• Anonym (hur hjälpa­?)
    Äldre 11 Jul 17:02
    54671 visningar
    210 svar
    210
    54671

    min man stjäl narkotika från jobbet..

    min man stjäl narkotika från jobbet, jobbar som ssk... jag har vetat i ett par år och alltid försökt få honom att låta bli, han har lovat flera ggr o hävdar att han ej är beroende, men nu har jag ledsnat då han sviker gång på gång o fortsätter stjäla. vad ska jag göra? jag vill hjälpa honom, men så fort jag tar upp att jag vill berätta för någon så blir han jätteförbannad o känner sig hotad av mig säger han. han skulle aldrig erkänna detta utan det verkar som han behöver bli upptäckt.. men de e ju väldigt svårt då det handlar om små mängder vid många tillfällen....
    nån som varit i liknande sits? tips? 

  • Svar på tråden min man stjäl narkotika från jobbet..
  • Anonym (hur hjälpa­?) Trådstartaren
    Äldre 11 Jul 18:33
    #6
    Anonym (Murklan) skrev 2010-07-11 17:42:58 följande:
    Det är märkligt. Överallt där jag jobbat har alla narkotikaklassade lm räknats efter (och ibland före också) varje arbetspass. Det borde då märkas att det alltid fattas narkotika då just din man jobbat. Ja, även små mängder har räknats.

    Tipsa din mans chef, men varför göra det anonymt? Din man behöver hjälp, och din mans chef kan hjälpa. Missbruk är en sjukdom. Be din man att själv ringa sin chef.
    Han tar ur dosetter som skall kasseras, skriver att han ex ger 2 tabl till en patient o så tar han en själv. Jag är själv ssk o detta är mkt allvarligt, han skulle kunna förlora sitt leg, därför har jag varit så mesig o inte gjort ngt. o dels för att han blivit helt galen på mig då jag tagit upp problemet. nu står vi inför en separation för han är även väldigt labil o jag vet inte om det beror på missbruk el ej. dock kan jag se ett mönster, att de perioder då han är elak av sig o labil så då hittar jag narkotika. gömt fr mig såklart. men vi har ett litet barn tillsammans o oavsett om vi går tillbaks t varandra eller ej måste detta fram någonstans. jag känner att jag absolut inte skulle kunna låta lill.n ex sova hos sin pappa då jag vet att det kan finnas tabl på olämpliga ställen o dels vara orolig om han e påverkad tex en natt så han inte skulla vakna om barnet grät. detta har nämligen hänt, att bebben grät hysteriskt i en timme en natt o pappan vaknade inte!!! mycket märkligt tycker jag o han nekade till att han tagit ngt... instinktivt vaknar man väl!! aaaa detta är en röra, han är så skötsam annars o poppis på jobbet vad jag vet så känns som ingen skulle tro mig! Önskar han blev påkommen, det hade ju varit enklast!
    Men han skulle tvärneka till detta ända tills han blev ertappad, det är jag hundra på! så aldrig nånsin att han själv skulle ringa chefen.. men på ngt sätt måste detta fram, det är mitt ansvar som mamma! 
  • Anonym (hur hjälpa­?) Trådstartaren
    Äldre 11 Jul 18:44
    #10
    MickeN1973 skrev 2010-07-11 18:40:59 följande:
    Låt oss säga att han åker dit vart finns du då ?
    ja jag skulle stötta honom så mkt jag kan. oavsett vad som sker mellan oss så är han ju ändå Far till vårt barn.
  • Anonym (hur hjälpa­?) Trådstartaren
    Äldre 11 Jul 18:48
    #11
    Anonym skrev 2010-07-11 18:43:44 följande:
    Ursäkta? Är det ditt ansvar att göra din man arbetslös?
    nej det är det inte men som mamma är det mitt ansvar att inte vårt barn ska bo hos en pappa som missbrukar! är det svårt att förstå? och uppenbarligen finns det ett problem eftersom han fortsätter stjäla trots att han lovat hundra gånger att sluta! och då behöver han hjälp! min fråga här var hur jag bäst gör det.
  • Anonym (hur hjälpa­?) Trådstartaren
    Äldre 11 Jul 18:56
    #17
    Anonym skrev 2010-07-11 18:51:51 följande:
    Missbrukar han då ? Eller tar han bara skit från jobbet?
    Dom allra flesta av oss "stjäl" från jobbet, det är egentligen ingen problem förrän man gör det till en.
    eeeh ursäkta mig men det tror jag inte att de allra flesta gör. o klart som fan det är ett problem när det göms på olika ställen, bla där barnet kan komma åt! mkt allvarligt!  o vaddå "tar han bara skit"? det är ett brott o patientsäkerheten äventyras. o nu även vårt barns säkerhet i hemmet!
  • Anonym (hur hjälpa­?) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 12:16
    #88

    jag tackar för allt stöd o bra råd jag fått här, men måste också säga att det är skrämmande att höra hur vissa försvarar hans beteende och förminskar betydelsen av problemet. klart som fan att det är ett jätteproblem då det göms narkotika i vårt hem som vårt barn kan komma åt. då är det absolut inte fråga om ett vanligt bruk av läkemedel. gör man sånt trots att man lovat tusen gånger att inte göra det, då har man ett problem. dessutom oavsett vad folk tycker så är det stöld! Och det ses otroligt allvarligt på. Men framförallt är det oansvarigt gentemot sin familj att göra på det sätt han gör. han fick ett ultimatum av mig för ett par månader sedan: hittar jag fler tabletter som är stulna så måste jag berätta för någon om detta, för då har han uppenbarligen problem. han lovade att inte ta mer, men har svikit detta löfte återigen. Så om jag nu skulle ta detta med chefen, så inte är det då mitt fel om leget skulle ryka, det är hans eget. Men det troliga är ju inte att leget ryker utan att han blir erbjuden behandling. 
    Jag kan inte blunda eller försvara detta längre, inte för hans skull o inte heller för vårt barns skull. 

  • Anonym (hur hjälpa­?) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 21:18

    Han tar allt lugnande/ benzo/ sömnmedel. Det han kommer över.. jag har hittat i stort sett alla av preparaten som finns. Vet inte vad han gillar bäst, skulle gissa imovane, stesolid, flunitrazepam.. men svårt att veta....

  • Anonym (hur hjälpa­?) Trådstartaren
    Äldre 14 Jul 13:45
    Anonym skrev 2010-07-13 20:00:08 följande:
    I slutändan så vet vi inte ens OM mannen berusar sig på vardagar eller inte. Antaganden, spekulationer och skräckexempel, det är vad som fyller den här tråden.
    Beroende är man om man inte klarar sig utan sin drog, missköter sig i samband med användning. Vist kan vi spekulera och anta att han är ständigt berusad (=beroende), jag håller mina tummar för att mannens kunskap på drogområdet gör att han inte drar på sig ett beroende.

    ju, om drogbruket går ut över livet på ett negativt sätt så börjar man även då hamna nära missbruk, men enligt ts eget utsago så skötter mannen sitt jobb som han ska, inga klagomål där.
    På jobbet gör han inget mer konstigt än vad vi andra också gör.
    Enligt ts eget utsago så blir det ständigt bråk på grund av droger, men är det droger som gör att mannen blir aggressiv och söker sig till konflikter? eller är det ts ständiga påhopp och gnäll som startar dom?
    valmöjlighet ett = mannen har missbruksproblem och kan inte hantera sina droger, valmöjlighet två är att problem startas inte förrän ts ger sig på han med moralpinnar och vilkorslösa krav.
    Ts har däremot inte svarat på vad hon menar med narkotika i hemmet, jag tvivlar STARKT att det ligger piller lite överallt och skräppar, jag tror snarare att ts har snokat runt och hittat nån enstaka tablett på dom mest osannolika ställen, praktiskt taget en omöjlighet för ett barn att snoka upp sådant. (sådant snokande kan också starta stora konflikter)

    Vi kan diskutera vem det är som är oansvarig här, personen som splitrar upp sin familj på grund av bråk som "hon" själv startar och intolerans eller mannen som ... jag antar inte delar önskan att behandla sitt barn som resväska som ska två veckor här, två veckor där.
    mycket märkligt att du ger dig själv rätten att påstå var och hur tabletterna förekommer i vårt hem. likaså tycker jag det är märkligt att du dömer mig för att vara "bråkig" och vilja starta konflikter och att jag kommer med "villkorslösa krav". Och det blir bara pinsamt när du skriver att jag skulle vara den som splittrar en familj, för att jag inte accepterar missbruk i vårt barns närhet, inte heller lögner och labilitet. Och nej, inte heller det beror på mig och "mina konflikter" Mitt/mina barn skall växa upp i ett lugnt, tryggt och harmoniskt hem och under rådande omständigheter är det inte så och jag måste ta mig ur situationen för mitt/mina barns skull! Om  du har svårt att begripa dylikt hoppas jag vid min Gud att du inte har, eller har för plan att skaffa dig egna barn. 
Svar på tråden min man stjäl narkotika från jobbet..