• Äldre 5 Aug 22:24
    10313 visningar
    27 svar
    27
    10313

    Magoperation

    Jag gjorde en Gatric By pass för snart fyra år sen och jag mår prima! Jag har fått ett nytt liv! Jag har gått ner 67 kg! Jag vägde 142 kg och har gått ner till 75 kg. Det är helt klart det bästa jag har gjort i hela mitt liv!

    Det finns "före"- och "efter"-bilder i mitt galleri...

  • Äldre 5 Aug 22:42
    #7

    142kg-67kg=75 kg

    Bilderna är tagna med tre år och 67 kg:s mellanrum. Till vänster 142 kg och till höger 75kg.(Hoppas att bilden blir klickbar nu!)
  • Äldre 5 Aug 23:15
    #9

    Jag har gjort två olika typer av magoperation. Först gjorde jag en Gatsric Banding-operation (där ett band sätts runt magsäcken och "snörper" åt den.) Jag gick ner ca 30 kg på ett drygt år. Det var svårt att äta vissa saker och det var ofta det fastnade nåt så jag fick upp och gå runt/hoppa för att maten skulle åka ner. Det blev värre och värre och jag fick upprepade magsår. Till slut opererades bandet bort och jag opererades om med en Gatric By pass-operation (som är en "riktig" magsäcksförminskning) istället. Gastric Banding-operationer görs nästan inte alls längre i Sverige.

    Nu mår jag jättebra och kan äta allt men i små mängder. De problem man kan få vid denna operation är s.k. dumping. Eftersom magen är omkopplad så går socker ut i tarmen och ut i blodet fortare än förrut. Detta gör att man kan känna extrema mättnings-känslor, känna sig dåsig etc. Detta varar i ca 15 minuter. Detta händer mig om jag äter FÖR MYCKET socker. Jag kan fortfarande äta lite socker utan att må dåligt. Livet är inte slut! Jag kan fortfarande gå på fest och äta EN liten tårtbit. Det kan  nästan jämföras med diabetes typ 2 som min man har. Han ska undvika socker men kan äta socker om han äter liite t.ex. om man är bortbjuden etc. Jag blir också påverkad av alkohol mycket snabbare än förrut. Bara jag tar det lugnt så funkar det.

    Om det är nåt du undrar över så är det bara att fråga!

Svar på tråden Magoperation