• Ogi

    När ska man som omföderska åka in till förlossningen?

    Lilla JJ skrev 2010-06-27 10:49:55 följande:
    Nej tiden mellan värkarna har egentligen ingen betydelse utan det är när du känner att nu är värkarna så pass jobbiga att nu behöver jag hjälp. Eller att du på annat sätt känner att nu är det dags att åka. Det finns dom som föder barn med 15 minuter mellan värkarna och de som går i två dygn med regelbundna värkar 3 min mellan. Så ta det du som du själv känner.

    En del föder barn på 30 min och en del tar det timtals för även med andra barnet. Skulle det gå fort och man inte hinner in så ok då barnet kommer ut ändå. Sen beror det ju lite på hur långt man har att åka också. Skulle jag haft 1-2 timmar in skulle jag nog åkt tidigare än om jag som nu har 10 minuter in.
    Det där hade jag haft nytta av att veta innan min förlossning!! Jag hade regelbundna, täta värkar från start men det tog över ett dygn innan jag fick komma in. Varje gång vi ringde tyckte de att jag inte lät som om jag hade ont och det enda de sa var "återkom när värkarna blir regelbundna och täta" - vilket de redan var. Gud var stressad jag var av det! Sorry för lite off topic :)
Svar på tråden När ska man som omföderska åka in till förlossningen?