• Anonym (Orolig mor)

    14 åring som har sex

    Jag har en 14 årig tjej som har sex med sin pojkvän.
     
    Har pratat med henne om detta för länge sen om vad vi tycker som föräldrar och att det faktiskt är olagligt.
    Hon var då helt inne på vår linje och förstod hur vi tänkte. Sa även till henne att när det är dags så får hon gärna prata med mig . Vi kan prata om allt hon och jag och jag brukar inte brusa upp och bli arg om det är något negativt.

    Nu har vi iallafall fått reda på detta och blev väldigt besviken att hon inte brydde sig om vad vi tycker.

    Har funderingar om att polisanmäla honom.


    Vad tycker ni?


     

  • Svar på tråden 14 åring som har sex
  • Anonym
    Anonym (Orolig mor) skrev 2010-04-29 10:08:05 följande:
    Jag känner mig väldigt kluven. Maken tycker verkligen att vi ska polisanmäla för att markera att det är fel och att det är våldtäkt fast hon var med på det också.
    min första pojkvän hade precis fyllt 14 och jag 15 när vi hade sex..
    idag tyckte jag att det är lite äckligt o att man kan vänta likagärna.. men när man är i den åldern så är man oftast nyfiken o kåt, och så länge man skyddar sig.. man tror man är så stor också.. minns jag
  • rednose
    Moonis skrev 2010-04-29 20:11:46 följande:
    Sucka du på, stör det dig så skit i att läsa istället...
    awww. :) puss!
  • Jag kom inte på något bättre

     Först av allt så måste jag säga, låt bli hennes sexliv, och anmäl absolut inte killen, eller jo, om han är typ 30, men annars inte.

    Jag kan förstå er, att ni itne vill att hon ska ha det, och att hon är ung, men det är väl bättre nu, än att hon förlorade den när hon var 11-12 som många av mina vänner gjorde?

    Måste nu fråga, hur gammal är killen i fråga, för ifall han är under 15 så är det ju inte olagligt.


    ~Alicia, Min Eviga Sol I Mörkret~
  • FrökenLarsson

    Jag tycker att du ska låta det vara. Det är hennes val. Däremot tycker jag att du kan upplysa henne om könssjukdomar, preventivmedel osv.

  • Isanje
    Jag kom inte på något bättre skrev 2010-04-29 20:43:14 följande:
     Först av allt så måste jag säga, låt bli hennes sexliv, och anmäl absolut inte killen, eller jo, om han är typ 30, men annars inte. Jag kan förstå er, att ni itne vill att hon ska ha det, och att hon är ung, men det är väl bättre nu, än att hon förlorade den när hon var 11-12 som många av mina vänner gjorde? Måste nu fråga, hur gammal är killen i fråga, för ifall han är under 15 så är det ju inte olagligt.
    Han har fyllt 15.
  • Hannah76
    rednose skrev 2010-04-29 18:31:45 följande:
    Men shit vad många som måste hoppa på TS. Det är väl ändå inte SÅ svårt att sätta sig in i deras sits som föräldrar? Jag väntar själv en dotter och kommer säkerligen ha åsikter om när hon bör eller inte bör bli sexuellt aktiv, oroa mig osv. Att man har ett intresse för sin sexualitet är ju inget fel alls och är man mogen att utforska den delen av sigsjälv så är man.  Som förälder måste det ju vara en ordentlig utmaning att se när ens barn verkar redo att handskas med de större känslor som sex ju faktiskt innebär. Jag tror inte att bara för att man som tidig tonåring har sex, är redo för det och har själv vänner som nu i efterhand kan säga att de önskar de väntat längre än vad de gjorde så självfallet känner vuxna till tankegångarna kring sex och tidig ålder. Men att tycka att man är en dålig förälder för att man vill skydda sin dotter från att för tidigt komma i kontakt med känslor hon eventuellt inte är mogen att hantera, är INTE ett tecken på dåligt föräldraskap. Snarare tvärtom. Det är inte meningen att föräldrar ska vara kompisar, de är föräldrar och förebilder och inget annat.
    Det handlar väl om HUR man löser problemet?
  • Anonym (egen erfarenhet)

    Nu har jag inte läst hela tråden. Förutsätter att pojkvännen inte är så många år äldre än henne.

    Prata gärna med din dotter men jag hoppas att du tänker efter en extra gång innan du polisanmäler hennes pojkvän. (ok om han är 22+) Det tycker jag absolut inte att du ska göra. Det förbättrar knappast din relation till din dotter och du kan faktiskt inte hindra henne från att ha sex. Du kan råda henne till att inte ha det men inte hindra henne. Ett bättre sätt är att prata med henne och ge henne rätt preventivmedel och gärna dubbla sådana. Köp kondomer och ge henne och se till att hon får en tid hos en BM för att få p-piller eller motsvarande skydd.
     

  • Anonym (En som vet!)
    Jag undrar vad det är som gör er besvikna? Barn växer desvärre upp, vissa snabbare än andra, och då börjar man ta beslut utifrån sig själv och inte utifrån vad ens föräldrar tycker är rätt.
    Mitt bästa råd är att prata med er dotter, visa att ni förstår eller vill förstå. Hon är en människa under utveckling och behöver allt stöd hon kan få - inte moralkakor och polisanmälningar. Jag har haft sex sedan jag var 13 år, och hade ett stort behov av närhet och kärlek under den tiden i mitt liv då mina föräldrar inte hade möjlighet att ge mig det just då. (Bror som rymde hemifrån och pappa som gick in i väggen tog all energi) 
    Min mamma kallade mig hora i ett svagt ögonblick (hon var i klimakteriet samtidigt som jag blev tonåring..) varpå jag rymde hemifrån och förlorade förtroende för henne totalt i säkert fem år framöver. Jag hade ju en sexlust som vem som helst, och de fick mig att känna mig smutsig och dålig. Försökte ta mitt liv vid ett antal tillfällen för att jag mådde så dåligt och kände mig TOTALT ensam och oförstådd. Jag längtade varje dag efter att få flytta hemifrån, vilket jag också gjorde så fort jag hade möjlighet. Först då kunde jag börja hitta tillbaka till en bra relation till henne. Hon ångrar hur hon hanterade situationen och allt är förlåtet nu men hade hon polisanmält min kille kan jag säga att hon hade drivit mig ännu längre bort helt klart. Det funkar inte att "markera" på det sättet, det kommer bara göra er till hennes värsta ovänner.. Och det skulle ju vara jäkligt jobbigt för mina föräldrar om de hade anmält min kille för vi är fortfarande tillsammans 10 år senare. Tack vare att han fanns där för mig när han var 13 år när mina föräldrar inte fanns där så tog jag mig igenom tonåren. Och varför är det jämt killen som ska anmälas? De är väl två minderåriga?
    Hjälp henne för tusan att skaffa skydd om hon inte har det, det gjorde inte mina föräldrar utan stoppade huvudet i sanden vilket resulterade i att jag blev gravid och fick gå igenom en abort. Moralkakor skyddar inte mot graviditeter och könssjukdomar. (Mitt fel så klart att jag blev gravid, men å andra sidan använde jag kondom när jag snodde några från föräldrarna och hade använt skydd jämt om det fanns tillgängligt)
    Förstår att man som förälder vill bespara sina barn det ansvar som kommer med sex, men tyvärr är det oundvikligt och det enda man kan göra är att hantera det på bästa sätt.. 
Svar på tråden 14 åring som har sex