• Mälaröbo

    Samma FP till alla!

    Eftersom man skapar sig ett liv utifrån de inkomster man har så ser jag det som självklart att FP:n ska vara inkomstbaserad.
    De enda som skulle vinna på ett sånt här förslag är de som inte har jobb/dåligt betalda jobb och de borde kanske få upp sin arbetsinkomst iaf innan de skaffar barn, eller?
    Tänk så många barn som skulle födas enbart för pengarnas skull!! HU!

  • Mälaröbo
    Maxipaxi skrev 2010-05-01 20:22:15 följande:
    Sex inlägg och alla vill ni bevara klasskillnaderna i samhället. Blä."Lika möjligheter för alla barn", är min paroll! Alla barn borde få starta från samma punkt. Många barn får inte ta pianolektioner, för alla föräldrar har inte råd att betala dem. Vi går miste om många Mozarts.
    Nja...för mig handlar det nog mer om att vuxna får ta lite ansvar innan/om de öht ska skaffa barn. Inte lämpa över det på staten att ge alla barn exakt samma förutsättningar.

    Många barn får inte ta pianolektioner för att FÖRÄLDRARNA kanske skulle ha funderat en stund innan de skaffade barn öht...

    Livet är inte rättvist och går upp och ner. Låg fp behöver ju inte betyda att man är lost forever liksom.
  • Mälaröbo
    Maxipaxi skrev 2010-05-01 20:27:39 följande:
    Nej, högavlönade och penningkåta mammor som värderar sin lön högre än barnen kan inte vara mammalediga med mitt system.Å andra sidan, om de värderar inkomsten högre än sina barn borde de kanske inte bli mammor heller.
    Oj, oj, oj

    Lågavlönade och penningkåta mammor som värderar hög fp högre än barnen akn inte vara "lyx"-föräldralediga med dagens system. Vad är skillnaden??

    I min värd låter det som DU värderar slantarna mer än barnet...
    Och nej, om man värderar inkomsten högre än sina barn (även de som klämmer fram dem för att få mer inkomst än de har annars) borde kanske inte bli mammor, nej.
    I agree!
Svar på tråden Samma FP till alla!