• umeafi­a
    Äldre 9 Jul 09:08
    22204 visningar
    83 svar
    83
    22204

    BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?

    Vår son är 2,5 månad och vi funderar på att åka på en charterresa All Inclusive till Grekland, Spanien eller Bulgarien. Ringde BVC för att fråga om vaccin för en sådan liten och fick svaret att de avrådde oss från att åka helt. Inte för vaccinet utan för värmen.
    Förstår ju givetvis att det blir varmt för vår lille men vår mening var att skydda honom i allra högsta grad och anpassa resan efter honom. Blev ändå förvånad när hon sa barskt avrådde, tycker man hör hela tiden om familjer som far och flänger med barn.

    Vad tycker ni? Har ni rest med så små barn till varma länder?

  • Svar på tråden BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?
  • frukar­lssonn
    Äldre 10 Jul 14:17
    #63

    Aldrig hört att man avråder att åka med 2.5 mån! Ha barnet i skugga bara och ge mkt vätska så ska värmen inte va ngn fara! herregud när jag fick dottern va det 30-35 grader varmt i en vecka! Ska man fly landet då?


    Olivia 090610 ~ bf 101112
  • Jamilj­a
    Äldre 10 Jul 15:39
    #64
    Här och nu skrev 2010-07-10 08:06:25 följande:
    Nej, VÄLDIGT FARLIGT är det inte. Klart man tänker på gradantalet.
    Det kan visst bli väldigt farligt när barnen får sådan hosta att de inte kan andas.
    Om du visste hur många som INTE tänker på gradantalet och får sina barn sjuka, i tre fall har vi fått barn från "vårt" hotell inlagda på intensiven pga detta. Många sätter graderna på 18 grader för att det är skönt, sedan blir hela familjen liggande med hosta resten av semestern. Men jag är ledsen om jag på något sätt kom med ett fel tips om att hon kunde tänka på det...var bara ett tips.
  • Jamilj­a
    Äldre 10 Jul 15:40
    #65
    Här och nu skrev 2010-07-10 08:07:38 följande:
    Vad har vaccination med saken att göra?
    Trodde hon frågade längre in i tråden om det?
  • Jamilj­a
    Äldre 10 Jul 15:41
    #66
    Här och nu skrev 2010-07-10 08:36:20 följande:
    Ja, men varför skulle det va bättre så länge barnet INTE blivit vaccinerat. Tbc-vaccin behövs inte till Spanien o Grekland o vad jag vet inte till turistorter i Turkiet.
    Nä tbc behövs inte om man ska semestra, men är man bosatt på stället så kan det ju va bra...
  • Jamilj­a
    Äldre 10 Jul 15:44
    #67
    paloma84 skrev 2010-07-10 08:41:54 följande:
    Jag uppfattade det inte som att det var bättre så länge barnet inte blivit vaccinerat. Utan hon konstaterade bara att deras barn ej hunnit få någon vaccination och att då bvc avrådde dem att umgås med "ovaccinerade" människor... som att åka mycket tunnelbana i rusningstrafik osv.
    Ja precis så menade jag och det tycker jag framgick tydligt. Ville bara ge min erfarenhet ang. vaccination eftersom TS frågade... Tur någon förstod.
  • Äldre 10 Jul 15:52
    #68

    Vi åkte med vår son när han var 9mån.  till Kreta, och det gick hur bra som helst...
    Hade jag varit i er sits så hade jag åkt!!! Och som det är nu, så är det ju lika varmt här...
    Tänk på att sonen får tillräckligt med vätska bara, och att han ska vistas i skuggan... Men det verkar du ju ha koll på...
    Åk iväg och koppla av...

  • Äldre 10 Jul 16:03
    #69
    Marinero skrev 2010-07-10 14:17:46 följande:
    Aldrig hört att man avråder att åka med 2.5 mån! Ha barnet i skugga bara och ge mkt vätska så ska värmen inte va ngn fara! herregud när jag fick dottern va det 30-35 grader varmt i en vecka! Ska man fly landet då?
    Ja men exakt! Min son föddes i juni förra året, runt 30 grader i flera veckor! Gäller ju bara att amma lite oftare.
  • umeafi­a
    Äldre 10 Jul 17:49
    #70

    Tack för alla era svar. Jag tar tacksamt emot alla era tips. Har rådfrågat en bekant som är läkare som också avrådde pga värmen men påpekade också att man utsätter barnet för större risk för smittor och att de är känsligare än vi vuxna.

    Vi är fortfarande tveksamma. Hade vi inte frågat på BVC så hade vi inte funderat på det och bara åkt men nu blev det svårare....

    Men som ni säger. Just nu är det lika varmt här hemma som där och jag tror tom att man kan ha mer koll där eftersom man är medveten om det. Längtar så efter en riktig semester!
    Ska till BVC på mån och ska se om vi kan få 3mån vaccin då i fall vi åker...

    Tar tacksamt emot ALLA tips och åsikter, så kör hårt ni!

  • Topdog
    Äldre 10 Jul 18:33
    #71

    Det som gör att jag inte skulle vilja åka utomlands med ett så litet barn, är framför smittrisken och den annorlunda bakteriefloran. Smittrisken finns visserligen i Sverige också, men det är en väldig skillnad att befinna sig med ett spädbarn på ett sjukhus där man behärskar språket. Min erfarenhet av grekisk sjukvård är inte den bästa och att befinna sig där med en bebis som inte mår bra, är i min föreställningsvärd en mardröm.

    Värmeargumentet tycker jag fortfarande är superlöjligt, oavsett om det kommer fråm en bvctant eller en läkare. Nummer 1 så föds det spädbarn både i Grekland, Spanien och Turkiet och deras föräldrar behöver inte emigrera till vsalare länder för att deras bebisar ska överleva. Nummer 2 så är temperaturen den samma i Sverige och Grekland just nu.

  • Äldre 10 Jul 18:40
    #72

    att värmen skulle vara högsta argumentet har jag svårt att tro, idag har vi haft 35grader i skuggan. barn föds över hela världen oavsett temperatur, däremot kan jag förstå om de avråder pga vissa barnsjukdomar och smittor som finns i de länder som vi i sverige vaccinerar mot och som är väldigt ovanligt att bli smittade av här.

Svar på tråden BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?