• Anonym

    Min lön som undersköterska är hemsk!

    Är realtivt nyutbildad undersköterska. Har en tidigare erfarenhet av ett sommarvik på ca 2 månader. Nu har jag börjat på ett äldreboende som vikarie min lön blir 19000.  Funderar på att kolla med facket om detta verkligen är okej.
     Känns hemskt just nu.  Mina kollegor ligga på ca 22-23000 visst dom har flera års erfarenhet men ändå. Går man inte efter ålder också? Är 26.. Det känns inte okej.
    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Min lön som undersköterska är hemsk!
  • Anonym

    Jag är sjuksköterska sedan -07 och har 21500kr i månaden. Tycker 19000 är alldeles korrekt lön för en nyfärdig undersköterska. Du kommer att få upp din lön ganska snabbt ska du se.

  • Anonym

    jag har jobbat flera år som uska och har mindre lön än dig..

  • Anonym

    Jag tycker inte att 19000 är dåligt. Av flera skäl. 1) usk är ett yrke man läser på gymnasienivå. 2) din lön är inte särskilt mycket lägre än många ssk som ju har en treårig högskoleutbildning, studielån och legitimation (dvs annat yrkesansvar).

    (Nu har ju en del hänt på lönefronten i samhället i stort men för tio år sedan när jag började som läkare så hade jag 19 500 i lön och det var klassisk ingångslön.)

  • Anonym

    tycker nog att 19 000 är en bra lön för att vara nyutbildad. jag har själv jobbat inom vården sen 2006 och har 19500kr.
    men jag håller med om att det inte är MYCKET i lön, om man jämför med andra yrken.

  • Anonym

    Jag tycker inte att 19000:- är dåligt som nyutbildad uska. Jag är nyexad lärare och har efter 3,5 års universitetsstudier 22000:- Även om du kanske läst och tagit lån så är det ändå "bara" ett år... Uskor är viktiga, det säger jag inget om, men att gnälla över n ingångslön på 19000:- tycker jag känns lite konstigt...

  • Anonym
    Leos och Vincents mamma skrev 2010-06-01 17:18:26 följande:
    Skit samma egentligen vad det är! Rent generellt är en usk lön väldigt dålig för det jobb som vi gör. Men ts lön är ändå relativt bra.
    Stolt & lycklig mamma till Leo 050315 & Vincent 080325
    Isåfall får man väl säga att det är väldigt dåliga löner inom hälso-sjukvård i stort, inte bara för usk menar jag. Svårt att höja lönerna för usk om de med mer ansvar och utbildning ligger så nära i  lön. Man får la höja nivån generellt sett inom branchen. Och det lär ju inte hända med tanke på att det är skattepengar och en sektor med brutalt många anställda.
  • Anonym
    Krätchen skrev 2010-06-01 17:37:03 följande:
    Nu var det inte frågan, TS har en pissig lön. Även ssk har en pissig lön.

    Varför ska man vara nöjd med det? 
    Och lärare med uppenbarligen. Många högskoleutbildade som ligger och trängs strax över 20 000:- /månad. Bara kvinnor? Bara offentlig sektor? Ingen aning. Men vad är en bra lön om man har kompetens på gymnasienivå då?
  • Anonym

    Jag tycker väl egentligen inte att lönen är så där jättedålig. Men det är klart att man alltid önskar sig högre lön. Och det är ju ingenting som man inte vet om när man väljer att utbilda sig till undersköterska.

    Jobbet är jätteviktigt, absolut. Det är det inte fråga om.

    Men, det enda man egentligen behöver gå utbildning för att göra är väl egentligen ge mediciner? Tvätta, lyfta, klä på  och vara social, osv, det klarar väl de flesta av.

  • Anonym

    Jag har 24700 som barnmorska jag. Det är rätt kasst. Med tanke på att en undersköterska har gymnasiekompetens så undrar jag också vad du anser att du borde ha? Mer än mig?

Svar på tråden Min lön som undersköterska är hemsk!