• FrökenX

    Marsmorsorna 2010 a.k.a lattemaffian surrar vidare om bajs och annat viktigt!

    Fortsättningstråd för oss lattemorsor i Stockholm som fött barn i mars 2010. Här bestämmer vi fikadejter och surrar om bajs och annat som vi finner intressant.

  • Svar på tråden Marsmorsorna 2010 a.k.a lattemaffian surrar vidare om bajs och annat viktigt!
  • Lovi

    Välkommen Lindis! Vi bor nog alla i Stockholm med omnejd, själv så bor jag i Årsta.

    Om det blir fika på tisdag kan jag nog inte vara med, ska till jobbet på fm. Men om ni är i Vasaparken kanske jag kan kika förbi en stund om jag kliver av pendeln i kalrberg. Jag tackade också ja till måndgasfika i gamla tråden. Känner att jag vill ge det en chans innan jag avfärdar det helt.

    Jag tänkte också gå på babysim i höst, det lutar åt att gå i Enskedehallen vid gullmarsplan (närmast) eller nere i Hammarby Sjöstad (hört mkt bra om).

    Vinter: Jag tingar gärna en onsdagsbiljett, det var så kul sist!


  • Alfalfafrö

    Välkommen Lindis!

    Helena: Jag kan inte annat än hpålla med Lotta. Du verkar vara så levnadsglad och på topp hela tiden. Så tråkigt att höra att du har det så nu.. Hoppas det vänder snart! Jag slutade med cerazette för jag kände att jag hade för mkt gråtattacker och dippar hela tiden. Vill inte förstöra lilla Hs första tid med massa depp...

    Josefina: Du är en stark mamma!!
    Det där med att förbereda sina barn på vad som komma skall har vi kört mycket med. Pratar massor om det är något spec som ska hända eller om hur vi lägger upp dagen. Det verkar som om Sigrid får lkite tid på sig då att vänja sig vid tanken liksom...
    Som nu när hon har varit lite ledsen när jag lämnat på dagis då har jag pratat mkt om dte vid frukosten. "Idag säger mamma Hejdå och så vinkar vi och ger slängpussar" oftast svarar hon mig med Sigrid inte bli ledsen, mamma komma sen. Oftast funkar det toppen bra! Jag tror de flesta barn mår bara bra av lite förberedelse! Jag tror du göt på helt rätt sätt!

    Jag vet att Everts mamma även kör denna metod på hans bror som har downs, de skriver schema där ahn ser hur dagen kommer se ut. Funkar kanon även där.

    Jag kan ha med mig Sigrid någon dag också, kanske kul med lite fler äldre barn även om hon då iofs är lite yngre än honom

    Jag försöker nu överleva S trotsperiod och det går bra ibland och ibland vill jag bara sätta mig ner och gråta för att hon ska fatta att jag inte orkar bråka om allt. Men på något sätt tar man sig igenom dagarna.....Jag förstår att du vill vara hemma och ladda batterierna!..


  • Angelica 87

    Följer gärna med på tisdag :)

    Måndag:
    Miah, Helena, Karin, eva-lena
    Tisdag: Miah, Helena, Karin, Ida, Lotta, eva-lena, Sophia, Angelica
    Onsdag: Miah, (helena), karin, Ida, Lotta,eva-lena, Sophia
    Torsdag: Ida, Sophia


    Léa född 2010-03-09
  • LindaB78
    JoCee: Vad jobbigt det verkar med Zacke! Förstår din frustration mycket väl. Och utredning låter riktigt jobbigt, dvs att det är så allvarligt och att ni misstänker att ni har ett bokstavsbarn. Hoppas det blir bättre med rör i öronen. Men det känns långt "till hösten" om han är bråkig, eller?

    Jag hade ingen aning om att det där med att man ska tala om för barnet i förväg vad som ska hända är något man rekomenderar till bokstavsbarn. Jag använder det konsekvent med min trotsiga 2-åring. Och det funkar (nästan alltid) super! Rekomenderar det varmt ill alla föräldrar med trotsiga barn. Jag kan dock inte berätta roliga saker för lång tid innan eftersom han inter rikigt har något bra tidsperspektiv ännu och vill att roliga saker ska hända NU.
    Jag var riktigt nöjd när jag löste den potentiella katastrofen med Hedvigs 2månadars läkarundersökning på detta sätt. Melvin är nämligen rädd för barnläkaren här i Fruängen. Och jag förstår honom. Han har haft några riktigt tuffa läkarbesök hos henne pga sina allergier och att han nästan alltid får riktigt djup slemhosta när han blir förkyld. jag skulle oxå bli rädd för doktorn om jag blev fasthållen och tvingades andas in luftrörsvidgande ur en mask.
     Jag var tvungen att ha med mig Melvin till BVC när Hedvig skulle dit och jag började förbereda honom flera dagar innan: "Hedvig ska till doktorn, inte Melvin. Först ska vi leka lite i väntrummet, sen ska vi träffa bvc-sköterskan, Hedvig inte Melvin, sen ska vi leka lite till i väntrummet sen ska vi gå in till Doktorn. Det är Hedvig som ska till Doktorn inte Melvin... osv". Allt gick riktigt bra! Och när vi åt middag på kvällen så säger Melvin spontant: "Melvin inte ledsen (hos) doktorn!" Hurra det funkade!

    ...och  cerazette verkar vara riktigt elaka små piller. Kram till er alla som äter dem! Hjärta Är det någon av er som mår bra?
    När jag läser om era besvär är jag riktigt nöjd med mitt beslut att testa kopparspiral. Inga fler hormoner för mig.
  • LindaB78

    Måndag: Miah, Helena, Karin, eva-lena, Linda
    Tisdag: Miah, Helena, Karin, Ida, Lotta, eva-lena, Sophia, Angelica, Linda
    Onsdag: Miah, (helena), karin, Ida, Lotta,eva-lena, Sophia, Linda
    Torsdag: Ida, Sophia, Linda

    ...om vi ine ska träna på tisdag kl 11 vid odenplan? Jag försöker peppa mig själv för att börja igen. Går si så där...
    Tyvärr så kan jag inte träna på dagarna nästa vecka pga jag är ensam med båda barnen. Men jag tar gärna med mig Melvin och picknickar. om vi kunde pricka in en dag när någon av de andra större barnen är med vore det bra eftersom det då finns en teoretisk chans att jag får snacka lite med er Mammor oxå.


    (Vill inte lämna Melvin på SATS-barnpassning ett helt träningspass. Dessutom VÄGRAR jag att dra vagnen upp och ner för ramperna till den branta trapporna till SATS Odenplans barnpassning, dessutom en syskonvagn)

  • LindaB78
    Babysim: Ja, Hedvig ska gå och plaska. Vi gick med Melvin och han älskade det till en början och blev sedan lite avvaktande när han blev äldre. Vi har inte bestämt oss riktigt var ännu. Men vi ska anmäla oss till hösten, ska vara lätt att ta sig dit med SL.
  • HelenaOlivia

    Vinter, mysigt att åka "hem" men kommer såklart sakna dig på fika nästa vecka.

    babysim vill jag gå på till hösten, vi är några som vill gå tillsammans och försöka hitta en bra till ett bra pris.

    Jag bor i gröndal och alla bor från hagsätra och fruängen i säder till bromma och märsta i norr, så väldigt spritt.

    Ida, TACK! Jag måste ta tag i och ringa mvc och berätta hur jag mår, inge kul med gråtatacker och depp när man har en Winston.
    och TACK Linda

  • lindis

    Tack för vänligheten:) Ni verkar så himla goa allihopa:)

    Stollan: jaså vad roligt med bilden, det är min bror som har tagit, han är en bra hobbyfotograf!

    elzilen: tack för tipset, ja vi är inne på flaska och napp nr 2 nu.. och det är sambon som ger. jag har provat jag med men som du säger hon vet ju att jag har "the good stuff" haha och eftersom hon får mat där så hon blir mätt är det ju ingen logik i att äta nåt annat tycker väl hon:)  är väl bara att hålla ut...

    jag har kollat lite på babysim men inte bokat nåt, blir på kungsholmen eftersom det är skönt att ha nära hem. Men babysimma ska vi, Ellie älskar ju att bada i sin balja!

    Men med förskola har jag inte alls tänkt på än.. får ta tag i det när dopet är avklarat!


    Ellie 100311
  • Vintervacker

    Ja babysim vore kanske roligt, jag har inte tänkt på det och kan inte så mycket om det. Jag gillar ju verkligen att bada, och Loa med förstås. I vilken ålder ska de gå?

  • HelenaOlivia
    Vintervacker skrev 2010-06-18 12:42:34 följande:
    Ja babysim vore kanske roligt, jag har inte tänkt på det och kan inte så mycket om det. Jag gillar ju verkligen att bada, och Loa med förstås. I vilken ålder ska de gå?
    vad jag hört är det efter 3månader mn kan börja men kanske får de ännu mer ut av det när de är ytterligare någon månad då de inte lika lätt blir trötta fort så de orkar ha roligt.
Svar på tråden Marsmorsorna 2010 a.k.a lattemaffian surrar vidare om bajs och annat viktigt!