• Äldre 24 Feb 02:34
    878793 visningar
    12201 svar
    12201
    878793

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Måste bara fråga och är sååå desperat efter svar? Hur långt efter infomöte och träff med läkarteamet fick ni er op?!

    Ska på infomöte och teamträff den 9e mars. Min syster som gjorde gbp för 2,5 år sedan, fick sin op redan efter 4 veckor, men det känns lite väl optimistiskt att hoppas på. Vill gärna veta hur det sett ut för er andra så man får en mer realistisk förväbtan. Om allt går vägen ska jag opas påAleris Obesitas i Lund, Skåne.

    Hoppas verkligen på en op innan sommaren!

    Tacksam för alla svar!

  • Äldre 3 Apr 00:29
    Undrandes skrev 2015-03-30 00:10:46 följande:

    Hej! Jag är en 24 årig kvinna som har varit normalviktig hela livet fram till 18 års ålder. Väger kring 120 kg och är 162 cm kort. Har väldigt mycket värk då mina bröst väger väldigt mycket och tar väldigt mycket plats. Kan inte ha någon bh, bara sportbh. Jag har prövat allt från dietist, ätit tabletter som läkare skrivit ut för nedviktgång. Lchf, GI, Viktväktarna osv. Har varit en del jojo banting men nu har mina knän börjat göra ont också vilket förhindrar träning då de är överbelastad , vilket ger ledvärk. Äter normalt men då jag inte har möjlighet att röra på mig så är det svårt. Min fråga är om ni tror att jag har någon möjlighet till en op? Jag vill tillägga att jag nu äter sömnmedicin då kag knappt sover på natten av värk? Svårt att andas då brösten är i vägen. I värsta fall får jag bekosta den själv men det känns som en omöjlighet rent ekonomiskt.


    Bor du i Skåne så får du garanterat op efter din beskrivning. Tror inte det är några problem i övriga län heller. Är det verkligen vad du vill och behöver så tycker jag du ska kontakta din vc direkt och be dom skicka remiss. Dra inte ut på det som jag gjorde, bars för du är rädd för ett nej.

    Varit opad en vecka nu och det är det bästa beslut jag tagit. Känns som en befrielse!
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)