• Anonym (hur hjälpa­?)
    Äldre 11 Jul 17:02
    54676 visningar
    210 svar
    210
    54676

    min man stjäl narkotika från jobbet..

    min man stjäl narkotika från jobbet, jobbar som ssk... jag har vetat i ett par år och alltid försökt få honom att låta bli, han har lovat flera ggr o hävdar att han ej är beroende, men nu har jag ledsnat då han sviker gång på gång o fortsätter stjäla. vad ska jag göra? jag vill hjälpa honom, men så fort jag tar upp att jag vill berätta för någon så blir han jätteförbannad o känner sig hotad av mig säger han. han skulle aldrig erkänna detta utan det verkar som han behöver bli upptäckt.. men de e ju väldigt svårt då det handlar om små mängder vid många tillfällen....
    nån som varit i liknande sits? tips? 

  • Svar på tråden min man stjäl narkotika från jobbet..
  • Äldre 12 Jul 14:23
    Anonym skrev 2010-07-12 13:07:09 följande:
    Svartvit tänkande borde vara straffbart.
    Tragiskt att se hur många det är som är inrutade i lagar och regler och inte tar hänsyn till hur andra människor påverkas.
    Well lagar är inte viktigare än människor. Kräks
    Det är just det som vi gör i vården hjälper människor och se till att lagar och paragrafer följs så att pat får rätt behandling och rätt tabl dos.
    Tänker inte resonera mer med dej, då du har en konstig syn och se på samhället och dess människor.

    Hoppas att det ordnar sig för dej TS och att din man får den hjälp han behöver och själv kanske inser att han gör fel både mot sig själv och sina medmänniskor
  • Anonym (också SSK)
    Äldre 12 Jul 16:49

    Jag har haft en kollega som åkte dit för att ha tagit narkotikaklassade läkemedel (jag jobbar själv som ssk) och hon förlorade iaf varken sin legitimation eller sitt jobb men kravet var då att hon skulle gå behandling samt att hon inte skulle jobba på ett tag och efter behandlingen fick hon jobba under "extra tillsyn" eller vad man ska säga. Min erfarenhet är att man erbjuds hjälp först innan man förlorar jobbet men det kanske är olika inom olika landsting och avdelningar? Det kanske gå ratt kolla upp på något sätt?

    Jag skulle ha kontaktat chefen och berättat.

  • Anonym (ssk jag med)
    Äldre 12 Jul 18:21

    Det är tyvärr väldigt lätt att stjäla narkotika inom sjukvården, särskilt läkemedel som injiceras. Ofta ger man en halv ml och kasserar andra halvan. Ibland sparar man en överbliven halva (fast hela ampullen räknats av i liggaren). Jag tycker själv att det känns olustigt att spara halva ampuller, när jag inte har koll på vad som händer med den sen...brukar spruta ut överblivet ex. morfin på ett papper och kasta i brännbart. Tabletter är svårare, de räknas styckevis, och visst, man kan stjäla ur dosetter, men inte utan att någon förr eller senare märker...ofta personalen som räknar alla tabletter innan patienten får dem...

    Jag har också erfarenhet av att man i första hand får hjälp, inte att man blir av med legitimationen/jobbet. Det är ett "högstressyrke" och att man hela dagarna har narkotika omkring sig kan i vissa lägen bli frestande, men även utgöra en "förmildrande omständighet". Man kan jobba kvar, men ex. inte ha nycklar till lm-rum, att man måste vara två som signerar ut läkemedel mm.
    Jag tycker att du ska ringa chefen. Det är bästa vägen.
    Den sämsta vägen är om det går ut över en patient som skadas/dör...

  • Isanje
    Äldre 12 Jul 19:23

    Fan heller att jag skulle vilja att en läkare eller SSK på sjukan skulle vara påverkad när denne undersöker mig eller mina barn.  Har man inte vissa jävla skyldigheter som vårdare eller? Har man ett sådant jobb så borde man fan veta bättre! TVI

  • Äldre 12 Jul 20:07
    Anonym skrev 2010-07-12 14:10:21 följande:
    Upprepar man saker som inte stämmer så är man en idiot.
    Nej, man är ingen missbrukare bara för att man använder droger punkt.
    Du pratar om dig själv eller? Det är ingen som sagt att alla som någon gång tar droger är missbrukare. Jag själv skrev att om man inte kan låta bli att ta droger så är man missbrukare. Du kanske ska ta dig ur dimmorna och läsa inläggen innan du svarar.
  • Äldre 12 Jul 20:15

    TS: vad är han hooked på?

  • Anonym (hur hjälpa­?) Trådstartaren
    Äldre 12 Jul 21:18

    Han tar allt lugnande/ benzo/ sömnmedel. Det han kommer över.. jag har hittat i stort sett alla av preparaten som finns. Vet inte vad han gillar bäst, skulle gissa imovane, stesolid, flunitrazepam.. men svårt att veta....

  • Anonym (uska)
    Äldre 12 Jul 22:10
    Anonym (hur hjälpa?) skrev 2010-07-12 21:18:34 följande:
    Han tar allt lugnande/ benzo/ sömnmedel. Det han kommer över.. jag har hittat i stort sett alla av preparaten som finns. Vet inte vad han gillar bäst, skulle gissa imovane, stesolid, flunitrazepam.. men svårt att veta....
    Har läst TS och sista sidan bara.

    Om han tar dessa preparat som du skriver så har han ju ett uppenbart missbruk.
    På nåt sätt så hade det varit mer förståligt,men inte ok!,om han tagit värktabletter för att han har ont.Inte att jag tycker det är ok att stjäla då men det skulle vara lättare att förstå.

    Har du frågat din man varför han tar dessa medeciner?
    För att han mår dåligt?
    Svårt att sova?
    Måste ju finnas en orsak till det.

    En jättesvår sits du är i TS.
    Men jag skulle nog anmäla till han chef om jag vore i dina kläder.
    Din man måste ju ha hjälp.Om han själv vill ha det vill säga.....

    Lycka Till!
  • Anonym (anmäl­)
    Äldre 12 Jul 22:11

    Oj vilken svår sits du hamnat i, men för era barns skull och även ert förhållande och individerna i er familj råder jag dig att anmäla till chefen vad som pågår. Du kan göra det anonymt om du vill, skicka en signal om att något är fel.

    Det är ett tufft beslut, man har ångest som fan.. Men din sambo mår ju heller inte bra av att vara beroende av droger och tro mig, det är något som kommer förstöra ert förhållande och er familj om du blundar.

    Jag anmälde när jag visste att min pappa körde rattfull. Han är idag nykter alkoholist, men fick sig en ordentlig näsbränna när polisen stoppade honom och han blåste positivt. Efter jätteböter och tvång om behandling är han idag nykter.
    Han är idag en pålitlig person som jag kan lämna mina barn till, han är jämn i humöret, har pengar, är glad, är pigg,... Mitt liv förändrades, hans liv också. Och det blev till det bättre. Jag fick en ny pappa och han fick barn och barnbarn igen i sitt liv.

    Så, det är ett tufft beslut men absolut bara positiva effekter i slutändan. Det kommer bli en "bumby ride" men ni vinner varandra och er familj i slutändan!!

    Lycka till och jag hoppas verkligen det löser sig!!! 

  • Anonym (Knorr­)
    Äldre 12 Jul 22:13

    Jag kan inte förstå varför han skulle stjäla morfin om han inte är missbrukare.
    Konstigt att de inte har kommit på honom för det kommer de att göra. Allt räknas ju in!
    Du kan ju inte vara ihop med en opiatmissbrukare - konfrontera honom!

Svar på tråden min man stjäl narkotika från jobbet..