Inlägg från: vackrastarflow |Visa alla inlägg
  • vackrastarflow

    luktfri kattsand!!!

    Everclean är bra, men jag har faktiskt hittat ett superbra alternativ som är billigare - Flamingo (fd Pet Plus). Jag har haft en påse i säkert två månader nu! Har haft den med babypuderdoft och katten luktar verkligen bebis haha!

    Jag har varit stor anhängare av Everclean innan, men detta sparar både tid och pengar eftersom man får mer än EC och så är det billigare ändå.
    Köpt på Grizzly

  • vackrastarflow

    Pussi är faktiskt bland den sämsta sanden jag provat (har provat massor av sorter!). Den var jättebra i två dagar sen luktade det bajs i hela lägenheten. När jag kom hem från jobb så stank det. Bytte sand direkt och sen har jag aldrig haft det problemet igen.

  • vackrastarflow
    kajsa2610 skrev 2010-06-11 20:13:21 följande:
    tycker du???mina katters låda luktar inget...
    japp, det var den värsta sanden jag provade. tom eldorados sand luktade bättre.
  • vackrastarflow
    EnHusMus skrev 2010-09-21 17:31:26 följande:
    Hade pussi compakt förrut. Funkade utmärkt då vi hade en katt. Men när vi nyligen skaffade en katt till så gick det bara inte... Det stank kattlåda hela tiden! Så det beror nog på hur många katter som går på samma och hur katten i sig luktar.

    Vi efter många rekommendationer bytte till everclean. Trodde först inte på det. Men vi har vart supernöjda från dag 1. Lätt att göra rent och luktar ingenting... De ena gångerna den luktar är när den lilla kissen slarvar med grävandet. Grymt dålig katt på att täcka sitt bajs. Men enkelt löst... Tar spaden och skrapar upp en skvätt sand över, om jag då inte har tiden att tömma på en gång. Sen är lukten åter borta efter några min.

    Men tror också att alla kattsandstyper inte är passade för alla katter. Man får nog testa sig fram efter den som just passar ens egna behov.

    Här kan vi inte använda nån låda med tak och lucka. Min äldre katt fattar inte att man ska in genom luckan... Eller så är han bara bekväm av sig. Han protesterar och gör sina behov utanför/runt lådan då. =(
    Några andra tips på hur man kan begränsa skvätt och rusningen ur lådan? 
    min katt fattade inte heller det med luckan, så jag tog bort den. Hon gör ändå sina behov inne i en hörna... men visst ibland träffar hon hålet när hon täcker för, men det är enkelt att ta bort.
Svar på tråden luktfri kattsand!!!