Linus Sandgren får pris i Los Angeles
Forum Andra trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tjockt blod... Hjääälp :(

  Lör 12 jun 2010 13:03 Läst 5157 gånger Totalt 4 svar
  socker­strump­a
  Visa endast
  Lör 12 jun 2010 13:03

  hej.. är i vecka 20 och fick för mer än en månad sedan remiss från min Barnmorska för att kolla blodet och se om jag har anlag till trombos (eftersom min mamma haft problem med för tjockt blod)


  Jag var o gjorde proverna först igår och tänkte att allt kommer va OK, däremot ringde de från sjukhuset mannen svarade för jag var ej hemma och det enda han noterade att hon som ringde sa var att jag hade för mkt av något i blodet och måste ta sprutor för att tunna ut blodet typ.. Jag ska dit om 4 dagar..


  Nu har jag under tiden försökt skaffa info på nätet och jag hamnar bara i deppiga trådar där folk förlorat sina bebisar pga propp i moderkakan och självklart går jag nu och är skit orolig för sånt. Har aldrig haft problem med propp eller blod tidigare, nu är jag extra orolig för att jag inte gick till en utredning så fort jag fick min remiss, och nu tänker jag bara på det värsta, mår skit. Jag är endå i vecka 20 och jag har läst att de flesta började tidigare med sprutor..

  Jag hade ultraljud i vecka 18 och allt såg fint ut, kan man märka proppar på UL?
  Är det någon här som har varit tvungen att ta blodförtunnande, i vilken vecka, varför och hur gick det????

 • Lör 12 jun 2010 15:44 #1

  Du kommer få ta fragmin eller heparin-sprutor varje dag fram till förlossningen och en tid efter. Det är väl jättebra att du får behandling tycker jag!
  Själv har jag tagit nu i 5veckor. (är i v.14+3) då jag tidigare haft proppar i benet/lungan och moderkakan. Fast min dotter gick det bra för! Var tillväxthämmad bara av propparna men denna grav. har de koll på det. gutt! 
  Tror inte det är ngn fara med att du får börja som först nu för propparna brukar komma först senare i grav. i såfall.
   


  ·¨`*·.¸¸.*Nova -04, Pyret 7/12-10*.¸¸.·*¨`· langtanefterpyret.blogspot.com
 • Lör 12 jun 2010 17:06 #2

  Hej!

  Jag har en blodförändring som heter APC -resistent, jag har det bara i ena genparet = hetrozygot, det betyder att jag är resistent mot det aktiva protein C som förhindrar blodet från att levra sig i ådrorna och bilda proppar. Jag har med största sannolikhet även en förändring som gör att om jag får en propp så kan inte min kropp påbörja upplösningen av densamma själv.

  Jag har inte haft problem med proppar tidigare - hade torligen en som liten men då sa läkaren bara att det var tur att den inte satt i huvudet med en gång. Senare har jag inte haft någr problem men blivit behandlad med fragmin vid operationer.

  Jag kommer inte behöva ta några sprutor som det ser ut nu i vilket fall under min graviditet, är i vecka 23+4 och var på inskrivning hos spec.mvc i vecka 18. Däremot kommer jag behöva ta efter förlossningen (hur lång tid beror på hur bebisen kommer att komma ut - vaginalt eller med snitt). Jag har flera saker som gör att jag behöver gå på spec.mvc tex. så har jag redan före graviditeten högt blodtryck och har medicinerats för detta i 3 år.

  Jag kommer att göra tillväxt UL ovh blodflödes UL för att kolla upp allt.

  En doktor gav mig som tips att man ska inte läsa för mycket på nätet - precis som om det är så lätt när de inte berättar så mycket. Ställ mycket frågor när du ska träffa dem. Om du har frågor skriv ner dem i förväg och skrin ner svaren de ger - jag brukar ha med mig mannen så han också kan lyssna och hjälpa till att komma ihåg. Fråga tex vad din förändring heter - då kan man söka information mer specifikt än om man bara söker efter propp och graviditet osv. Håller med ÄlskarNova om att du ska se detta som positivt att de får behandling nu. De kommer hålla extra koll på dig och det är väl också bra - de kommer gör allt för att det ska gå bra för dig och bebisen.

  Lycka till!

 • socker­strump­a
  Visa endast
  Lör 12 jun 2010 18:36 #3

  det är skönt att höra att det gick bra för dig och din bebbe ÄlskarNova, fast du hade proppar :)

  Det ska bli skönt att få reda på exakt vad det jag har heter så slipper jag som du Ingiz säger leta info på nätet på det här sättet, men nätet är det enda informationsflödet man kan använda dygnet runt, kan varken ringa och fråga om mina provsvar för att det är helg... :(  men förhoppningsvis lugnar jag mig när jag får veta mer och när jag väl börjar med sprutorna..

  Jag har även tid hos barnmorskan nu på måndag och hoppas få vettiga svar där också..  Så som det känns nu så vill jag gärna göra regelbundna kontroller på blodtillförsel från moderkaka och se att allt är ok där inne.. 

  Man blir så lätt rädd och ledsen när graviditeten inte är fullt "normal", dessutom är det första barnet så man nojjar nog extra mkt.. dessutom har jag världens skräck för sprutor men jag skulle kunna ta 10 om dagen för bebbens skull..

  Skönt att få lite positiva svar av er i alla fall :) får se till nu att skriva ner alla frågor som kan komma upp så jag slipper googla upp dom sen

 • Ons 23 jun 2010 14:14 #4

  Hur har det gått för dig?

  Hoppas allt är bra.

Svara i tråden: Tjockt blod... Hjääälp :(
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Gravid
Svara i tråden...

Innehåll