Inlägg från: allakantralla |Visa alla inlägg
  • allakantralla

    Transfettsyror?

    Jag har hört att det är i margarin transfettsyror finns, och att det därför är bättre att äta riktigt smör.

    Men nu när jag kollar på Livsmedelsverkets databas, så verkar det vara tvärtom. Har jag missuppfattat något? Kan någon kunnig förklara, för jag får inte ihop det. Så här ser det ut:

    Livsmedel Vikt(g) Fibrer (g) Energi kcal  Kolhydrat(g) Fett(g) Transfettsyror(g) Smör extrasaltat fett 80% 100 0 728 0,5 81,8 3 Smör fett 80% 100 0 728 0,5 81,8 2,6 Smör osaltat fett 80% 100 0 728 0,5 81,8 2,6 Matfettsblandning Bregott fett 75% berikad 100 0 667 0,5 75 1,8 Bordsmargarin Bregott mellan fett 60% berikad 100 0 543 2 60 1 Bordsmargarin Milda fett 60% berikad 100 0 533 0,3 60 0,5 Lättmargarin Becel fett 38% berikad 100 0 348 3 38 0,5 Bordsmargarin Becel Gold fett 70% berikad 100 0 623 0,5 70 0,5 Lättmargarin Lätt & lagom omega 3 fett 40% berikad 100 0 370 0,5 40 0,4 Lättmargarin Lätt & lagom fett 40% berikad 100 0 388 1 40   Bordsmargarin Bregott havssaltat fett 80% berikad 100 0 712 0,5 80    

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-10 23:45
    Detta ser ju skitkonstigt ut, siffrorna för transfettsyror är dessa (per 100g):
    Smör extrasaltat fett 80%; 3g
    Smör fett 80%; 2,6g
    Smör osaltat fett 80%; 2,6g
    Bregott fett 75% berikad; 1,8g
    Bordsmargarin Bregott mellan fett 60% berikad; 1g
    Becel; 0,5g
    Milda; 0,5 g
    Lätt och Lagom; 0,4g
    Bregott havssalt: 0g

  • Svar på tråden Transfettsyror?
Svar på tråden Transfettsyror?