Inlägg från: Anonym (Diagnos?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Diagnos?)

    Varför fungerar iga antidepressiva på mig??

    Jag undrar om du är ordentligt diagnostiserat? Kanske lider du inte av det som medicinen du fårskall hjälpa mot, och därför blir det verkningslöst? Men jag har hört talas om människor som inte är motagliga, att kroppens eget imunförsvar bildar en sorts "motgift", så det i stället neutraliserar ämnet, eller att där endast uppstår biverkningar.

    Påå samma sätt finns det människor som helt enkelt inte kan dricka alkohol, därför de har ett slags inbyggt "antabus". Prata med några olika läkare i ämnet, så du får olika synvinklar från dem.

  • Anonym (Diagnos?)

    TS, av MY fick du ett fantastiskt bra svar! Gå på det. Kräv att bli ordentligt utredd. I bland måste man vara kaxig, och söka rätt på en eller flera läkare som verkar inereserat, kanske en neuropsykolog.

  • Anonym (Diagnos?)

    Nånstans tror jag att det finns alldeles för många med depressiva symtom, och att dessa ofta blir' förbisedda, p.ga bristande specialist vård. Riktigt erfarna psykiatriker, är väl kanse inte den första man kommer i kontakt med när man söker för sina besvär. Melankolisk depression är ett exempel på en diagnos som mycket ofta misstolkas, och som sällan svarar på SSRI. Det hela är mycket mera komplext än vi kan ana, och alla fall måste ju onekligen utredas helt individuellt. Så antagligen finns det helt enkelt inte resurser till alla som behöver, och därför slussas dem som lider mest, runt i en ond endlös cirkel. Bara att beklaga, men den medicinska forskningen inom psykiatrin, är nog inte den som proriteras högst.

  • Anonym (Diagnos?)
    Anonym skrev 2010-05-16 20:39:00 följande:
    Vad betyder melankolisk depression? Är det samma sak som dystemi? Hur behandlar man då om inte medicinerna fungerar? Jag känner mig helt desperat, jag märker själv att jag omedvetet förbereder mig på att ge upp, ifall jag inte skulle orka mer. Blir rädd för mig själv när jag inser det, och fattar inte hur folk runt omkring mig inte kan fatta att mitt beteende är starka varningssignaler. De märker att något är fel, men de vet inte vad...
    Det är de tillstånd av svårdiagnostiserade depresioner, där man inte hitter i "läroboken", och p.ga de bristande resurserna inom området, då blir det ofta utskriven medicin som mera på rutin, för just som du själv och flera nämner inte blir gjort ordentliga utredningar på var och en som söker. Du skall bara inte ge upp! Du skall försöka få tag på rätt personer, alltså seriösa och interesserade psykiatriker, som är uppdaterade inom medicin såväl som terapiformer. Vi får aldrig glömma att det inte finns någon mirakelmedicin för något. Det är ett intimt samspel mellan patientens egen vilja, effekten av medicinsk behandling och terapi. Vi kan inte medicinera bort enn djup känsla av skräck eller sorgsenhet, utan att ersätta den känslan med något positivt. Så ge inte upp.
Svar på tråden Varför fungerar iga antidepressiva på mig??