Inlägg från: Nejlika |Visa alla inlägg
  • Nejlika

    Min hund blev attackerad!!

    Samma sak hände mn hund en gång! Det kan vara bra att genast ge hunden ett lugnande naturläkemedel (Valeriana eller Relana) om den är uppjagad. Då hjälper man hunden att komma ner i varv (Men det beror ju på hur din hund är... det vet du ju bäst).
    Polisanmäla tycker jag alltid att man ska göra vid en sån här händelse. Nästa gång kanske det är ett barn i en lekpark som blir påhoppat!

  • Nejlika

    Då behövs säkert inget lugnande medel! Onödigt om hunden inte är uppjagad! Min hund mådde dåligt ända tills vi flyttade från det området där det hänt. Men nu när vi flyttat till en ny ort mår hon bättre, det var som att skräcken satt i bostadsområdet där det inträffat!

  • Nejlika
    Petra123 skrev 2010-05-29 18:49:55 följande:
    Eller så läste hunden av dig och hur nervös du var i just det området. När ni flyttade så slappnade du av, och så din hund. Så tror jag.
    Tyvärr var inte fallet så. Vi trodde det samma. Vi testade med flera personer och tränade hundmöten, men ingen skillnad... Oftast är det ju hundägaren som "smittar" hunden med sina känslor, men i detta fallet var det annorlunda!
    Dock en mycket speciell hund som var nervös av sig redan innan hon blev påflugen!
    Hon reagerar fortfarande på schäferhundar, och det gör hon vare sig jag hunnit se att det kommer en schäfer eller ej!
Svar på tråden Min hund blev attackerad!!