• Anonym (Undra­r)
    Äldre 16 Jun 21:39
    16009 visningar
    13 svar
    13
    16009

    Narkotiklassad medicin med på Utlandsresa?!?!?!

    Jag undrar om det är någon som har haft med sig medicin utomlands, som är klassad som narkotika. Jag tar nämligen några olika tabletter, varav en är narkotikaklassad vet jag... Har förstått att man behöver ett intyg från Apoteket för att visa för tullen m.m. i Schengenländerna, men vi ska även till länder utanför Schengenområdet... vad gäller där??

    Har någon varit med om att behöva visa upp tabletterna och hur gick det till isåfall?

    Jag tar Stesolid 5 mg, de kan tas för ångest, epilepsi (muskelspasmer och epileptiska kramper) och alkoholavgiftning m.m.

  • Svar på tråden Narkotiklassad medicin med på Utlandsresa?!?!?!
  • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
    Äldre 17 Jun 13:48
    #9
    Sippan 81 skrev 2010-06-17 08:56:56 följande:
    Hör dig noga för så det blir rätt. för 3 år sedan skulle vi till thailand med mellanlandning i abu dhabi, min läkare sa att thailand inte vara några problem och inget intyg behövdes. Jag frågade dock ambassaden och där sa det att i abu dhabi kan kontroll genomföras och jag fikc ett intyg därmed och tur var väl det för jag bklev stoppad i abu dhabi och mina sobril kollades noggrant upp! Fick vänta i fördraget rum med 4 personer med laddade AK4:or runt mig.. jag hade skitit ner mig i den situationen om jag inte varit påverkad av min sobril... så fråga ambassaden för säkerhets skull
    Oj, oj oj. Vad bra att du hade ett intyg. Vet du ungefär vad det stod i intyget?
  • Anonym (Undra­r) Trådstartaren
    Äldre 22 Jun 10:28
    #13

    Tack för alla svar.

    Jag har fått ett intyg på engelska från min läkare, om att det är min medicin, att jag behöver den...

    Jag var även och hämtade ett Schengenintyg på apoteket som jag ska fylla i. Men apoteket ska ju sedan fylla i dos, styrka m.m.? Och på mitt recept står det ju ½-1 tablett vid svår ångest eller liknande... Hur gör man då??

Svar på tråden Narkotiklassad medicin med på Utlandsresa?!?!?!