• ALLIEVERDO

    Roliga förlossningshistorier?

    Hej, jag ska om nån månad gå igenom min första förlossning. För att inte bara vara nervös så tänkte jag hitta så mycket positivt som möjligt..förutom den sjäålvklaraste :) ett litet underverk..
    Läste i en tidning där folk skickat in roliga historier från deras förlossningar. Är det nån som har nån att dela med sig?:)

  • Svar på tråden Roliga förlossningshistorier?
  • luckyme83

    jag bajsade på mig massor....bm torkade bara bort det utan att säga något alls..
    jag säger helt plötsligt fan vad det luktar illa här...och bm svarar att det luktar förlossning..nä det luktar skit sa jag =)
    så de bytte snabbt hela sopsäcken där bajspapprerna var slängda hahahaha...tur att sambon han stod vid fönstret så han fick frisk luft...

  • Förväntansfull0406
    luckyme83 skrev 2010-06-04 20:07:07 följande:
    jag bajsade på mig massor....bm torkade bara bort det utan att säga något alls..
    jag säger helt plötsligt fan vad det luktar illa här...och bm svarar att det luktar förlossning..nä det luktar skit sa jag =)
    så de bytte snabbt hela sopsäcken där bajspapprerna var slängda hahahaha...tur att sambon han stod vid fönstret så han fick frisk luft...
    *haha* men usch....fast det hör ju tyvärr till ibland (om man har otur)
    Mina hjärtan Julia Albin Bebis Bf 100729
  • Karroägget

    Jag fick mina värkar 6 dagar före BF och var absolut inte beredd på det (första barnet). Jag var väldigt aktiv in i det sista på min graviditet så samma dag hade jag målat 4 dörrar (i latensfasen som jag trodde var förvärkar) och väntade på en flyttfirma som skulle komma med mitt piano som stått på annan ort. Hade väldigt regelbundna värkar och gick in i den aktiva fasen när det började bli dags för flyttfirman att komma. Ringde snabbt hem min sambo för att jag inte ville ta emot två gigantiska flyttgubbar i mitt skick, skulle jag försöka lotsa dem dit de skulle ställa pianot och kollapsa var tredje minut så värkarna smällde till? Sambon kom hem innan flyttgubbarn kom och jag gömde mig inne på vår toalett tills de var klara! Glad

  • Karroägget
    Anonyhm skrev 2010-06-04 12:56:37 följande:
    Jag använde lustgas. Den hjälpte inte med ett skit men den gjorde min röst mörk och grumlig som darth vader. Så där satt jag och skrek med monsterröst "det är inte roooligt" medan min man och en barnmorska försökte att inte dö av skratt. 
    Haha, lustgasen funkade inte så bra på mig heller och jag fick också jättekonstig röst! Jag lät som om jag hade ett ägg i halsen, eller en såndär salivbubbla. Jag och min sambo skrattade rätt mycket åt det...Skrattande
  • Lillafinajag
    kjellis skrev 2010-06-04 13:33:57 följande:
    När min första son kom förlöstes jag med sugklocka och klockan släppte från huvudet så läkaren fick ta ett par steg tillbaka och jag såg bara hur den där sugklockan for genom luften. Då detta skedde i en av mina mindre skärpta stunder i livet var jag helt säker på att huvudet hade lossnat på bebisen, en fruktansvärd tanke tycker jag förstås nu men då sa jag bara nåt i stil med  "jaha det fattade man ju, vad är oddsen, men det är klart huvet ska lossna på just vår unge. Får jag sova nu?" . Nästa gång jag tittade ner låg han där på min mage med huvud och allt och jag fattade inte hur de hade kunnat laga honom så snabbt.

    Vår tredje son förlossning har vi sktattat väldigt mycket åt i efterhand även om jag inte tyckte det var särskilt kul just då. Han hade väldigt bråttom så efter att jag klivit ur badet här hemma stod jag plötsligt på alla fyra med krystvärkar och brölade. Ambulansen kom och tyckte att vi skulle föda honom här hemma, men jag vägrade att ens sära på benen för jag tänkte minsann inte föda hemma.

    Så de hade inget annat val än att baxa upp denna nakna, brölande, flodhäst på båren och krångla ut henne till ambulansen som de passande nog hade parkerat på bushållplatsen utanför. När vi kommer ut genom porten och jag (fortfarande brölandes) inser att, då detta skedde vid 18-snåret på nyårsafton, står ca 25 uppklädda nyårsfirande och väntar på bussen känner jag att jag måste skyla min nakna lekamen och försöker hysteriskt viftande med armarna få lite mer filt om mig, givetvis med helt motsatt effekt!

    Vi hann in iaf men då visade det sig att det enda min käre make hade lyckats få med sig var tre ica-kassar med handdukar och min dunjacka och curlingkängor. Hahaha, vet inte riktigt hur han hade tänkt sig att jag skulle komma hem, i nätbyxa och blöja med en handduk runt kroppen?

    Oj så långt det blev, hoppas någon orkar läsa!
    Skrattande hahah tur att dom lagade bebis så snabbt!! **
  • kjellis
    Lillafinajag skrev 2010-06-04 22:01:37 följande:
    Skrattande hahah tur att dom lagade bebis så snabbt!! **
    Hahaha, ja de är flinka på Huddinge Sjukhus kan jag säga!
  • kjellis
    AnnaVirrPanna skrev 2010-06-04 13:05:24 följande:
    Jag blev helt bäng av lustgasen. Tillslut fick dom sänka den och stänga av musiken för jag var helt säker på att jag var på fest hemma hos min bror! (som för övrigt bor 50 mil ifrån mig)

    Förlossningen gick riktigt fort och barnmorskan tackade för en riktigt underhållande kväll.  
    HAHAHAHA, det är ju helt sjukt vad man blir dum i huvdet av lustgasen! Jag frågade upprepade gånger min man om han var säker på att vi inte var med i ett TV-spel och om det verkligen inte var Plupp(?) som stod där i hörnet när vår första son föddes.
  • paloma84

    Ni som redan varit på förlossningen vet ju hur otroligt "hot" man ser ut :)
    Ni andra kan ju bara ana.. ha ha..
    Svullen till tusen, iklädd i en vit nattskjorta, håret i nån konstig knut man gjorde 7 timmar sen eller nått eländigt ruffs.. ha ha

    Vi låg inne på förlossningsrummet och sambon började se lite blek ut.. Så jag tänkte "Nä, fan.. han måste ut härifrån!". Så jag bad honom att gå ut och ta lite luft, gå till kiosken, ringa någon, köpa en tidning.. what ever.. bara han kommer ut och får röra lite på sig.
    Så vi gick tillsammans ut i korridoren för att jag skulle passa på att kila på toaletten som jag blivit ombedd av bm att göra. Sagt och gjort, sambon stack och jag vankade av och an.. sakta... sakta mot toaletten.. stoppades hela tiden av värkarna som kom så att jag var tvungen att ta en paus.. Så denna process tog ett litet tag om jag säger så :)

    Jag lyckades gå på toa, och bar mig ut på min färd mot rummet vi hade fått.
    När jag går där, så ser jag så passande att sambon öppnar dörren in mot korridoren från trapphuset. Toppen, tänkte jag.. Nu kan vi gå tillsammans!
    Så jag stannar och väntar in honom.. och får så passande en värk... Varpå han går FÖRBI mig!?
    Jag står som ett frågetecken och tänker bara "Va fan, skämtar han??" och jag ropar hans namn... Han vänder sig om och ser ut som att han sett ett spöke och utbrister "VA VAR DET DU???? JAG TÄNKTE.. FAN VA HON SER UT!!" samtidigt som ljudliga skratt hörs i korridåren då barnmorskorna såg hela scenen :D

  • paloma84
    Mary Jo skrev 2010-06-04 18:12:12 följande:
    Såhär i efterhand går det att skratta åt men då var det inte så kul.

    Jag hade fått komma in på förlossningen och skulle tydligen duscha. så jag ställde mig snällt i duschen när jag fick en supervärk som brände så mkt i ryggen att jag trodde jag skulle gå av på mitten. Det varma vattnet var INTE skönt och jag slängde mig på golvet i fosterställning och tröck på alla larmknappar och snören som gick att hitta. ungefär 5 st larm gick från min toa!! Vilken syn min bm fick när hon kom in och jag låg sprattlandes på duschgolvet,jättegravid.

    Under krystvärkarna hann jag bara få lustgas och jag blev så förbannad för den funkade inte alls så jag slet sönder den av ilska,svor . i samma sekund får jag en till värk och skriker-ge mig den-ge mig den!!!!! Jag slet tag i den trasiga lustgasen,slängde den upp på mitt ansikte och andades som en galning. Då börjar både min man OCH barnmorskan att fnissa och min man säger: "Men älskling,för det första har du slitit sönder den,för det andra har du masken upp och ner....." Då kommer jag ihåg att jag tänkte,hade jag orkat hade jag dödat dig. haha.

    Sen när dom sydde mig hade dom lagat lustgasen så jag fick den igen. DÅ funkade den alldeles ypperligt och helt plöstligt låg jag o tjoade : GIN AND TONIC,GIN AND TONIC.min  bm bara kollade på mig och drog ner gasen. (Vad hon inte förstod var att under föräldrar utbildningen sa min barnmorska att ta lustgas skulle kännas som att dricka en Gin and Tonic jättefort. som att man blir lite salongsberusad.. ja,det var det jag försökte förmedla men det fattade inte hon. hahahahahha!!! ...)
    Åh gud va jag garvar.. ha ha ha... skattar så mycket att sammandragningarna ökar.. ha ha.. men fan va kul :D
  • Karroägget

    Glömde skriva, jag citerade serien "Solsidan" emellan krystvärkarna. Jag vågade nämligen inte krysta fastän de sa att jag fick, var skraj för att spricka, så jag sa; "FÅR jag verkligen krysta nu, för jag vill verkligen inte...åh, nu ska jag citera Solsidan, spricka från Ystad till Haparanda!" Och alla i rummet inklusive jag fnissade åt det jag just sagt, hihi! :)

Svar på tråden Roliga förlossningshistorier?