Inlägg från: Lilla JJ |Visa alla inlägg
  • Lilla JJ

    När ska man som omföderska åka in till förlossningen?

    Varför denna hysteri med att åka in direkt. Ring in och rådgör med dem på förlossningen när du känner att du behöver rådgöra med någon. Folk här på Fl tycker tyvärr alltid att man ska åka in så fort det händer något.


    Lill*n beräknas komma 2/8
  • Lilla JJ

    Nej tiden mellan värkarna har egentligen ingen betydelse utan det är när du känner att nu är värkarna så pass jobbiga att nu behöver jag hjälp. Eller att du på annat sätt känner att nu är det dags att åka. Det finns dom som föder barn med 15 minuter mellan värkarna och de som går i två dygn med regelbundna värkar 3 min mellan. Så ta det du som du själv känner.

    En del föder barn på 30 min och en del tar det timtals för även med andra barnet. Skulle det gå fort och man inte hinner in så ok då barnet kommer ut ändå. Sen beror det ju lite på hur långt man har att åka också. Skulle jag haft 1-2 timmar in skulle jag nog åkt tidigare än om jag som nu har 10 minuter in.


    Lill*n beräknas komma 2/8
  • Lilla JJ

    Gud vad härlig för henne att det gick så fort. Och i såna lägen finns det inget en bm egentligen kan hjälpa till med förlossningen sköter sig självt.


    Lill*n beräknas komma 2/8
  • Lilla JJ

    Det är väldigt ovanligt att man föder utanför sjukhuset, men om man gör det så är det att se till att barnet andas och sedan svepa in det i en filt eller ren handduk tills man kommer till sjukhuset. Lättaste sättet att få barnet att andas är att torka av det och då kan man vara lite brysk. Går förlossningen så fort så mår ofta barnet hur bra som helst när det kommer ut eftersom det inte utsatts för så stor påfrestning som en lång förlossning kan vara. I värsta fall ring en ambulans som kan komma och hjälpa er.

    Men som sagt jag tror absolut att du hinner in m du bar lyssnar på vad din kropp talar om för dig. Sitt inte hemma och vänta på att värkarna ska vara si eller så mellan utan ta och åk in när du känner att det börjar bli jobbigt att vara hemma. Oavsett om det är efter tio minuter eller sju timmar.


    Lill*n beräknas komma 2/8
Svar på tråden När ska man som omföderska åka in till förlossningen?