• ALLIEVERDO

    Roliga förlossningshistorier?

    Hej, jag ska om nån månad gå igenom min första förlossning. För att inte bara vara nervös så tänkte jag hitta så mycket positivt som möjligt..förutom den sjäålvklaraste :) ett litet underverk..
    Läste i en tidning där folk skickat in roliga historier från deras förlossningar. Är det nån som har nån att dela med sig?:)

  • Svar på tråden Roliga förlossningshistorier?
  • Tösabit

    Min man skrattar fortfarande åt mig för hur jag var på förlossningen. Hade ganska ont när jag var öppen 5-6 cm och fick till slut lustgas. Mannen frågade, hur mår du? trodde inte att den skulle ha effekt men jag tog gåstolen (den man hänger på typ) började brumma och skjuta hej vilt  som ett rymdskepp och sa STAR TREK, paw paw!

    Sen frågade han om jag kände mig full av gasen och jag tittade bara på honom och utgav ett enda ord, hög, i samma ton som man säger "wow dude" och han garvade för min charm i all smärta =)

    Synd att jag inte kan se mig själv ibland ^^

  • LinnJes

    Älskar den här tråden! Har dock inget kul att berätta om min egen förlossning tyvärr... Kanske blir nästa gång roligare (BF i Augusti). Lovar att återkomma i så fall. Glad

  • Siggestar

    Jag stod framåt lutad över nån stolsrygg med lustgasen tätt mot ansiktet. Lustgasen var verkligen min bästa vän som jag vägrade släppa under värkarna. Min man hade hand om tensen. Skulle alltså sätta igång den när värk kom och stänga av om vartannat, men den jäkeln glömde ju sätta igång den. Jag insåg att det finns bara ett sätt att kommunicera på. Jag sparkar bakut. Hårt som f-n också rakt på hans smalben. Gissa om han skärpte sig. Måste sett rätt roligt ut, som en brunstig häst eller nåt.

  • Siggestar

    Jag hade precis tagit lustgas när en bm, inte min kom in i rummet för att hämta nåt. Det var samma kvinna som gett mik aku flera timmar tidigare. Jag börjar skratta hysteriskt.
    -Vad skrattar du åt frågar mannen.
    - Men det är ju hon! hahahahahaha. Och jag kunde verkligen inte sluta. Hoppas de är vana.

  • HelenaMaria

    Fick andra barnet för en vecka sedan. Efter några timmars värkarbete kände jag mig redo för lustgasen och de kopplade in den lite försiktigt till en början. Jag kände ingenting och fick be dem höja några gånger. Märkte när den var "lagom" inställd eftersom jag fick världens skrattanfall direkt när jag tog bor masken från ansiktet. Så härligt att få bli hög under förlossningen. Även sambon fick testa några ggr vilket han uppskattade.
    Några ggr kom bm in och jag stod där med världens flin i ansiktet. Kunde inte säga något till henne heller eftersom jag var rädd att börja skratta.

    Var kopplad till CTG ett tag och så kommer BM in precis när jag andats lustgas och säger att "nu ska vi ta bort den". Jag blir livrädd eftersom jag tror att hon menar lustgasen men jag säger inget eftersom rösten låter konstig och jag är rädd för att börja skratta. Som tur är så menade hon att det var CTG:n som skulle bort.
    Man skulle allt ha lite gas hemma ibland.

  • Demyra

    Jag hade precis kommit in till förlossningen och var öppen fem cm då barnmoskan tog hål på hinnorna, jag drog lustgas som en tok under tiden :)
    Barnmorskan hinner bara gå till datorn och skriver in tiden när hon tog hål då jag börjar säga att nu ska jag föda, "Nej då" säger barnmorskan och fortsätter med sitt.
    Säger då åt sambon att nu jävlar ska jag föda, varpå han får barnmorskan att undersöka mig.
    Oj då, du är öppen 10 cm! :O

    In kommer en massa folk och jag hör i bakgrunden av lustgas fyllan att dom säger åt nån att sluta skika, börjar själv höra då nån skriker å blir irriterad, varför ska dom skrika när jag föder barn. Det går en stund innan jag kommer på att det är jag själv som skriker, oops! :)

    (Tjejen var ute 8 minuter efter att jag kommit till förlossningen)

  • Makka Pakka

    Sonen föddes för 17 dagar sen.. igångsatt med gel pga tidig vattenavgång.
    BM trodde inte att det skulle hända så mkt den dagen så vi skulle få sova och sen fortsätta dagen där på med ballongkateter. Men 01:25 gick vattnet som vattenfall.. och värkar pang på!!
    Då var jag öppen 3- 4 cm.. Efter en timme fick jag en förlossningsrum.. 1 timme senare skrek jag efter lustgas och eda! BM undersökte mig och jag var ff bara öppen 4 cm.. Efter ett tag fick jag ont i ryggen av att ligga så jag bad om ett ståbord.. fick den runt kl. 04. Stog där och hängde med min BFF lustgasen och borrade naglarna i makens nacke.. värkarna var nu så intensiva att jag fick knappt nån paus emellan. Min BM hade gått iväg för att hjälpa en annan då det var kaotiskt överallt och jag var inte ens halvägs öppen..
    Men 04:15 känner jag hur värken ändras och jag skriker till maken "JAG BAJSAR PÅ MIG!!!" Drömmer En uska kom in och jag skrek även till henne "Hjälp mig! Jag bajsar på mig!" hon skrattade och frågade om jag vill krysta.. "Ja, fan! NÅT MÅSTE UT! NUUUUU!!!" Maken fick larma men ingen BM kom.. alla var upptagna! Usk-an fick lite panik och skrek åt mig att lägga mig ner. "Nej fan! Jag kommer sätta mig på hans huvud!"
    "Du MÅSTE lägga dig ner!" sa hon och jag gjorde det samtidigt som en annan BM sprang in för att hjälpa..
    Jag la mig ner och min BM kom 04:20 in, 04:28 var sonen född! Min BM hann nästan inte ta på sig ett förkläde..
    Sen skrattade vi allihop!! Det var så kaotiskt att det blev roligt!!
    Barnmorskan skämtade med maken att han hade nog behövt förlösa mig själv.. "Nej faaan!!" skrek han

    Lustgasen var lika underbar denna gång med! Fick fnissattacker mellan värkarna och tryckte in masken i makens ansikte..


    ♥♥♥ Pojke 080626 ♥♥♥ Pojke 110531 ♥♥♥
  • Loova

    När jag kom in till BB var jag öppen 6 cm redan, och hade riktigt ont såklart. Medan jag ligger där på sängen håller min man på med kameran, samtidigt som jag ber honom om vatten. Ja, säger han, men fortsätter fiffla med kameran och fattar inte att jag menade omedelbart. Jag säger till honom en gång till, rätt så mycket surare, och då ser jag att han ler, vilket får mig FLY FÖRBANNAD (av någon anledning) varpå jag skriker på ren göteborgska (vilket jag inte ens kan härma i vanliga fall) MEN FÖR SJUTTON GUBBARRRRRR, DET HÄR ÄR INTE ROLIGT! Då skyndar han sig att ge mig vatten, varpå jag lugnar ner mig, sen visar han mig kameran där han filmat mitt lilla utbrott utan att jag visste om det. Skrattande Har skrattat åt det många gånger efteråt.

    Senare blir det lite komplikationer och de ska sätta sugklocka, men först måste de ge mig en spruta där nere, och då hör jag hur bm säger till studenten: oj akta så att du inte sticker i huvudet! Förvånad Som tur var gick allt bra och precis när de höll på att sätta sugklockan lyckades jag krysta ut min son utan hjälp! 

Svar på tråden Roliga förlossningshistorier?