• Äldre 28 Jul 09:46
    89957 visningar
    27 svar
    27
    89957

    Parkering nära Gröna lund?

    Säger bara ta INTE bilen. Du kommer få leta parkering halva dagen. Varför måste folk ha bilen med sig överallt? Finns något som kallas BUSS. Eller kanske båt över från slussen?

  • Äldre 28 Jul 09:52
    #7

    Är bara så trött på alla bilburna latkorvar som inte kan tänka sig att lämna sin kära plåtlåda någonstans. För då kanske dom måste åka kommunalt(ve och fas)! Jisses säger jag bara.

    Stan svämmar över av alla äckliga bilar redan som det är. Ta bussen istället. Och lämna bilen någon annan stans. Och nej skansen har INTE en stor parkering. Och dom parkeringsplatser som finns är oftast upptagna.

  • Äldre 28 Jul 09:54
    #9
    A r a s skrev 2010-07-28 09:51:10 följande:
    Bilar man upp från annan stad är det ju svårt att "lämna bilen" Är man inte bekant med Stockholm kan det vara lite svårt, men jag skulle
    1) fundera på att lämna bilen vid ett ev övernattningsboende i Sthlm (om sådant finns/planeras)

    2) om vi åker på en helg skulle jag leta parkering på tvärgatorna på stadssidan om Djurgårdsbron (titta på en karta på tex Hitta eller Eniro) på helgerna är innerstadsparkering (oftast) gratis på gatan.

    3) Finns parkering (fanns för ett par år sen) precis utanför Gröna Lund, misstänker att det är samma som är för Skansenbesökare? Men det kostar skjortan enligt min erfarenhet då, och vimlar av parkeringsvakter. Lämnade bilen en gång i fem minuter för att lämna över en grej till en kompis, fick p-bot direkt

    Lycka till!
    Finns massor av parkeringsplatser man kan ställa den på som INTE ligger exakt intill där man ska vara. Kan ju vara bra att kolla upp det INNAN man åker till Stockholm så vet man. 
  • Äldre 28 Jul 10:03
    #12
    Himmelsblå skrev 2010-07-28 09:54:28 följande:
    Då kanske du kan hjälpa TS som är turist i staden, var hon kan lämna sin bil och sedan åka smidigt till Grönan.
    Ja ställ den på viken gata som helst och ta buss 47 till grönan(går hela vägen) 47 tar man smidigast från t-bana st Eriksplan. Gå upp Torsgatan och gå rakt fram när du kommer upp för trapporna/hissen. Gå på höger sida om 7 eleven/pressbyrån gå fram till Karlbergsvägen. Och tadaaa där ligger en busshållplats för bla buss 47. 

    tar du den däremot från centralen som typ halva stockholms invånare och turister så kommer du inte komma på den då den OFTAST är smockfull då typ alla ska till djurgården. har man barnvagn är det ännu omöjligare. Men tar man den från st-eriksplan så kommer man garanterat på och får även sittplatswer till alla då det är i början av 47 rutt. 

    ELLER så åker man till t-slussen och tar båten över till gröna lund. Mysigt är det också. Barnen brukar uppskatta att åka båt. Tror den går en gång i kvarten och man kommer oftast på den. 
  • Äldre 28 Jul 10:11
    #14
    arkeologitjejen skrev 2010-07-28 10:10:12 följande:
    Fast om du nu är en sådan SL-ivrare så borde du ju veta att 47ans linje kommer dras in från och med hösttidtabellen i och med att spårvagnen tas i bruk.

    TS De flesta parkeringsplatser runt gröna lund är extremt dyra. Vi parkerar där då och då för tillfället och du kan lätt räkna med att betala 20 kronor per påbörjad 6-minutersperiod. Gör som Viseversa föreslår och åk kommunalt. Från Slussen (både röda och gröna tunnelbanelinjen går dit) går Grönalundsfärjan och även Djurgårdsfärjan. Rätt kul för barnen att åka dessutom. Var ska ni sova och vilket håll kommer ni ifrån?
    ja men ta spårvagnen då. Men än går den ellerhur!
Svar på tråden Parkering nära Gröna lund?