allt istället. Skulle aldrig göra min dotter så illa och för att inte tala om en oskyldig kille. Vill ni visa hur fel det är så prata med dom och framförallt, prata om skydd!
    vilken tur att du skrev det, ingen annan har ju redan skrivit samma sak om och om igen..
    Suck...
  • Äldre 29 Apr 20:11
    #39
    rednose skrev 2010-04-29 20:09:59 följande:
    Sucka du på, stör det dig så skit i att läsa istället...
  • Anonym (skärp dig)
    Äldre 29 Apr 20:13
    #40

    Jaha,så inser man då att man egentligen begått våldtäckt.
    Jag menar killen som jag låg med när jag var 16 var ju faktiskt 14.
    Han har säkert fått gå i åratal av terapi för at komma över den hemska händelsen.
    *SUCK*
    Snacka om att förminska alla som verkligen varit med om en våldtäkt.
    Vad är det för jävla idioter som ens kan överväga att anmäla sex som varit frivilligt?
    Hur kan man vara så egoistisk att man förstör någons liv med en våldtäktsdom,bara för att man själv har svårt med att ens barn håller på att växa upp?
    Äh,gå i terapi för fan. Ta ert ansvar som föräldrar och informera om preventivmedel och att man aldrig behöver göra saker som inte känns ok.
    Att det på porrfilm tex verkar så normalt med analsex medans det i verkliga livet oftare slutar med bajs på snoppen för killen och analinkontinens för tjejen.
    Såna saker,som de kan relatera till helt enkelt.

    Fast ni kanske hör till dem som håller med påven om att lösningen på AIDS epedemin är avhållsamhet och inte kondomer?
    Eller att både abort OCH preventivmedel borde förbjudas över världen?
    Isåfall har jag inte mycket att tillägga

Svar på tråden 14 åring som har sex