• MLT
    Äldre 11 May 18:39
    28048 visningar
    106 svar
    106
    28048

    Vill inte gå upp i vikt! Är i vecka 21 nu...hur kan man göra?

    Jag tycker det är konstigt att folk blir så upprörda av att man inte vill gå upp mer i vikt än det nödvändiga pga graviditeten. Vad skulle vara bra med att gå upp mer än graviditeten kräver?

    Om du äter bra och motionerar som du brukar kommer barnet få all näring det behöver och du kommer må bra och gå upp lagom mycket. Jag tränade tills jag fick foglossning (på sportslife där man får hjälp av personlig tränare som la upp ett program som passade mig när jag var gravid) och har en hund som behöver en långrunda varje dag. Jag är väldigt hungrig och äter mer än jag brukar, men det är för att kroppen behöver det, har inte gått upp onödigt mycket. Ligger på +5kg nu när jag är i v. 33, det extra hullet som behövs till amningen hade jag sen innan eftersom jag gick upp 10kg när jag blev sambo. Min barnmorska tycker att jag skött kost och motion exemplariskt och jag kommer vara glad efter födseln om jag inte lagt på mig onödiga extrakilon.

  • MLT
    Äldre 11 May 18:46
    Lia85 skrev 2010-05-11 18:44:17 följande:
    Det är nog ingen som är upprörd av den anledningen. Folk är upprörda över att TS uppenbarligen är sjuk och utsätter sig själv och båda sina barn för fara.TS har inga som helst extrakilon att ta av, hon är underviktig och har ändå gått igenom halva graviditeten (alltså har hon förlorat i kroppsvikt).
    Jag läste bara svaren i början och reagerade på dom. Nu läste jag hennes resonemang angående vikten längre fram i tråden och då låter det ju inte längre som i ts, att hon vill undvika att gå upp mer än nödvändigt, utan snarare undvika att gå upp alls.
Svar på tråden Vill inte gå upp i vikt! Är i vecka 21 nu...hur kan man göra?