• lia76

    Vems ansvar är en studsmatta?

    Som alla säkert vet så får föräldern lära sitt barn att man bara är 1 år gången på en studsmatta så är risken minimal att man ramlar ur.
    Sen får ni prata med styrelsen om att kanske få den flyttad så de inte slår ihjäl sej om de skulle ramla ur, det är de skyldiga att göra tycker jag. Annars får ni väl själva försöka dra iväg den så den står helt plant på en gräsmatta.

    Men annars så tycker jag att det är föräldrarna som har ansvar för barnen, oavsett vad de gör.

    De kan gå till en lekplats där det finns gungor. Barnen gungar och ramlar av gungan och slår sej... Vems är då ansvaret? Föräldrarna eller är det kommunen som byggt upp lekplatsen? 


    (=
  • lia76
    K med lilla E skrev 2010-06-21 13:50:03 följande:
    Men även om man bara studsar en åt gången så är det ju helt livsfarligt att inte ha nät runt!! Jag tycker det verkar konstigt att man kan placera en privat sak på en yta som tillhör en bostadsrättsförening.
    Alltså, är det en som bor där som har ställt ut en studsmatta eller?
    Eller är det själva föreningen i sej som ställt ut den så alla kan använda den?

    Och visst är det farligt med en studsmatta. En studsmatta utan nät bör man vara en åt gången, det minimerar risken för skador väldigt mycket.
    Och det som är farligt med nät är att har man vant sej vid nät och vet att man kan hoppa som en vilde, så kanske man även gör det på en studsmatta som inte har nät. Glömmer bort att det inte finns nät.

    Och är det en privatperson som ställt ut mattan så får väl folket runt om kring be om lov att hoppa på den då.
    Min syster bor i en bostadsrätt och många av hennes grannar har ställt ut studsmattor. Men barna vet att de inte får gå dit och hoppa hur som helst, utan ber om lov isåfall.
    Risken att de ramlar och slår sej är mindre om de hoppar en och en istället för flera stycken.
    Är man fler så blir det ofta "mot-hopp" vilket gör att den andra personen flyger så högt och kan landa utanför studsmattan, eller landar på kanten bara och gör sej ruskigt illa. 

    Mina barn (3½ år och 1½ år) hoppas på studsmattor med både nät och utan nät.
    De kan vara 3-4 styckna om det finns nät, men är det utan nät får de hoppa en och en. 
     
    Hur som så tycker jag det är barnets förälder som bär ansvar, men även den privatperson som ställt ut studsmattan. Har de ställt ut en så att vem som helst kan använda den så får de se till att ansvara för barnen också. Är väl egentligen bådas ansvar. 
    (=
Svar på tråden Vems ansvar är en studsmatta?