• ALLIEVERDO

    Roliga förlossningshistorier?

    Hej, jag ska om nån månad gå igenom min första förlossning. För att inte bara vara nervös så tänkte jag hitta så mycket positivt som möjligt..förutom den sjäålvklaraste :) ett litet underverk..
    Läste i en tidning där folk skickat in roliga historier från deras förlossningar. Är det nån som har nån att dela med sig?:)

  • Svar på tråden Roliga förlossningshistorier?
  • LNE

    jag kände mig tvungen att använda lustgasen pga av min ryggskada gjorde något fruktansvärt ont och jag hann inte få EDA

  • Melvin o Alvas mamma

    Jag använde lustgas vid krysvärkarna, men jag var duktig på att inte andas in för mycket så dom tyckte väl att jag skötte mig och kunde vara skärpt ändå Flört

  • ebbozz
    lerumstessan skrev 2010-06-07 23:14:46 följande:
    Min förlossning var snabb ( 6 tim från obehag tills hon var ute) plus att jag bara var i vecka 34+4 så allt var liksom chockartat. Eftersom jag öppnade mig så fort (7-10 cm på 30 min) så hanns ingen EDA med....däremot fick jag ju testa lustgasen som för övrigt inte hjälpte mig alls mot smärtorna men till slut tänkte jag nu jävlar och drog i mig världens största andetag.....då började allt snurra och när BM kom in så säger jag på världens fyllemanér
    - ja  vet inte ens va du heter ju......
    Då svarade hon, jag heter Christina och då drog jag i för kung och fosterland och sjöng
    - Åh Christina, från Wilhelmina.......tralalalala..............

    För mig kändes det helt naturligt att sjunga en trudelutt nu när jag kom på en så passande låt.

    Eftersom min dotter var så tidig så orkade hon inte "hjälpa till" när hon skulle ut så de satte en sugklocka och läkaren som gjorde det var från island och hette Snorri Sturlasson.......en snorre satte in henne och en snorri plockade ut henne.,,,,,
    haha, vardet i göteborg?? var med en kompis på gynakuten då hon akut behövde opereras för en sprucken cysta... jag vandrade runt i korridoren och tittade på personaltalvan och såg att där fanns en snorri... visade min nyopererade kompis tavlan och och skrattade så hon höll på att dö.... passande att ha en snorri på gyn och förlossning =)
  • Myran 08

    Vet inte om den är så speciellt rolig, men den är positiv bortsett från underverket som kom. Det är nog lite rolig, men den är positiv dock lite lång, hoppas den är värd att läsa.

    Träffade min biologiska pappa för första gången samma dag som min son föddes. Kan ju säga att jag var grymt nervös.

    Min pappa hinner vara hos mig i ca 1,5 timme innan jag känner att jag behöver gå på toa. Går på toaletten och blir kvar länge då det bara rann ur mig (tömde mig). Efter ett tag knackar han på dörren och frågar "fastnade du där inne?", gissa vem som skämdes och ville sjunka igenom golvet ner till grannen.

    Väl ute så var det dags att bege sig till IKEA för lunch och köpa presenter till Grodan som då sonen hade som arbetsnamn. Maten smakade blähä och jag fick reda på att bebisen skulle ner lite till innan det var dags.Så jag tänkte inte så mycket på sammandragningarna. Jag kravlar mig på golvet för att leta lakan som min pappa ville köpa åt sonen (hade en vecka kvar till BF). Vi går iväg på COOP för att handla lite.

    Väl där började det göra ondare. Jag pratar med min mamma, hon säger "ska ställa en pinsam fråga nu, det känns inte som att du vill göra nr 2?" åh jag skriker högt och tydligt inne på COOP "nej mamma det känns inte som att jag vill göra nr 2, för det har jag redan gjort så det räcker". Min mamma övertalar mig om att ringa förlossningen. 

    Vi kommer till bilen för jag ville åka hem OM det nu hade dragit igång, ville duscha, få hem maken (jobbade 10 mil bort) och bli av med pappa. Bilen går inte att låsa upp. Vi märker att batteriet är dött, så centrallåset fungerar inte. Så jag i bilen som ringer förlossningen. 

    Barnmorskan svarar att jag är i aktivt förlossningsarbete, så hon ber mig komma in och ringa hem min sambo (nu min man). Jag fick max 30 minuter på mig att ta mig in innan hon ringde ambulans, hade väl 1-2 minuter mellan värkarna.

    Ringer och meddelar min man om att det kan vara på gång och att förlossningen vill ha in mig för kontroll. Han ger mig till svar "ringer snart, sitter med en kund". Min mans chef säger åt min man att så säger man inte till sin sambo som ska föda barn. Min man ringer upp mig och frågar om information så att han visste om han skulle åka lr inte. Beslutet är fattat han åker! Jävla tur det!

    Min pappa är borta i 45 minuter (hade inte ringt förlossningen direkt), han lunkade bort för att köpa startkablar till bilen. När väl pappa kom så kom även ägaren till bilen också. Pappa förklarade läget och de hjälpte igång oss snällt så vi fick komma iväg. Där i bilen sitter jag och vinkar med ett fånigt leende mellan värkarna. Poängtera jag förstår fortfarande inte att förlossningen är på gång, utan att barnmorskan överdriver om att hon vill ha in mig. Går kanske lite för fort till sjukhuset, ca 1-1,5 mil är det mellan köpcentrumet och sjukhuset samt motorväg. 

    På förlossningen gratulerar min barnmorska mig och talar glatt om att jag är öppen 6 cm kl 16:00. Ber då min barnmorska att sy ihop mig, med paniken i rösten. För jag vägrade föda barn utan min man. Min man hade då inte lämnat sin arbetsort. Min släkting jag hade med mig på förlossningen ringer min man och ber han lämna orten. Min man tar det lugnt, det brukar ta tid. Ringer min svärmor inne på förlossningssalen och meddelar för hon bad mig göra det.

    När jag säger 6 cm så skriker min svärmor mig rakt i örat och säger "6 cm, andas lugnt vi hörs när det är klart". Blev inge långt samtal. 
     
    18:15 anländer min man till förlossningen. Åh så får jag precis en värk när han jacka åkt av (tror den hamnade på golvet). Då tänker han vara snäll och smeka mitt ansikte (pannan) och säga söta små ord. Men då kommer bitchen jag och slår iväg hans hand och min släkting som fortfarande är kvar inne på förlossningen säger "låt henne vara under tiden hon har en värk, hon sköter det så fint själv".

    18:35 sägs det att mina krystvärkar började (jag tror tidigare). Då stänger den elaka barnmorskan av lustgasen för mig då hjärtljudet går ner. Men meddelar mig inte, så jag ligger där i min värld och tror att jag är hög som ett hus, vilket jag tydligen INTE var.

    Men 19:03 kom han ut min söta prins som nu är 2,5 år snart. Men idag när jag tänker tillbaka på förlossningen (har ca 10 veckor kvar till nästa förlossning), så skrattar jag åt allt tok som hände, med bilen och allt sånt. Hoppas på en lika bra och fin förlossning igen.

    Lycka till med din, du har något otroligt att vänta dig.  

  • Micci

    Efter några timmar med jobbigt onda värkar gick jag emot min fruktansvärda sprutsädsla och tog emot EDA. underbart skönt kan jag lova. men tyvärr så dog v'ärkarna ut och det blev en långdragen förlossning med värkstimulerande och alla möjliga sorters smärtstillande.

    mellan nån av krystvärkarna så frågar en av bm (de va nästan helt tomt på förlossningen den dagen så vi hade väl alla bm + ssk inne hos oss samt en läkare som skulle sätta sugklocka) hur jag känner mig, varpå jag svarar: jag är så jävla hungrig. och alla i rummet brister ut i gapskratt, gjorde nog deras dag hehe...

  • lerumstessan
    ebbozz skrev 2010-06-11 22:09:42 följande:
    haha, vardet i göteborg?? var med en kompis på gynakuten då hon akut behövde opereras för en sprucken cysta... jag vandrade runt i korridoren och tittade på personaltalvan och såg att där fanns en snorri... visade min nyopererade kompis tavlan och och skrattade så hon höll på att dö.... passande att ha en snorri på gyn och förlossning =)
    Ja det var i gbg. På mölndals sjukhus, var säkert samma! Skrattande
    ~¤~Ally 090617~¤~
  • Skogsflickan
    Isanje skrev 2010-06-05 20:42:14 följande:
    Min mamma skulle hälsa på mig när jag låg inne på BB röd för att bli stoppad med min son. Hon fann mig på förlossningen. Sjungandes på Shakira-Hips don't lie med lusgasen i ena handen och en vaniljglass i andra. Jag satt ner och dansade i takt med musiken detta har jag inte många minnen av alls. Sen fick jag för mig att sparka BM i huvudet. Bad henne sluta dricka whiskey som jag minsann visste att hon gömt någonstans i rummet och smuttade på då och då. Haha sen i slutet låg jag med lusgasen och andades hela tiden.BM gick fram och sa "Isabella då ska bara andas i masken när du har en värk" jag svarar att jag har värkar hela tiden(såklart) och hon pekar på maskinen,vad den nu heter,och säger att hon ser minsann att jag inte alls har värkar hela tiden (och flinar) varav jag ber henne hoppa ut genom fönstret.

    Sen ligger jag och sjunger RULLA RULLA TUNNA,RULLA TUUUUUUNAAAAAA. Inte den blekaste varför.

    Med dottern gick det vansinnigt fort och pappan kommer in och frågar om det blir i natt eller? han kom med mamma 26 min innan dottern föddes,varav jag väser som en orm till honom "du ställer dig där i hörnet,du får varken tala eller röra dig för då kommer du minsann inte få mer barn" han rör sig inte ur fläcken. sen bjöd jag alla på lustgas då jag tyckte att de såg nervösa ut. Fjantig som jag ibland kan vara så frågade jag pappan om han inte ville ha lite,det är som att sitta på en bar och dricka,vill du inte ha? nej svarar han. Lika bra för du din jävel hade inte fått ändå
    hahahahaha, jag kissar på mig snart!
  • Bangbang

    Under inverkan av lustgasen blev jag först väldigt kärleksfull och gjorde vackra kärleksförklaringar till min man. Efter ett tag när värkarna blev värre blev jag ärlig och berättade PRECIS vad jag tyckte om hans mamma. När värkarna blev ännu värre hotade jag att slå honom med ett baseballträ i magen så han också fick känna vad han hade ställt till med. För det var HANS fel alltihopa!
    Innan krystvärkarna kom igång var doktorn inne och grävde på kanterna och huvudet. Det gjorde så jävla ont. Tillslut sa jag till honom: LÄGG FÖR FAN AV MED DET DÄR DET GÖR JU ONT! Tror i och för sig han gjorde det för att jag bett om kejsarsnitt under en kraftig värk och lätt påverkad av lustgasen. Skämdes som bara den efteråt....

  • Mamma till Fem döttrar
    Bangbang skrev 2010-06-11 23:29:49 följande:
    Under inverkan av lustgasen blev jag först väldigt kärleksfull och gjorde vackra kärleksförklaringar till min man. Efter ett tag när värkarna blev värre blev jag ärlig och berättade PRECIS vad jag tyckte om hans mamma. När värkarna blev ännu värre hotade jag att slå honom med ett baseballträ i magen så han också fick känna vad han hade ställt till med. För det var HANS fel alltihopa!
    Innan krystvärkarna kom igång var doktorn inne och grävde på kanterna och huvudet. Det gjorde så jävla ont. Tillslut sa jag till honom: LÄGG FÖR FAN AV MED DET DÄR DET GÖR JU ONT! Tror i och för sig han gjorde det för att jag bett om kejsarsnitt under en kraftig värk och lätt påverkad av lustgasen. Skämdes som bara den efteråt....
    Läste upp denna för min man, vi skrattade så jag nästan kissade ner mig! Jag har heller ingen bra relation till min svärmor. Får se om jag gör som du när lustgasen verkar
Svar på tråden Roliga förlossningshistorier?