• Anonym
    Äldre 10 May 11:47
    28045 visningar
    106 svar
    106
    28045

    Vill inte gå upp i vikt! Är i vecka 21 nu...hur kan man göra?

    Jag är gravid i vecka 21. Är 168 cm lång och väger nu 52.3 kg. Innan jag blev gravid vägde jag 52.5, gick ner lite i början pga illamående. Så nu är jag på min startvikt. MEN jag vill inte gå upp en massa kilon...känner sån otrolig ångest. Vet ju att lite går man upp när man är gravid men jag vill absolut inte gå upp mer än nödvändigt. VAD kan jag göra för att gå upp så lite som möjligt UTAN att på något sätt riskera att skada barnet?

    En timmes promenad om dagen - är det tillräckligt? Inget godis i veckorna, inget mjukt bröd i veckorna.

    Ni som lyckats hålla vkten nere trots graviditet - hur har ni gjort?

  • Svar på tråden Vill inte gå upp i vikt! Är i vecka 21 nu...hur kan man göra?
  • 071001
    Äldre 10 May 13:02
    #21

    Ät normalt och noja inte ts. Det är så olika vad man går upp och inte. I vecka 20 hade jag gått upp 7 kg men sen blev det inte så mycket mer utan stannade på 10 kg plus. Och jag åt allt, kakor, glass, godis etc samt mat såklart.
    Det blir om det blir
    Ditt matschema ovan är skrämmande tycker jag, även som icke gravid skulle jag svälta med den där kosten.

  • Äldre 10 May 13:24
    #22

    en kopp grönt te till frukost är väl ingen frukost, lägg till smörgås, ägg, fil, gröt eller dylikt och en lunch ska väl innehålla mer än vad du äter. Tänk på att du har en bebis i magen som behöver näring för att kunna utvecklas. Jag gick upp ca 12 kg som jag nu har gått ner 2 veckor efter förlossningen och då var jag överviktig till att börja med...

    Du som väger så lite från början bör gå upp åtminstonde det som bebis, moderkaka, fostervatten mm väger så 10 kg är inte orimligt.

  • Äldre 10 May 13:35
    #23
    Anonym skrev 2010-05-10 12:40:35 följande:
    Mina dagar ser ut så här: Frukost: En kopp grönt te Mellanmål: En frukt Lunch: 2 hårda mackor med bregott och gurka, en kopp te, en frukt Mellanmål: 1 morot och ett glas fruktsoppa Middag: Det som familjen äter Kväll: En kopp grönt te På helgerna kan det se helt annrlunda ut, då jag äter det som familjen äter vid alla måltider. Går en timme om dagen med hunden. Antingen vanlig prenad eller stavgång. Ska eventuellt börja köra 30 min träning framför teven varje dag, med en sån där tränings-dvd. Tror ni det är för mycket mat jag äter, eller för lite motion?
    Så där lite kan du inte äta, det måste du väl ändå förstå?
  • Anonym
    Äldre 10 May 13:38
    #24

    Alla vet väl att äta frukost är jätte vikigt, spec om man vill hålla vikten och vara pigg hela dagen.

  • Pancak­es
    Äldre 10 May 13:48
    #25

    Håller med tidigare inlägg att du borde be BM om att få gå och prata med någon! Den meny du beskriver är en bantarmeny och inte ens i någon bantningskur rekommenderas man att bara dricka en kopp te till frukost!

    Jag var själv gravid för några månader sen och pga att jag tidigare haft en ätstörning pratade jag med BM om detta och hon sa att jag skulle få komma och prata med en psykolog om detta eftersom jag hade sån ångest över att bli tjock. När invägningen skulle ske hade jag jätteångest verkligen. Några veckor senare fick jag missfall och snacka om att jag ångrar alla de ytliga tankarna om viktuppgång jag hade. Missfallet hade inget med det att göra men man får liksom ett helt annat perspektiv på saker och blir jag gravid igen tänker jag inte bry mig om sånt trams, vill bara få ett friskt barn!

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 10 May 14:13
    #26

    Ja har haft tre tidiga missfall innan denna graviditet så detta barn är verkligen efterlängtat och jag vill verkligen inte att det ska bli nåt fel på barnet. Mne jag mår såååå dåligt över att väga över 50 kg. HATAR det.

    Vill vara smaaal. Och jag vet ju så jobbigt det blir efteråt att gå ner allt igen. Har mest komplex över att låren och höfterna börjar bli stora...uch och fy.

  • Anonym (åhh nej)
    Äldre 10 May 14:33
    #27
    Anonym skrev 2010-05-10 14:13:00 följande:
    Ja har haft tre tidiga missfall innan denna graviditet så detta barn är verkligen efterlängtat och jag vill verkligen inte att det ska bli nåt fel på barnet. Mne jag mår såååå dåligt över att väga över 50 kg. HATAR det. Vill vara smaaal. Och jag vet ju så jobbigt det blir efteråt att gå ner allt igen. Har mest komplex över att låren och höfterna börjar bli stora...uch och fy.
    Ts du är sjuk, sök hjälp. Ingen frisk människa skulle sätta sin vikt framför sitt barns hälsa.
  • Pancak­es
    Äldre 10 May 14:38
    #28
    Anonym skrev 2010-05-10 14:13:00 följande:
    Ja har haft tre tidiga missfall innan denna graviditet så detta barn är verkligen efterlängtat och jag vill verkligen inte att det ska bli nåt fel på barnet. Mne jag mår såååå dåligt över att väga över 50 kg. HATAR det.Vill vara smaaal. Och jag vet ju så jobbigt det blir efteråt att gå ner allt igen. Har mest komplex över att låren och höfterna börjar bli stora...uch och fy.

    Om du är 168 cm och väger 52 kg kan du omöjligt ha stora lår! Låter som hjärnspöken BIG time! Jag har inte vägt nånting på 50 kg sen jag var 12 år!


    Jag förstår om du vill vara smal och hälsosam men du har exakt de tankesätt som jag hade när jag var sjuk med ätstörningar. Det låter inte vettigt. Ditt BMI är 18.4 och det är räknas till och med som underviktig och du är i vecka 21! Som sagt, du borde nog prata med nån. Fråga barnmorskan om hjälp med att hitta rätt person.

  • Äldre 10 May 14:38
    #29

    Hum..jag har gått upp 13 -14 kg.
    Är dock fortfarande smal.
    Har bara en stor magge.
    Kommer gå ner allt fort pga av att jag ammar bort det o min kropp funkar så.
    Så var det sist iallfall.
    Äter som en häst.


    Nedräkningen har börjat....nu vecka 37..
  • Äldre 10 May 14:42
    #30
    Anonym skrev 2010-05-10 14:13:00 följande:
    Ja har haft tre tidiga missfall innan denna graviditet så detta barn är verkligen efterlängtat och jag vill verkligen inte att det ska bli nåt fel på barnet. Mne jag mår såååå dåligt över att väga över 50 kg. HATAR det. Vill vara smaaal. Och jag vet ju så jobbigt det blir efteråt att gå ner allt igen. Har mest komplex över att låren och höfterna börjar bli stora...uch och fy.
    Vad mår du sämst av...att riskera att ditt barn inte får i sig tillräkligt med näring och du.
    El att du går upp i vikt som en normal gravid männsika.

    O som flera sagt..en kopp grönt the till frukost?? = SJUK i mina ögon!
    Nedräkningen har börjat....nu vecka 37..
Svar på tråden Vill inte gå upp i vikt! Är i vecka 21 nu...hur kan man göra?