• Äldre 4 Jun 12:36
    1091633 visningar
    1520 svar
    +2
    1520
    1091633

    Roliga förlossningshistorier?

    Hej, jag ska om nån månad gå igenom min första förlossning. För att inte bara vara nervös så tänkte jag hitta så mycket positivt som möjligt..förutom den sjäålvklaraste :) ett litet underverk..
    Läste i en tidning där folk skickat in roliga historier från deras förlossningar. Är det nån som har nån att dela med sig?:)

  • Svar på tråden Roliga förlossningshistorier?
  • Äldre 5 Jun 07:42
    #31
    gapskrattade (så att sonen vaknade) åt reparations proffsen på Huddinge

    Själv hade jag en omtumlande förlossning, med en del (i efterhand) komiska inslag...

    BM var ut ur rummet en sväng, och jag hade just vankat mig igenon en värk from hell och den började klinga av när BM öppnade dörren. Precis då kommer en ny värk, alltså utan paus emellan och jag säger
    "Men för i helvete, kom int nu!" och BM blir helt chockad och undrar vad hon gjort för fel...

    För att kunna ligga och vila lite innan krystskedet bestämdes om epidural. Då måste jag få skalpelektrod på bebisen, för jag behöver vara uppe och vandra ännu. Hon antecknar 5cm öppen när elektroden läggs. Ringer OP (som lägger EDA) och den första som kommer är min mamma Hjärta (hon jobbar där) som chansade på att det skulle vara jag när de ringde. Visar sig att BSK som är med, var med när jag föddes oxå (liten ort...) De hinner bara lägga testdosen och funderar om den ligger för högt/lågt så kommer det kramper. BM kollar mig och säger "Nämen, du har bara en liten kant kv... nu försvann den med, du ska börja krysta gumman, du har öppnat dig helt på en halvtimme" varpå jag svarar "NEEEEJ! Jag skulle ju få vila, jag är trött, jag skulle ju få vila..." tycker de alla är jävla kärringar som säger att jag ska få vila efteråt. Dessutom skrattar de åt mig när jag talar om det

    Pga låga hjärtljud (pga min dåliga syreupptagningsförmåga) fick jag syrgas, de testade ta bort den men tydligen sjönk hjärtljuden igen så jag fick tillbaka den, jag visste inte varför men tackade den snälla doktorn översvallande mellan pustningarna (min man tyckte det var hur kul soom helst).
    Syrgasen gjorde mig en aning "lightheaded" och därmed var min första tanke när de lyfte fram sonen för att visa honom och lägga honom på mig "Den där är inte 3,9 kilo, de måste ha tagit fel..." med fel menade jag barn... som att jag skullle haft fler att välja på... De hade satt födselvikt till 3,9 och jag var 9 dagar över BF, hade förväntat mig en 4,5 kilos klump han var 3,2 och jättespinkig

    Och när de hade sytt mig klart så tittar jag på klockan och säger "Nejmen, nu hinner vi precis till BB-fotograferingen halv 5" (klockan var kvart i 4) och BM, BSK och mannen tittade på mig, sen började de gapskratta. Jag såg mig i spegeln när jag var på toa sen och förstod dem. Jag hade spräckt varenda blodkärl i ansiktet när jag krystade (det händer mig väldigt lätt, så ganska ovanligt att se ut som jag gjorde) och var röd/rosa-spräcklig med enstaka hudfärgade prickar.

    Senare, när allt är klart och de vägt och mätt sonen kommer BM och begär uppgifterna. Allt lugnt. Några minuter senare kommer hon tillbaka... "Vet ni när ni kom in? Vi har inte hunnit skriva in er ännu och kan inte registrera födseln..."
    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • Äldre 5 Jun 07:47
    #32

    ska kanske säga, att jag hela tiden såg det komiska och mellan varven låg och fnittrade under pågående förlossning... vilket väll var en orsak till att de testade ha mig utan syrgas tror jag Drömmer


    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • Lenk
    Äldre 5 Jun 08:56
    #33

    Jag vet inte om det är roligt eller inte...
    Men jag blev igångsatt på grund av havandeskapsförgiftning och fick alltså värkstimulerande dropp. Det gjorde ont av bara fan, men jag kämpade på i ett dygn innan det blev för mycket och jag började grina vid varje värk.
    Då tyckte barnmorskan att jag skulle prova lustgasen, så jag tryckte såklart masken mot mig i desperation. Det hjälpte inte ett dugg mot smärtan (jag hade väntat mig det i mitt smärtrus) men däremot blev jag väldigt snurrig i huvudet. Jag började gråta ännu mer ju mer jag andades i mig gasen.
    Och sen började jag be om ursäkt för allting!
    Jag bad brölande min man om ursäkt för att han fick stå ut med mig hur jag var då, jag bad om ursäkt för att jag inte födde snabbare, jag bad om ursäkt för att han hade fått sova i en saccosäck på golvet...sen bad jag barnmorskorna om ursäkt för att jag grät och för att jag var så jobbig.
    Jag själv minns inte det här, men barnsmorskan berättade för mig efteråt och skrattade åt det, så lite kul måste det tydligen ha varit.

  • Äldre 5 Jun 15:43
    #34

    Puffar denna tråden. Vill läsa FLER!!!

  • Jagsaj­udet
    Äldre 5 Jun 17:00
    #35

    Min förlossning gick väldigt fort, när jag kom in var jag öppen 9 cm. På grund av detta kunde jag inte få något annat än lustgas vilket jag blev vansinnig för. Jag ställde till med ett jäkla liv, gapade skrek och förbannade min stackars barnmorska! Jag kunde inte förstå "varför i helvete ingen kunde hjälpa mig på detta bygget?"

    När krystvärkarna kom igång kände jag mig bajsnödig och krävde att få gå på toaletten. Det var dock inget bajs som skulle ut utan bebisen som tryckte vilket jag vägrade förstå. Jag ställde helt enkelt till med ytterligare en scen över det jävla stället som inte kan hjälpa till med nåt! Jag sparkades och hade mig såpass att de fick kalla in en extra usk för att hålla fast mig så jag kunde föda.

    Jag skämdes som en hund efteråt!

  • Annen
    Äldre 5 Jun 19:57
    #36

    Hej alla!

    När min första skulle födas var jag i vecka 37+2. vid 17 tiden kom värkarna smygande. Min karl var i Indien och skulle komma hem dagen efter. Min pappa som var och hälsade på mig just då fick skjutsa in mig till förlossningen. Hemma på toaletten gick vattnet sen sprang jag runt i huset och försökte packa en väska (som jag dumt nog inte hunnit göra), medan vattnen rann. Sen fick jag ta på mig en blöja och sätta mig i bilen sen körde vi i ilfart till sjukhuset. Väl inne fick jag lustgas och sen kom min flicka en timme senare. ute vid 20.15! Direkt efter sa jag till barnmorskan, det gjorde ju inte så ont... det här gör jag lätt igen =)

    Mitt andra barn fick jag värkar i v 32+1 runt 8 på morgonen. Fattade inte att det var riktiga värkar så jag lämnade min dotter hos dagmamman och åkte och handla. Hade skitont på affärn och när jag kom hem så ställde jag bara in kylvarorna sen la jag mig på soffan och ringde mina föräldrar och förlossning. Karln var såklart på jobbet utan bil =/ så mina föräldrar kom och mamma förlöste mig 10 min senare. klockan var då 11. Strax efter kom ambulansen och köre in oss. Allt gick som tur var bra!

    Väntar nu min tredje... =)

  • Äldre 5 Jun 20:24
    #37
    Mary Jo skrev 2010-06-04 18:12:12 följande:
    Såhär i efterhand går det att skratta åt men då var det inte så kul.

    Jag hade fått komma in på förlossningen och skulle tydligen duscha. så jag ställde mig snällt i duschen när jag fick en supervärk som brände så mkt i ryggen att jag trodde jag skulle gå av på mitten. Det varma vattnet var INTE skönt och jag slängde mig på golvet i fosterställning och tröck på alla larmknappar och snören som gick att hitta. ungefär 5 st larm gick från min toa!! Vilken syn min bm fick när hon kom in och jag låg sprattlandes på duschgolvet,jättegravid.

    Under krystvärkarna hann jag bara få lustgas och jag blev så förbannad för den funkade inte alls så jag slet sönder den av ilska,svor . i samma sekund får jag en till värk och skriker-ge mig den-ge mig den!!!!! Jag slet tag i den trasiga lustgasen,slängde den upp på mitt ansikte och andades som en galning. Då börjar både min man OCH barnmorskan att fnissa och min man säger: "Men älskling,för det första har du slitit sönder den,för det andra har du masken upp och ner....." Då kommer jag ihåg att jag tänkte,hade jag orkat hade jag dödat dig. haha.

    Sen när dom sydde mig hade dom lagat lustgasen så jag fick den igen. DÅ funkade den alldeles ypperligt och helt plöstligt låg jag o tjoade : GIN AND TONIC,GIN AND TONIC.min  bm bara kollade på mig och drog ner gasen. (Vad hon inte förstod var att under föräldrar utbildningen sa min barnmorska att ta lustgas skulle kännas som att dricka en Gin and Tonic jättefort. som att man blir lite salongsberusad.. ja,det var det jag försökte förmedla men det fattade inte hon. hahahahahha!!! ...)
    HAHAHHAHA, ja döööör :D:D:D:D
  • Isanje
    Äldre 5 Jun 20:42
    #38

    Min mamma skulle hälsa på mig när jag låg inne på BB röd för att bli stoppad med min son. Hon fann mig på förlossningen. Sjungandes på Shakira-Hips don't lie med lusgasen i ena handen och en vaniljglass i andra. Jag satt ner och dansade i takt med musiken detta har jag inte många minnen av alls. Sen fick jag för mig att sparka BM i huvudet. Bad henne sluta dricka whiskey som jag minsann visste att hon gömt någonstans i rummet och smuttade på då och då. Haha sen i slutet låg jag med lusgasen och andades hela tiden.BM gick fram och sa "Isabella då ska bara andas i masken när du har en värk" jag svarar att jag har värkar hela tiden(såklart) och hon pekar på maskinen,vad den nu heter,och säger att hon ser minsann att jag inte alls har värkar hela tiden (och flinar) varav jag ber henne hoppa ut genom fönstret.

    Sen ligger jag och sjunger RULLA RULLA TUNNA,RULLA TUUUUUUNAAAAAA. Inte den blekaste varför.

    Med dottern gick det vansinnigt fort och pappan kommer in och frågar om det blir i natt eller? han kom med mamma 26 min innan dottern föddes,varav jag väser som en orm till honom "du ställer dig där i hörnet,du får varken tala eller röra dig för då kommer du minsann inte få mer barn" han rör sig inte ur fläcken. sen bjöd jag alla på lustgas då jag tyckte att de såg nervösa ut. Fjantig som jag ibland kan vara så frågade jag pappan om han inte ville ha lite,det är som att sitta på en bar och dricka,vill du inte ha? nej svarar han. Lika bra för du din jävel hade inte fått ändå

  • Äldre 5 Jun 20:56
    #39
    Isanje skrev 2010-06-05 20:42:14 följande:
    Min mamma skulle hälsa på mig när jag låg inne på BB röd för att bli stoppad med min son. Hon fann mig på förlossningen. Sjungandes på Shakira-Hips don't lie med lusgasen i ena handen och en vaniljglass i andra. Jag satt ner och dansade i takt med musiken detta har jag inte många minnen av alls. Sen fick jag för mig att sparka BM i huvudet. Bad henne sluta dricka whiskey som jag minsann visste att hon gömt någonstans i rummet och smuttade på då och då. Haha sen i slutet låg jag med lusgasen och andades hela tiden.BM gick fram och sa "Isabella då ska bara andas i masken när du har en värk" jag svarar att jag har värkar hela tiden(såklart) och hon pekar på maskinen,vad den nu heter,och säger att hon ser minsann att jag inte alls har värkar hela tiden (och flinar) varav jag ber henne hoppa ut genom fönstret.

    Sen ligger jag och sjunger RULLA RULLA TUNNA,RULLA TUUUUUUNAAAAAA. Inte den blekaste varför.

    Med dottern gick det vansinnigt fort och pappan kommer in och frågar om det blir i natt eller? han kom med mamma 26 min innan dottern föddes,varav jag väser som en orm till honom "du ställer dig där i hörnet,du får varken tala eller röra dig för då kommer du minsann inte få mer barn" han rör sig inte ur fläcken. sen bjöd jag alla på lustgas då jag tyckte att de såg nervösa ut. Fjantig som jag ibland kan vara så frågade jag pappan om han inte ville ha lite,det är som att sitta på en bar och dricka,vill du inte ha? nej svarar han. Lika bra för du din jävel hade inte fått ändå
    haha. guuud. lustgas is tha shit!! ;)
  • Isanje
    Äldre 5 Jun 20:58
    #40
    Mary Jo skrev 2010-06-05 20:56:17 följande:
    haha. guuud. lustgas is tha shit!! ;)
    haha ja
Svar på tråden Roliga förlossningshistorier?