• Rotkirch

    Hur känns urinvägsinflammation? Behövs behandling?

    Har haft/ev. har prostatacancer och blivit bestrålad 38 gånger, sista gången för två månader sen. Urineringsfrekvensen ökade då betydligt men hade inga problem att kontrollera blåsan. Inget ofrivilligt urinutsläpp alltså. Men nu, två månader efter att behandlingen upphört, har frekvensen ökat ytterligare  och jag behöver  nu urinera med en och en halvtimmes mellanrum. När behovet gör sig påmint har jag endast 10 sek på mig att komma till en toalett eller i skydd av en buske för att undvika att göra ned mig. Dessutom smärta vid urineringen, i sht. mot slutet av densamma.
    Börjar därför tro att detta fenomen inte nödvändigtvis  har samband med bestrålningen utan är t.ex. en urinvägsinflamation. Situationen är nu ganska pinsam och betyder att jag bör använda en blöja vid exempelvis ett operabesök.
    Vad kan det vara och hur bör jag handla?
    Har beställt tid hos min urinolog nästa torsdag 31.7.men har inte fått tag på honom via mejl för att få en remiss till ett  laboratorium. Jag borde väl ta några laboratorieprov så att ev mediciner kan ordineras vid läkarbesöket och ingen tid går förlorad.
    Tacksam för svar
    Leif

Svar på tråden Hur känns urinvägsinflammation? Behövs behandling?