• Äldre 6 Nov 01:22
    6588 visningar
    17 svar
    17
    6588

    Min hund blev attackerad!!

    Min 7.5kg hund blev attackerad av en american bully som ser ut som en amstaff. Han var okopplad jämte cyklist i tätbebyggt område. Min hund höll på att stryka med. Polisanmälde ärendet som inte ledde någonstans. Ägarens försäkringsbolag tjafsar om ersättningen. Jag är fortfarande jätte rädd när jag går ut med min hund. Min hund är extremt "mammig" efter händelsen. Får det vara så att polisen inte ens kräver munkavel på en sådan hund?? Det borde räcka med att det händer 1gång för att den skall avlivas eller alltid ha munkavel!!

    /sj

  • Äldre 6 Nov 01:36
    #17

    När min hund attackerades (min på 7.5 kg mot ca 45kg) hjälpte ingenting. Ägaren till den stora hunden sparkade o slog din hund ett antal ggr och den släppte inte ändå. Min hund försökte bara fly för livet. När vi väl gick isär hundarna hade min hund bett på ryggen. Jag stod då men honom i famnen. Då gjorde hunden en ny attack och högg honom i bröstkorgen bara ett hårdtrå frpn kroppspulsådern. Folksam tjaffsar om att båda hundarna var okopplade vid görsta attacken o min var kopplad vid andra attacken o då får ersättningen "jämkas" men hallå jag var på en inhängnad fotbollsplan o han kom cyklandes med sin okpplade hund vid sidan om. Men nu hände det ju två ggr och den sista när jag stod med honom i famnen. Polosem gör ingenting när det bara hänt EN gång och när det inte gäller en människa. Jag har fått röntga min handled efter slag. Jag fick även märke efter kopplet.

    Det kunde lika väl varit ett litet barn som han ville döda! När en hund gör ngt sådant helt oprovocerat så skall den avlivas punkt

Svar på tråden Min hund blev attackerad!!