• Anonym
    Äldre 1 Jun 15:29
    214524 visningar
    448 svar
    448
    214524

    Min lön som undersköterska är hemsk!

    Är realtivt nyutbildad undersköterska. Har en tidigare erfarenhet av ett sommarvik på ca 2 månader. Nu har jag börjat på ett äldreboende som vikarie min lön blir 19000.  Funderar på att kolla med facket om detta verkligen är okej.
     Känns hemskt just nu.  Mina kollegor ligga på ca 22-23000 visst dom har flera års erfarenhet men ändå. Går man inte efter ålder också? Är 26.. Det känns inte okej.
    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Min lön som undersköterska är hemsk!
  • Anonym
    Äldre 1 Jun 23:50
    Anonym skrev 2010-06-01 23:31:17 följande:
    Tror det beror på var och vilka tider man jobbar då. För min syster och dennes vän jobbar där medan syster i sin tur studerar och till och med hon tycker det är för mycket betalt för det glass jobb man utför.

    Visst får man kastade saker och slängda ord och vräsiga pensionärer i bakhasorna och lite skit att torka upp. Men om man räknar med tiden då inget händer. Hur mycket jobbar man då och hur mycket skäl gör man då för tiden om man sitter tex flera timmar på natten och inte gör ett smack

    Det var lite det som var min tankegång. Och jag ser inte ner på jobbet eller så menat. Utan det är bara min åsikt. Vill jag förtydliga
    Ledsamt att du framför det som du gör, om du inte vet mer än du gör. Kanske det är de som du känner som inte gör sitt jobb som de ska?
    Jobbar själv  inom äldreomsorgen och på mitt jobb är det fullt upp hela tiden, iaf om tar sitt arbete på allvar. Har dock varit med om att jobba med personer som hellre slappar eller inte bryr sig, än utför sina arbetsuppgifter och på så vis får vi andra slita ännu mer. Som tur är är de få.
    Älskar mitt jobb och vet ärligt talat inte vad jag skulle kunna tänka mig om jag skulle bli tvungen att byta arbete. Har funderat på det ibland eftersom kroppen börjar kännas sliten av det fysiskt krävande arbete det är.

    Tycker som någon skrev innan. Inte är det vi uskor som tjänar för bra, utan de som utbildat sig som borde tjäna bättre. Håller helt med om att utbildning ska löna sig.
  • Leos och Vincen­ts mamma
    Äldre 1 Jun 23:51

    Jag skulle aldrig i hela mitt liv plugga hur många år som helst och få massor med studieskulder. Jag trivs kanonbra med mitt yrke, men självklart vill jag att usk lönerna ska höjas för det slit vi gör. Men det är ju bara att gilla läget och jag har naturligtvis inte detta yrke för lönens skull! Och självfallet ska ssk mm ha mera i lön en uska, det säger sig ju självt. Men fortfarande behövs ingångslönen för uskor höjas (och därmed för ssk och dylikt oxå). Men TS ingångs lön är däremot "bra" jämfört med vad många andra uskor har.


    Stolt & lycklig mamma till Leo 050315 & Vincent 080325
  • Leos och Vincen­ts mamma
    Äldre 1 Jun 23:53

    Päronsplit: Nä, här fick man ha sin egen cykel. Det står ju inte arbetsgivarna för


    Stolt & lycklig mamma till Leo 050315 & Vincent 080325
  • Päron1­986
    Äldre 1 Jun 23:56
    Indianica skrev 2010-06-01 23:47:40 följande:
    Ja, men det är inte befogat att man ska ha en jättelön på grund av social kompetens (oerhört luddigt begrepp för övrigt). Jag säger inte att det är oviktigt, är själv utbildad uska, tvärtom har jag sett många avtrubbade uskor som behandlar människor som paket *usch*. Men jag vill påpeka att lön handlar om att man besitter en kompetens som gör att man kan konkurrera med andra, fota genom att man läst några år på universitet och har ett dukumenterat vetenskapligt förhållningssätt -that´s life. Antingen utbildar man sig så man kan konkurrera och få högre lön, eller så har man den lön och de arbetsuppgifter man har.
    Rent utbildningsmässigt håller jag med om att de som gått på universitet ska ha mer i lön, men om vi ska gå på reell kompetens då, visst förtjänar uskor mer i lön än de har idag, men det gör lärare, ssk mfl också. Självklart ska det löna sig att utbilda sig. Men med en attidy som du skrev : "Men, det enda man egentligen behöver gå utbildning för att göra är väl egentligen ge mediciner? Tvätta, lyfta, klä på  och vara social, osv, det klarar väl de flesta av." höjer inte direkt statusen pöå ett redan "lågt" yrke som verkligen borde höjas mer, rent statusmässigt. Det är en j-a skillnad på arbetet uskor gör och var folk "tror sig veta"..
  • sirisd­otter
    Äldre 1 Jun 23:57
    Päron1986 skrev 2010-06-01 23:48:14 följande:
    Vi har stora områden att täcka, jag är vikarie i fler ht-grupper så jag har även de områden där vi går/springer mellan, inga cyklar där inte!
    Får ni inte cykla?
  • Päron1­986
    Äldre 2 Jun 00:00
    sirisdotter skrev 2010-06-01 23:57:44 följande:
    Får ni inte cykla?
    Har inga cyklar, på landsort har vi det, men där har vi bil eftersom vi pendlar en-två mil mellan kunderna.
  • Äldre 2 Jun 07:48

    Jag är 25 år, undersköterska och har 19000 månaden. har 3 års erfarenhet.. Är nöjd med min lön :) Alla på jobbet ligger runt den lönen. någon/några uskor med ca 20 års erfarenhet ligger runt 21-22 0000.    

  • Isanje
    Äldre 2 Jun 08:02

    Eh... Min mamma tjänar 16.500 e skatt,heltid och har jobbat där i...9 år tror jag. Fast anställd. Dessutom så har hon dragit på sig en förslirningsskada,hon är 42 år gammal. Va det inte någon som sa att man inte gör så mycket,lyfter och pratar? Min mamma fick städa efter en som hade strillat och slagit upp ett jack i huvudet,torka blod,ta hand om någon som dött under natten,dementa som inte vet vad de säger och gör,slåss och säger fula ord. De ska vara 2 st som lyfter de gamla som väger över 100kg, jobbet som usk är jobbigt både psykiskt och fysiskt,och för detta tjänar min mamma 16.500,HELTID.

  • Anonym (Slusk­an)
    Äldre 2 Jun 08:03

    Jag tycker du har fått en bra ingångslön, TS. Enligt HÖK ligger lägstanivån på runt 17.000kr. Tänk såhär: Det här är din ingångslön - nu gäller det att klättra

    För ca 10 år sedan inledde jag min bana inom vården. Jag fick då 70kr/h. Nu ligger jag på drygt det dubbla! Jag har bytt jobb några gånger samt "nischat" mig (jag har alltså "specialiserat" mig inom ett område).

    Du skriver i TS "går man inte efter ålder också". Nej, varför skulle man göra det? Ålder säger ingenting om en människa/anställd - däremot gör yrkesverksamma år det.

  • LMJ
    Äldre 2 Jun 08:05

    Jag är 35 år,USKA,med extra kunskaper inom just demens (vilket jag arbetar med) har jobbat inom vården sedan jag var 18, alltså 17 år o min lön ligger på 19850+ O.B.. Så din ingångslön är inte alls dålig..

Svar på tråden Min lön som undersköterska är hemsk!