• Fluffig ugnspannkaka???

    Mån 7 jun 2010 20:48 Läst 8128 gånger Totalt 9 svar
    valpma­tte
    Visa endast
    Mån 7 jun 2010 20:48

    Vet inte om detta är rätt avdelning för detta inlägg men..

    Kan någon hjälpa mig med att få till en fluffig och fin ugnspannkaka??!! Har provat massa olika recept men alla slutar i en ihopsjunken, bränd på ytan och kletig i mitten- skapelse som knappt är ätbar!

    Vad gör jag för fel? Har någon något bra recept plus tips om hur man lyckas få en fin, tjock och fluffig ugnspannkaka?!

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Mån 7 jun 2010 20:50 #1

    har du den på ganska låg värme, långt ner i ugnen?

  • Mån 7 jun 2010 20:50 #2

    Om den är bränd på ytan och kletig i mitten ... kan det inte vara så att du har för varm ugn...?

    När jag gör ugnspannkaka/fläskpannkaka, så använder jag mig av följande recept:

    6 dl vetemjöl
    12 dl mjölk
    6 ägg
    salt
    (240 g bacon)

    200-225 grader, ca 40-45 minuter


    Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me and just be my friend.
  • valpma­tte
    Visa endast
    Ons 9 jun 2010 14:09 #3

    Vad är ganska låg värme? Har haft den på 200 grader men det kanske är för mycket? Men varför blir den platt? Vad gör jag för fel med den?


     


    Skall prova att sänka värmen och ha den lågt i ugnen, får se om det lyckas bättre då.

  • Ons 9 jun 2010 16:17 #4
    valpmatte skrev 2010-06-09 14:09:10 följande:

    Vad är ganska låg värme? Har haft den på 200 grader men det kanske är för mycket? Men varför blir den platt? Vad gör jag för fel med den?


     


    Skall prova att sänka värmen och ha den lågt i ugnen, får se om det lyckas bättre då.


    Den kanske är förr tung för mycket mjöl och lite ägg. Det är äggen som gör den fluffig.
  • katink­a1
    Visa endast
    Tor 10 jun 2010 10:09 #5

    Man kan (men det tar lite längre tid) vispa äggvitan separat och vända ner den sist i smeten och låta bli att röra för mycket efter det. Då blir pannkakan fluffig. Själv är jag för lat för det, så här är det också vanligen lite stampig. Första stegen är dock att vispa äggen innan rejält. Sockerkakan blir ju också bäst om äggen är vispade riktigt luftiga - även om det givetvis inte är samma sak, men angående mjöl och ägg-kombinationen.

  • Storm0­7
    Visa endast
    Tor 10 jun 2010 10:13 #6

    Ett hett tips är att låta smeten svälla i minst en halvtimme innan du gräddar den och ha i ett extra ägg. Då brukar den bli fluffig och fin för mig.

  • Tor 10 jun 2010 10:15 #7

    man kan ju fubba med lite bakpulver, typ ½ tsk till 1 liter "deg"

  • Tor 10 jun 2010 10:22 #8

    Här är ett recept som jag provade så sent som igår. Blev bra, Hade den liiiiite längre i ugnen bara. kanske 5-10 minuter extra.

    http://kryddburken.se/2010/04/18/flaskpannkaka-med-12-agg/

    //Linda

  • valpma­tte
    Visa endast
    Mån 12 jul 2010 00:10 #9
    Storm07 skrev 2010-06-10 10:13:28 följande:
    Ett hett tips är att låta smeten svälla i minst en halvtimme innan du gräddar den och ha i ett extra ägg. Då brukar den bli fluffig och fin för mig.
    Oj jösses, tack för alla bra tips, detta riktar sig till alla er som skrivit här!

    Det där med vispade äggvitor skall jag prova, och funkar det inte skall jag prova med bakpulver! visste inte att det fanns så många tjockpannkakeexperter därute! Tack alla!
Svara i tråden
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Hus & hem

Andra har läst

Innehåll

Annat innehåll

Dagens fråga

Dödsstraff- för eller emot?

Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.