• valpma­tte
    Äldre 7 Jun 20:48
    34488 visningar
    9 svar
    9
    34488

    Fluffig ugnspannkaka???

    Vet inte om detta är rätt avdelning för detta inlägg men..

    Kan någon hjälpa mig med att få till en fluffig och fin ugnspannkaka??!! Har provat massa olika recept men alla slutar i en ihopsjunken, bränd på ytan och kletig i mitten- skapelse som knappt är ätbar!

    Vad gör jag för fel? Har någon något bra recept plus tips om hur man lyckas få en fin, tjock och fluffig ugnspannkaka?!

  • Svar på tråden Fluffig ugnspannkaka???
  • valpma­tte
    Äldre 9 Jun 14:09
    #3

    Vad är ganska låg värme? Har haft den på 200 grader men det kanske är för mycket? Men varför blir den platt? Vad gör jag för fel med den?


     


    Skall prova att sänka värmen och ha den lågt i ugnen, får se om det lyckas bättre då.

  • valpma­tte
    Äldre 12 Jul 00:10
    #9
    Storm07 skrev 2010-06-10 10:13:28 följande:
    Ett hett tips är att låta smeten svälla i minst en halvtimme innan du gräddar den och ha i ett extra ägg. Då brukar den bli fluffig och fin för mig.
    Oj jösses, tack för alla bra tips, detta riktar sig till alla er som skrivit här!

    Det där med vispade äggvitor skall jag prova, och funkar det inte skall jag prova med bakpulver! visste inte att det fanns så många tjockpannkakeexperter därute! Tack alla!
Svar på tråden Fluffig ugnspannkaka???