• Forest­man66
    Äldre 3 May 18:46
    33380 visningar
    68 svar
    68
    33380

    Vuxna oskulder

    Mitt påstående efter att tidigare i livet ha trott att "alla" över 18 haft sex, starkt påverkad av organisationer som RFSU, media etc är att jag äidag VET att det finns otroligt många sexuellt oerfarna oskulder över både 30, 35 och 40.  Manliga såväforuml som kvinnliga och att det finns lika många orsaker till att de är s asdfoskulder som det finns i antal.alsdkflöa

    Min fråga är följande: Tycker människor i allmänhet (eller detta forums flitiga skribenter) att det är något "fel" på dessa människor eller att de skulle vara "motbjudande" / "avtändande" på något sätt med vuxna oskulder av båda könen?

  • Svar på tråden Vuxna oskulder
  • Clobbe­rella
    Äldre 3 May 18:50
    #1

    Fel och fel, man undrar ju varför. Är det religiösa skäl eller är man bara dålig på att ragga? Det finns ju i och för sig asexuella människor också, men jag vet inte om det är oskulder i högre grad än andra, eller om de testar sex och kommer fram till att det inte är deras grej.

  • Jag Ser Krabbj­uice I Ditt Skägg
    Äldre 3 May 19:00
    #2

    Man undrar ju varför, det måste jag tillstå.

    Men motbjudande, nej det tycker jag inte..

    En föredetta bekant till mig miste oskulden vid 26-års ålder.
    Han var inte särskilt motbjudande, dock hade han sjukt svårt att ta kontakt med det motsatta könet.


    Skit skall skit ha!.
  • Äldre 3 May 19:05
    #3

    Jag håller med Clobberella, tycker inte att det är fel att vara vuxen och oskuld men om det är ofrivilligt är det ju såklart väldigt tråkigt för personen.

    Är man intresserad av sex och vill uppleva att ha det är det ju förstås lite udda att inte ha haft sex, kanske är man väldigt blyg och osäker eller så har man bara svårt för de sociala koderna och skrämmer bort sina potentiella sexpartner, en kille som jag kände var oskuld fram till 28 års ålder för att han inte visste hur han skulle beté sig när han raggade på tjejer och ibland uppfattades som lite opassande i sociala sammanhang.

    Skulle själv inte vilja bli tillsammans med en oskuld, jag tycker att sex är väldigt viktigt och skulle han vara självvalt oskuld skulle våran syn på sex vara allt för olika.

    Skulle han vara ofrivilligt oskuld skulle jag givetvis undra varför han inte lyckats få till det.

  • Anonym
    Äldre 3 May 19:10
    #4

    Jag känner en manlig 32-årig oskuld. Han är en helt normal kille och jag vet faktiskt inte varför han inte har legat (knappt ens hånglat, tror jag) med någon än. Jag har ju såklart mina teorier.

    Jag tror att han kan vara blyg, fast inget jag lade märke till när jag lärde känna honom (genom min sambo). Jag vet att han inte var ute och festade så mycket när han var yngre. Säga vad man vill, men för vissa är det lättare att prata med och vara lite fysisk med det motsatta könet (eller samma för den delen) med lite alkohol i kroppen. Numera går han ju ut på krogen och så, men jag tror att det kan ha blivit en för stor grej av det hela nu. Att det är en mental blockering och att han därför har svårt att slappna av och bara köra på.

    Han har på fester, med lite innanför västen, uttryckt sin vilja över att träffa en tjej och skaffa en flickvän. Själva oskuldsbiten har vi aldrig diskuterat, det är bara nåt som alla vet men ingen pratar om. Önskar att han träffar en bra tjej som uppskattar honom för den goa, roliga och snälla kille som han är.

  • Jag Ser Krabbj­uice I Ditt Skägg
    Äldre 3 May 19:12
    #5
    multivitaminjuice skrev 2010-05-03 19:05:27 följande:
    en kille som jag kände var oskuld fram till 28 års ålder för att han inte visste hur han skulle beté sig när han raggade på tjejer och ibland uppfattades som lite opassande i sociala sammanhang.
    Låter precis som snubben jag menade i mitt inlägg!
    Skit skall skit ha!.
  • Sebast­ian72
    Äldre 5 May 21:54
    #6
    Hej!
    Varför är nog en berättigad fråga. Jag är 38 år och oskuld och ställer mig den frågan själv ganska ofta. Fast egentligen vet jag kanske svaret...

    Sedan tidiga tonåren lider jag av social fobi. Vid social fobi ger olika sociala situationer ångest. Det skulle dröja många år innan jag fick en diagnos och behandling. Jag hade hunnit fylla 30. Idag lever jag ett ganska normalt liv tack vare terapi och moderna mediciner.
    I mitt fall var nog de situationer som gav mig mest ångest mötet med tjejer. Hur interagerar man med dessa varelser från venus? Jag visste inte då och jag vågade helt klart inte prova. Tänk om jag hade gjort nåt fel? Nej, säkrare då att undvika sådana situationer.
    Denna brist på erfarenhet är nog mitt största hinder idag. Jag har visserligen lärt mig att hantera min fobi och ångest. Men hur lär man sig att kyssas vid 38 års ålder? Jag vågar än mindre tänka mer långtgående erövringar. Rent praktiskt så finns det ju väldigt många "instruktiva filmer" på nätet idag, så där kan jag nog åtminstone i teorin tänka mig hur man gör. Men hur tar man sig från första daten till sänghalmen? Tanken ger mig sån ångest att det hitintills varit enklare att skjuta upp problemet. Bra karl reder sig själv...
  • Magnus­Y
    Äldre 5 May 22:04
    #7

    Ja, det är något fel på vuxna oskulder. Antingen är de fula som fan, eller så har de gått på sagan om "Gud", och någon religiös dogm. Det är INTE naturligt att vara oskuld när man är över 20!

  • Anonym (oskul­d till 27)
    Äldre 5 May 22:28
    #8

    Jag (tjej) var oskuld tills jag var 27. Jag bestämde rätt tidigt att jag inte tänkte bli av med oskulden i nåt ONS eller annat kortvarigt utan jag ville att det skulle vara i en seriös relation. Och jag var helt enkelt singel tills jag var 27. Varför undrade jag många gånger. "Alla andra" hittade ju någon. Tror jag hade en del otur. Blev intresserad av killar som inte var intresserad av mig, andra gånger var det nån kille som visade intresse, jag blev intresserad men så kom han på att han var nog inte kär i mig i alla fall. Hade dessutom en förmåga att bli väldigt mycket kompis med killar, var kanske inte så "tjejig" till mitt sätt.

    Sen var det faktiskt så att det inte visade sig vara så himla fantastiskt när jag verkligen hade sex, vilket jag faktiskt misstänkt. Jag är inte så himla intresserad av sex faktiskt.

    Killen jag hade sex med första gången var jag ihop med i fyra år. Idag lever jag ihop med en annan man och vi har två barn.

  • Anonym
    Äldre 5 May 22:39
    #9

    Det verkar framförallt vara rätt vanligt att män är oskulder upp i åldrarna. Jag har träffat flera män över 30 som varit/är det. Klart att det inte är motbjudande. Det är väl mest bara tragiskt om de själva egentligen skulle vilja ha sex med andra.

  • Äldre 5 May 22:50
    #10

    Klart man undrar varför men jag tycker absolut inte att det är motbjudande, tänk vilken grej om man träffar en kille/tjej som är helt "ren" och inte vart och kladdat på någon innan.

    I Örebro skulle det nog uppskattas iaf, här tycker jag att alla har vart på alla.

Svar på tråden Vuxna oskulder