• Äldre 6 May 21:31
    20004 visningar
    10 svar
    10
    20004

    Hur leva med någon som har myalgi ?

    I vår familj är JAG den som är sjuk, har fått diagnosen fibromyalgi och lite andra diagnoser. Jag lider med din sambo men även med dig och er son.

    Att leva i totalt "mörker" eller hur jag ska uttrycka mig är aldrig bra för någon. För mig låter det som att din sambon har tappat tron på sig själv och att han tycker att han ÄR sin sjukdom. Han MÅSTE få tillbaka sin gnista i livet och framför allt gnistan för er familj.

    Det är skitjobbigt med värk, jag vet, jag brottas med den varje dag. Jag vet också hur jobbigt det är att vara den som är frisk i förhållandet då min sambo hade två kraftiga diskbråck tidigt in i vårt förhållande och det var skitjobbigt! Jag stod knappt ut med hans gnäll, pust och stön och nu gör jag samma sak själv Jag är dock medveten om hur det är att leva tillsammans med någon som är sjuk så jag kämpar på för att behålla lite mänsklig "värdighet". Jag jobbar delvis, gör saker både själv och med vänner och naturligtvis med min familj.

    Din sambo behöver nog prata med någon. OM han mister dig och barnet kommer det bli ännu jobbigare för honom och det borde ju vara en morot om nått. Han måste själv komma till insikt att han måste ändra sitt liv, jag tror inte att ditt ev "tjat" kommer att leda till nått positivt snarare tvärt om.

Svar på tråden Hur leva med någon som har myalgi ?