• umeafia

    BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?

    Vår son är 2,5 månad och vi funderar på att åka på en charterresa All Inclusive till Grekland, Spanien eller Bulgarien. Ringde BVC för att fråga om vaccin för en sådan liten och fick svaret att de avrådde oss från att åka helt. Inte för vaccinet utan för värmen.
    Förstår ju givetvis att det blir varmt för vår lille men vår mening var att skydda honom i allra högsta grad och anpassa resan efter honom. Blev ändå förvånad när hon sa barskt avrådde, tycker man hör hela tiden om familjer som far och flänger med barn.

    Vad tycker ni? Har ni rest med så små barn till varma länder?

  • Svar på tråden BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?
  • Här och nu
    bmbengtsson skrev 2010-07-09 23:20:06 följande:
    BVC... Dom är ju ett släkte för sig ;) åk! Ha kul!
    Precis. Många verkar se BVC som en pakt av gudar. Man har väl ett förnuft!
  • paloma84
    Här och nu skrev 2010-07-10 08:07:38 följande:
    Vad har vaccination med saken att göra?
    Mot tuberkulos till exempel.
  • Här och nu
    paloma84 skrev 2010-07-10 08:34:39 följande:
    Mot tuberkulos till exempel.
    Ja, men varför skulle det va bättre så länge barnet INTE blivit vaccinerat. Tbc-vaccin behövs inte till Spanien o Grekland o vad jag vet inte till turistorter i Turkiet.
  • paloma84
    Här och nu skrev 2010-07-10 08:36:20 följande:
    Ja, men varför skulle det va bättre så länge barnet INTE blivit vaccinerat. Tbc-vaccin behövs inte till Spanien o Grekland o vad jag vet inte till turistorter i Turkiet.
    Jag uppfattade det inte som att det var bättre så länge barnet inte blivit vaccinerat. Utan hon konstaterade bara att deras barn ej hunnit få någon vaccination och att då bvc avrådde dem att umgås med "ovaccinerade" människor... som att åka mycket tunnelbana i rusningstrafik osv.

    Vår dotter blev vaccinerad mot Tbc när hon var 2 månader då hennes pappa är från Grekland.
    Och sannolikheten är större att vi åker till Grekland oftare och kommer att vistas bland dessa
    "ovaccinerade" människor då vi ej bor på någon turistort.
  • Katten Janson

    Om jag minns det rätt så ingår inte TBC i vanliga vacc programet i Sverige. Min årgång har i alla fall inte fått det men mina barn har det eftersom de inte är födda i Sverige.

    TBC brukar bara vara aktuellt om man ska vidsydd en längre tid i landet tillsammans med befolkningen där. Det var den info jag fick då jag själv ville ha vaccin.

  • Topdog

    BVC är URLÖJIGA när dom kommer med ett sånt argument. Tycker BCV tanten att alla som bor i södra Sverige ska åka iväg nu med sina nyfödda för att vi har 30 grader varmt här hemma? Eller är det bara i andra länder som svenska bebisar inte klara 30 gradig värme? Värmen, vilket otroligt korkat argument, speciellt när det är lika varmt här som där. Kom hem från Grekland i går. 29 grader när vi lämnade Grekland, 29 grader när vi kom hem till Sverige.

  • Topdog

    Oj, skickade för tidigt. BVC argument är skitlöjligt, däremot så skulle jag persnligen inte åka utomlands med en så liten bebis, av helt skäl.

  • Ollibolli

    Jag hade åkt. Helammar du så är det ju hur smidigt som helst. Barnet blir inte uttorkat och du behöver inte böka med mat hit och dit. Ta med ersättning för säkerhets skull ifall att amningen krånglar, tror inte de har ersättning där. Anpassar ni resan efter bebisen så borde det ju vara lugnt. Undvik solen, inte för mycket kläder etc. Ha det så kul! Glad Tror helt klart det är enklare att resa med en 2,5 månaders än med en 12 månaders Flört

  • Sublime
    T0morrow skrev 2010-07-09 10:45:08 följande:
    Jag hade min mamma ledighet i Spanien (ensamstående) för att mina föräldrar bor där - vi var där från december -september med en ordentlig värmebölja - och bara man tänker sig för - är inne mitt på dagen, solskyddsfaktor på - drick mycket etc så är det inga problem - varmt är det över hela Europa.
    Fel, det är nästan aldrig varmt på Irland
  • Här och nu

    Det stämmer att tbc endast ges till högriskpatienter.

Svar på tråden BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?