• SIN74

    Hundar på badplats

    Var och badade ikväll på en badplats med tydlig skylt att hundar äga ej tillträde. Ändå var det en hund där som de badade med. (Jag har ej djur och såg ändå skylten.)

    Jag vill höra med er andra vad ni anser. Är det ok att ta med hunden och låta den bada oavsett skyltar? Vad tycker ni andra om att hundar badar bredvid er?

    Är bara lite nyfiken på hur andra tänker. Vi var inte riktigt ense här hemma om vad vi eg.  tycker.

  • Svar på tråden Hundar på badplats
  • Emmeliina

    Jag har själv hund och bor vid stranden. Hos oss är regeln däremot att hundar får vara på stranden efter kl 20 på kvällen och det tycker jag e ok. Också om det är en strand där det är helt förbjudet och folk ligger o solar på dagen.
    Men e det på kvällen o där bara e ni tex som ska ta ett dopp tycker jag inte det e så viktigt. Man får ju plocka upp efter sin hund precis som överallt annars och skulle dem kissa är det inte värre än när en katt kissar eller en fågel skiter tycker jag iaf.

  • MammaG

    Är det inte en massa folk på stranden vilket det i regel inte är på kvällen är det enligt mig inget som helst problem, oavsett skylt. Detta gäller även om jag vid tillfället är där och badar, efter en varm dag behöver även en hund få svalkas av. Mer provocerande är bilisters oförmåga att lyda sina skyltar (hastighetsbegränsningar)

  • skåne tjej

    Är jag ute och går med mina hundar en varm sommardag så låter jag dem få svalka som hastigast allra längst bort på badstranden om det inte är någon precis där.

    Och är det kväll, typ efter kl 20 så ser jag inget fel i att hundarna får bada så länge man plockar upp efter dem.

    Jag tycker dock att man skall respektera om folk är hundrädda så att man inte släpper hundarna lösa bland en massa folk.


    Så länge min tanke är fri är jag okränkbar!!
  • SunnyBunny

    Nej jag har aldrig badat med mina hundar på badplatser där det finns förbud, inte ens sena kvällar. Har haft turen att bott där det finns speciella hund badplatser:)

  • 2010barn

    jag har själv hund men låter han aldrig bada på en strand där det finns andra människor men om ja e själv där så låter ja han bada, men sne måste ja säga att fall man e på en strand med familjen ( hundne inräknad) på vissa finns de ju hundbad brevid där människor badar det är helt okej men det folk som inte gillar hundar eller tycker det är "äckligt" att bada med hundar tänker på är att det är samma vatten som dom eller deras barn badar i. kan ju finnas vissa människor som inte tycker det är särskilt fräscht att bada i "samma" vatten som barn där det kan hända att båda kiss o annat kommer i vattnet, en tanke bara
    jag kan då gärna bada både med barn o hundar, fast kanske för att man e både mamma o hundägare?

  • Annamamma 83

    Jag har hund. Och Nej min hund skulle inte få bada på allmän badplats om de var folk där. Är det tomt o ingen skylt så tycker jag de är ok.
    Vi har dock mkt sjöar där man kan va ifred med hunden och även speciellt hundbad.

  • saltabanditen

    På kvällen i den här värmeböljan tycker jag att det är helt ok fastän jag inte gillar hundar annat än på kort.
    Oavsett skyltar, så länge som det inte kryllar av folk.


    Tangentbordet har för många tangenter och fingrarna är för breda. En torkad ostsmula brfinner sig just nu under E
  • SIN74

    Tack för att ni tagit er tid att svara. Jag tycker också att man respekterar skyltar.
    Tycker att det är bra att det finns särskilda badplatser för hundar - de behöver också svalka sig.
    Däremot är jag lite anti till att de är där dagtid men jag är klart subjektiv i det så jag är hundrädd.
    Intressant att höra hur ni alla tänker, tack igen.

  • Joico

    Sålänge det är folk där och badar, typ mitt på dagen, så badar vi givetvis inte där. Med respekt för andra. Men om det är på kvällen och ingen eller bara någon badar, då kan vi nog gå i. Men kanske inte just precis i hasorna på de andra, utan på sidan.

    Ja, oavsett skylt.

Svar på tråden Hundar på badplats