• Jondin
    Äldre 11 Jul 10:09
    24209 visningar
    320 svar
    320
    24209

    Bebis på väg 2011

    Vad kul! Grattis!

    Vi väntar äntligen vårt första barn efter fem misslyckade inseminationer på Gaia Graviditetsklinik i Danmark och nu senast ett lyckat IVF-försök i Umeå. Känns underbart!

    Har BF den 5 januari. (V. 14+4 idag.)


    BF LISTAN 2011

    5/1   Jondin
    10/3 Innas
    24/3 Midnightmoon

  • Jondin
    Äldre 8 Aug 14:09
    #11

    Grattis Karintove! Vad härligt att det tog på första försöket!

    Själva ska vi på rutinultraljud i morgon och vi är jättenervösa båda två.. V. 18+4 idag.

  • Jondin
    Äldre 16 Oct 09:15
    #28

    Hej Skorpan! Hur är det med er? Vilken vecka är ni i nu? Själva är vi i vecka 28+3 typ. Har börjat tappa räkningen på dagarna, hehe. Förut hade man ju stenkoll.

  • Jondin
    Äldre 28 Oct 22:26
    #40

    Hej på er! Vi blev gravida på första IVF i Umeå efter fem inseminationer i Danmark. Vecka 30+1 nu. Tiden börjar rusa iväg! Bara två månader kvar, galet!

    Lesbiska, inga fler hundutställningar planerade? :)

  • Jondin
    Äldre 5 Jan 09:03
    #50

    Ska kolla på det Skorpan! ;) Vi har BF idag, men bebisen verkar inte ha bråttom. Har inte känt en enda förvärk. Vore det inte för att magen är så enorm och det är någon som hela tiden utövar karate i magen skulle jag inte tro att jag var gravid överhuvudtaget. Jag längtar ihjäl mig!

    www.regnbagsknytt.wordpress.com

  • Jondin
    Äldre 9 Jan 00:42
    #59

    Välkommen Ansia :)

    Här har bf passerat och ännu verkar det inte som att någon hade tänkt att komma ut. Vi får väl se. Jag tror att jag kände ett litet stick i ryggen nyss, men jag har försökt inbilla mig alla möjliga sorts tecken i flera veckor nu... Får återgå till mitt tetris som är det som håller mig sysselsatt om dagarna.

    Hur går det för er andra? Hur mår ni?

  • Jondin
    Äldre 12 Jan 23:41
    #66

    Härligt att bebisen går upp i vikt Tussebus.

    Skorpan, jag har inte heller haft en enda förvärk, inte vad jag känt, men i måndags hos barnmorskan gjorde jag en hinnsvepning för att försöka få igång förlossningen och då sa hon att jag var öppen 1-2 cm så nånting måste ju ha hänt även fast jag inte känt det! Nu har jag haft förverkar (eller vad det nu är) i ett dygn, så jag hoppas att det sätter igång snart..!

    BF+8 i morgon.

    www.regnbagsknytt.wordpress.com

  • Jondin
    Äldre 16 Jan 08:11
    #78

    Tack Skorpan! :)

    Äntligen är Edith här! Hon föddes kl. 18.40 på BF+9. Här kommer en liten förlossningsberättelse för er som gillar sånt :)

    Jag kände inga förvärkar eller värkar på morgonen eller natten innan utan bara ett konstigt tryck mot urinblåsan så vi ringde förlossningen som ville att vi skulle komma upp och kolla så att det inte var urinvägsinfektion. Men då var jag visst öppen 4 cm!

    De erbjöd smärtlindrig och inskrivning på en gång, men vi var ju helt oförberedda och hade inte med oss väskan eller nånting så vi åkte hem en stund och packade och grejade. Knappt ont. Åkte tillbaka tre timmar
    senare, började känna litegrann. Fick bada en timme och vips 8 cm, sen tog jag några värkar lutad över sängen och några över gåstolen. Testade lite lustgas mest för den roliga effekten. Vet inte om den hjälpte så mycket. En liten stund senare så var det 10 cm och dags att krysta.

    Men sen slutade det gå bra och det blev lite mer dramatik. Jag tyckte att det var 10 cm hur länge som helst. Tänkte "men då ska det ju snart vara klart?" Hon ville inte snurra rätt i förlossningskanalen så jag krystade i 1,5 timmar utan att hon rörde sig. Hon vände ansiktet uppåt istället för neråt som de tydligen ska. De satte in två olika sugklockor som först inte tog eftersom hon hade huvudet lutat framåt så de fick bara tag om pannan.

    Det tog för lång tid och sen sa dom att kommer hon inte med nästa värk så måste vi snitta, men då kom hon som tur va! Hon mår bra men är väldigt sårig på huvudet av sugklockorna.

    Skulle lätt kunna föda igen nästa vecka (om det var en snällare bebis som vänder sig åt rätt håll!) Latensfasen märkte jag inte, öppningsskedet var jobbigt men inte alls outhärdligt, krystandet (på slutet, när det gjorde resultat) var fantastiskt befriande och kraftfullt och den brännande känslan när hon äntligen kom var magisk eftersom det var "sista chansen" innan ett akutsnitt. Det var bara de olönsamma krystvärkarna jag gärna låter bli till framtiden...!

    Just nu när jag skriver detta (på iphonen) halvsitter jag i BB-sängen med en sovande varm blöjbebis mot bröstet och världens bästa sambo som äntligen får sova en stund bredvid oss i sängen. Jag är världens lyckligaste människa.

  • Jondin
    Äldre 28 Jan 22:48
    #98

    Grattis till er som är nya i tråden! Så roligt att det är många regnbågsbarn på gång!

    Jag råkar veta att "Lesbiska" fått en liten pojke, men de får väl berätta mer själva när de har vägarna förbi den här tråden, hehe :)

    Några här som planerar att åka på Pride i sommar? Jag sitter här och är Pride-sugen och hoppas på aktiviteter där vi kan träffa andra regnbågsfamiljer/gravida. Känns viktigt och roligt med ett nätverk både för vår och för Ediths skull :)

  • Jondin
    Äldre 21 Feb 23:33

    Tänker på er Mikalala. Mitt hjärta värker och tårarna började rinna när jag läste ert inlägg.
    Många kramar till er!

    Tänk vilka känslor barnafödande skapar, från djupaste sorg till den underbaraste glädje. Lika mycket som jag beklagar sorgen efter lilla Margo vill jag önska er Skorpan ett stort grattis till ert underverk! Tänk att han äntligen är här! Låter som att förlossningen var besvärlig, men skönt att allt gick bra! Hoppas ni njuter för fullt! :)

  • Jondin
    Äldre 22 Feb 23:42

    Tussebus, jag gick över nio långa jobbiga dagar. Började på allvar tro att jag inte var gravid utan bara jävligt tjock haha. Typ som att alla läkare/barnmorskor ljugit och bara hittat på att vi skulle få barn. Vaknade lika pigg, utvilad och jäkligt besviken över det varje dag. Sen fick jag urinvägsinfektion (trodde jag) och ringde förlossningen för att höra vad som händer då. Men dom konstaterade att jag var öppen 4 cm och några timmar senare föddes hon. Plötsligt händer det, och jag var inte alls förberedd fast än jag gått nio dagar över. Hade inte ens med mig bb-väskan utan den fick vi åka hem och hämta! Nu när jag skriver detta har du kanske rent av redan åkt in :)

  • Jondin
    Äldre 10 Mar 16:57

    Såg att vi trillat ur listan. Men jag lägger till oss i den nya födda-listan istället :)

    BF-lista 
    Gravid

    12/1 Lajsaminelli
     22/1 Lesbiska
    5/2 Karintove
    7/2 Minoona
    10/2 JessicaCarlfors
    12/2 Små grodorna
    14/2 loranga
    21/2 NEllY 85
    22/2 Tussebus
    28/2 Niehko
    4/3 Vi ska bli fyra
    6/3 Ella
    8/3 Magmar
    22/4 LejA
    3/5 Luniberry
    8/5 BebbansMammor
    9/5 Mammorna
    15/5 Jag och Frugan
    15/5 2she
    16/5 MammasGos
    28/5 wantababy
    6/6 chichi11
    15/6 Paprikatingeling
    8/7 Mao
    15/7 MalinK85
    19/7 Mumflan
    2/8 VeraLu
    3/8 Midnightmoon
    18/8 Charter7275
    24/8 Ansia
    6/9 SannaMac
    21/9 Linda82_sthlm
    24/9 JeFri
    3/10 Regnbågsfröet
    9/10 Smultronplanta
    3/11 Anje
    5/11 Therese085
    10/11 Missvan

    Födda

    Jondin: BF 5/1  Edith född 14/1  4038 g, 54 cm.
    Skorpan84:BF 3/3  Lucas född 16/2  2925 gram,49cm lång.

    HjärtaHjärta

Svar på tråden Bebis på väg 2011