• EnHusM­us
    Äldre 21 Sep 17:31
    37136 visningar
    37 svar
    37
    37136

    luktfri kattsand!!!

    Hade pussi compakt förrut. Funkade utmärkt då vi hade en katt. Men när vi nyligen skaffade en katt till så gick det bara inte... Det stank kattlåda hela tiden! Så det beror nog på hur många katter som går på samma och hur katten i sig luktar.

    Vi efter många rekommendationer bytte till everclean. Trodde först inte på det. Men vi har vart supernöjda från dag 1. Lätt att göra rent och luktar ingenting... De ena gångerna den luktar är när den lilla kissen slarvar med grävandet. Grymt dålig katt på att täcka sitt bajs. Men enkelt löst... Tar spaden och skrapar upp en skvätt sand över, om jag då inte har tiden att tömma på en gång. Sen är lukten åter borta efter några min.

    Men tror också att alla kattsandstyper inte är passade för alla katter. Man får nog testa sig fram efter den som just passar ens egna behov.

    Här kan vi inte använda nån låda med tak och lucka. Min äldre katt fattar inte att man ska in genom luckan... Eller så är han bara bekväm av sig. Han protesterar och gör sina behov utanför/runt lådan då. =(
    Några andra tips på hur man kan begränsa skvätt och rusningen ur lådan? 


    * ~ Linnéa - 07.12.07 ~ * * ~ BF - 10.09.21 ~ *
  • EnHusM­us
    Äldre 21 Sep 19:08
    #34
    vackrastarflow skrev 2010-09-21 17:52:51 följande:
    min katt fattade inte heller det med luckan, så jag tog bort den. Hon gör ändå sina behov inne i en hörna... men visst ibland träffar hon hålet när hon täcker för, men det är enkelt att ta bort.
    Japp, så sant. Tog bort den, men upplevde att det blev lite av en fuktig bastu därinne. Så det började lukta ännu mer. Detsutom är det svårt att bara slänga in ett öga och kolla om den behövs tömmas. Det är inte alltid det behövs VARJE dag. Utan håller till dagen efter.
    Men nu är det inte något problem längre sen jag bytte sanden. Går alldeles utmärkt utan tak och nu lätt att komma åt att göra rent.
    En sopborste och skyffel är numera bosatt inne på toa... Men det är typ sopning vid varje besök därinne. Hihi! Men, men... Lite skräp får man nog allt räkna med.
    Kinya skrev 2010-09-21 17:33:07 följande:
    Du kan ha en låda med höga kanter som kattlåda. Som en större förvaringslåda i plast t.ex.
    Funkar det? Med riktigt höga kanter alltså? Mycket utav sanden hamnar ju just utanför för att de ska rusas ut ur lådan.
    * ~ Linnéa - 07.12.07 ~ * * ~ BF - 10.09.21 ~ *
Svar på tråden luktfri kattsand!!!