• Anonym (Besviken)

    Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..

    Jag är så himla ledsen och besviken.. Jag fyllde år i lördags och jag fick inget av min man, bara ett grattis. Jag hade gjort tårta så han visste att jag skulle fira min födelsedag och även om man inte vill fira så borde man ge present eller uppvakta sin älskade på dennes födelsedag? Hans bortförklaring va att han inte hann köpa! Han har ju för fan haft ett helt jäkla år på sig. Jag har jag talat om för honom hur jag känner om det här. Han vet hur besviken och ledsen jag är och jag ser på honom att han är ledsen och att  han gjort fel.. 

    Han hade dessutom frågat nån vecka innan vad jag önskade mig och jag svarade tröja, parfym, presentkort.
    Och nu skyllde han på att han inte visste vad han skulle köpa för han vet ju inte om jag skulle gilla tröjjan eller parfymen, då kunde man ju fått presentkort väl?

    I torsdags bad jag han gå på ikea för att köpa hyllplan, samma dag som jag skulle på ica maxi så jag ändrade mig och sa att han skulle komma hem direkt efter jobbet så att vi kunde äta så att jag kunde sticka direkt sedan och handla på maxi. Så han skippade ikea. han sa att han tänkte handla min present i samband med ikeahandlingen.I  fredags när jag skulle iväg till jobbet så frågade jag vad han skulle göra med barnen och han sa att han kanske skulle i väg och handla en present för han hade inte köpt nått. Då svarade jag att han inte behövde köpa nått! Han har haft ett helt år på sig och hade han inte köpt nått så behövde han inte köpa nått dagen innan heller. När han fyllde år så köpte jag hans favorittårta i smyg och fast jag va nästan höggravid så gick jag på stan i flera timmar och flera gånger och letade efter en fin tröjja till han.

    Jag skäms för att säga att jag inte har fått nått alls i födelsedagspresent till dom som frågar vad jag fått, min mamma frågade mig mig direkt om det va nått fel mellan oss och den frågan har jag ställt till mig själv också... jag och min man har pratat om det lite och han tyckte inte att det va nått fel.. men varför uppvaktar man inte sin fru på dennes födelsedag?  Han va iväg samma dag som jag fyllde år och köpte pizza för att jag ville det. Han kunde ha stannat till på ica och köpt blommor, chokladask eller bara en choklad. Bara det hade betytt mycket för mig.. Jag kräver ingen dyr present. Det behöver inte vara ens en present. Han ska ju visa att jag betyder nått för han...

    Och nu i veckan så hade vi skaffat barnvakt så vi kunde gå ut.. nu vet jag inte om jag har lust med det ens.. varför gå ut med nån när han känner att jag inte betyder nått för han?

    Är det nån mer som har varit med om att inte få nån present på födelsedagen? Hur har ni reagerat? och vad skulle ni gjort om ni va i min situation?

    Behövde lite skriva av mej..
    Ledsen och besviken är jag..

  • Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..
  • MikuAndSaraLi

    I början blev jag ledsen när jag inte blev firad.  
    När jag var jätteliten så firades jag nog. Upp till kanske 8 års ålder blev jag firad.
    Sen slutade det bara. Mina syskon firas fortfarande.
    Men jag har slutat hoppas för länge sen att något speciellt ska hända på min födelsedag.
    Om kompisar frågar säger jag bara "Jag ska nog bara vara hemma. Har inga planer."
    En fin hint att dom kanske vill hitta på nåt och fira. Men nej, inte det heller.
    Nu har jag gett upp. När jag fyllde 20 fick jag i stort sett tjata med mej familjet ut till Friday's och käka för att fira mej.
    Och det var jag som betalade kalaset.
    Känns nog lite deppigt när jag tänker på det men jag orkar inte bry mej. Orkar inte ha förväntningar.
    Säg till din make att DU tycker det är en stor grej. Älskar han dej så bryr han sej om det.

  • Me o Mike
    Anonym (Besviken) skrev 2010-07-12 13:48:05 följande:
    varför ska jag uppvakta han när han inte uppvaktar mig?
    För att du tycker om uppvaktningen och du älskar honom!?
  • Anonym (barnsligt)
    Anonym (Besviken) skrev 2010-07-12 13:43:12 följande:
    Vad menar du med det? jag har insett nu att det verkar inte betyda nått för han.. så jag längtar till hans födelsedag..

    Och på vilket sätt gynnar detta ert förhållande och era barn. Du förstår att ni är förebilder för era barn och att de ser hur ni gör och kommer att göra likadant mot sina respektive när de blir stora. Jag blir så fruktansvärt frustrerad på alla som ska hämnas och ge tillbaka o s v. Det finns något som kallas KOMMUNIKATION. Det är när man utan ironi eller sarkasm samtalar med sin partner om livet och sina tankar däromkring.

    Sätt dig ner och sakligt förklara hur du känner och låt honom berätta sin version. Kom sedan fram till hur ni ska lösa det här med födelsedagarna då ni uppenberligen inte har samma syn på saken.

    Jag och min man hjälps åt och bestämmer tillsammans både födelsedagar och julklappar. Det funkar hur bra som helst och ingen blir besviken. Ibland överraskar han mig med något fint, ibland har själv köpt något jag vill ha och ibland bestämmer vi att strunta i det då vi har haft andra dyra utgifter under månaden eller året.

  • Anonym (Besviken)
    Me o Mike skrev 2010-07-12 13:54:30 följande:
    För att du tycker om uppvaktningen och du älskar honom!?
    jaa du har rätt,, som det känns nu så har jag ingen lust att göra det när han fyller år. men han fyller inte år på ett tag och jag kommer lugna ner mig. just nu är jag besviken och ledsen..
  • Ant85
    Anonym (Besviken) skrev 2010-07-12 13:48:05 följande:
    varför ska jag uppvakta han när han inte uppvaktar mig?
    haha säg inte att du precis skrev det där? Skrattande
  • Anonym (Besviken)
    Ant85 skrev 2010-07-12 14:03:47 följande:
    haha säg inte att du precis skrev det där? Skrattande
    jag är lite sur på han :)
  • felicityporter

    Min partner är precis likadan, det har jag helt enkelt accepterat och istället för att bli besviken har jag vänt det till något positivt och brukar när det närmar sig födelsedagen/julafton/whatever leta upp något som jag verkligen vill ha på internet till ett rimligt pris (som baseras på våran ekonomi för tillfället) och säger helt enkelt: "Älskling, jag vill jäääättegärna ha den här saken i present... Kan jag inte få använda ditt kort till att köpa den, så slipper du bry dig om vad du skall köpa till mig?". Detta fungerar utmärkt för oss och han har till och med sagt att han är så himla glad att jag är så ärlig med vad jag vill ha och gör detta, eftersom han tycker att köpa presenter är det tråkigaste som finns.

  • Anonym

    jag har FULL förståelse för att du blev ledsen ts, jag hade blivit det med!!! Jag sa till min sambo från början när vi blev ihop att födelesedagar är viktiga för migh, i min familj firar vi och jag vill ha present:) inte så att det måste vara dyrt men jag vill bli uppvaktad och i min familj gör vi en grej av det helt enkelt. Han var helt med på det och jag har alltid blivit firad av han och min familj. Jag tycker det är HELT uppåt väggarna fel och dumt att inte ha NÅGOT förberett åt sin sambo, såvida inte personen utryckligen inte vill fira födelesedagen, då är det en annan sak men om du fixar tårta så är det väl uppenbart att du hade tänkt att fira och är man osäker ja då får man fan se till att klämma fram 'hur vill du göra med din födelsedag' typ..
    nej ts, jag hade blivit skitsur!

  • Ant85
    Anonym (Besviken) skrev 2010-07-12 14:04:39 följande:
    jag är lite sur på han :)
    försök att släppa det. Det är inte hela världen och om firande är viktigt för dig så slå på med pompa och ståt så han får känna sig lite smådum istället
Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..